کد خبر: ۴۲۳۰۵۲
زمان انتشار: ۱۱:۳۵     ۱۱ خرداد ۱۳۹۶
رسانه‌های هندی اظهارات وزیر نفت در وین در مورد احتمال جایگزینی روس‌ها به جای هندی‌ها در میدان گازی فرزاد ب را به «تهدید» تعبیر کردند در درحالی که تهران حق دارد به دنبال مناقصه‌های بهتری باشد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، توسعه میدان گازی فرزاد ب همواره مد نظر هندی‌ها بوده است اما دهلی‌نو با وقت‌کشی و با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن طی یک بازه طولانی از توسعه این میدان سرباز زد که دلیل اصلی آن فشارهای آمریکا بوده است.

با این حال، ایران پس از لغو تحریم‌ها که از آن بیش از یک سال می‌گذرد بر سر این موضوع با دهلی‌نو به مذاکره پرداخت اما هندی‌ها شرایط ویژه‌ای از جمله دریافت گاز با قیمت کمتر خواستار شدند و همین امر نیز توسعه این میدان را باز به تاخیر انداخت.

پس از مدتی دهلی‌نو ایران را تهدید کرد که درصورتی که توسعه این میدان گازی را به هند ندهد، خرید نفت از ایران را یک پنجم کاهش خواهد داد و این کار را انجام داد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران پنج شنبه گذشته در حاشیه نشست اوپک در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر معامله با شرکای هندی تحقق نیابد، چه کسانی در طرح توسعه میدان گازی فرزاد ب شرکت خواهند کرد، اظهار داشت: "روس ها".

درحالی‌که ایران تلاش می‌کند تا مذاکرات با طرف هندی به نتیجه برسد اما مسلما تهران حق دارد تا به دنبال مناقصه‌های بهتری باشد.

در همین راستا، روزنامه تایمز آو ایندیا این سخنان زنگنه را تهدید به تعبیر کرد و نوشت: «نزاع میدان گازی فرزاد ب: ایران به جایگزینی «اُ ان‌جی سی ودیش» با شرکت‌های روس تهدید کرد»

تایمز آو ایندیا طی گزارشی نوشت ایران تهدید کرده است که توسعه میدان گازی فرزاد ب را به شرکت‌های نفتی روسیه بدهد و آنها را با کنسرسیوم نهادهای دولتی هند که این میدان را کشف کرده‌اند، جایگزین کند.

این تهدید در تقابل با اقدام دهلی‌نو برای کاهش خرید نفت از ایران صورت گرفته است. هند به علت تاخیر ایران در اعطای این بلوک گازی به دهلی‌نو این اقدام را انجام داده است.

به نوشته این روزنامه هندی، نقل قولی از زنگنه از وین منتشر شده که بر اساس آن وزیر نفت ایران گفته است انتظار دارد تا درصورتی که کنسرسیوم هندی نتواند پیشنهاد رضایت‌بخشی ارائه دهد، شرکت‌های روسی برای توسعه این میدان وارد شوند.

مقامات هندی تلاش کردند تا اظهارات مقامات ایران را بی اهمیت جلوه دهند و گفتند که دو کشور در مورد نقش هند در توسعه این میدان فراساحلی مثبت می‌اندیشند.

با این حال، به گفته منابع آگاه هندی، تهران مدتی است دیدگاه اعطای این بلوک به شرکت‌های کشورهای دیگر و باقی گذاشتن بخش کوچکی برای کنسرسیوم هندی را بالا پایین می‌کند.

به نوشته این گزارش، علی‌رغم سفر وزیر نفت هند به تهران در سال گذشته، دو طرف چندین ضرب‌الاجل برای انعقاد قرارداد را از دست داده‌اند. هند ایران را برای تاخیر سرزنش می‌کند درحالی‌که تهران پیشنهاد کنسرسیوم هندی را رضایت‌بخش نمی‌داند.

دهلی‌نو در ماه مارس سرمایه‌گذاری پیشنهادی را از 4 میلیارد دلار به 3 میلیارد دلار کاهش داد. دهلی‌نو از پالایشگاه‌های خود خواست تا واردات نفت از ایران را به یک پنجم کاهش دهند و ایران نیز در مقابل مهلت 90 روزه برای تسویه پول پالایشگاه‌های هند به ایران را به 60 روز کاهش داد.

همچنین شرکت ملی نفت ایران تخفیف 90 درصدی برای خریداران هندی برای حمل و نقل دریایی را به 60 درصد کاهش داد.

و درعین حال وزیر نفت ایران پیش از این گفته بود: «ما نمی‌توانیم با تهدید وارد قراردادها شویم.»
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها