اردشیر نوریان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، از مجلس با عنوان مهمترین رکن تصمیمگیری در کشور یاد کرد و اظهار داشت: در نظام جمهوری اسلامی ایران اعمال قوه مقننه از طریق مجلس شورای اسلامی است که از نمایندگان منتخب مردم تشکیل و مصوبات آن پس از طی مراحلی برای اجرا به قوه مجریه و قضائیه ابلاغ میشود.
وی با اشاره به سخن حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه مجلس در رأس همه امور است، افزود: مصوبات مجلس شورای اسلامی منشا تمامی قوانین و مقررات کشور است و تصمیماتی که در این مجلس گرفته میشود، مستقیما در تمامی لایههای اجتماعی و در خصوصیترین عرصههای زندگی مردم نقشآفرینی میکند.
نوریان تصریح کرد: مصوبات قانونی مجلس شورای اسلامی میتواند به خوبی نظام رفتاری، حرکتی و سبک زندگی مردم را نهادینه و تاثیر بسزایی در زندگی فردی و اجتماعی افراد بگذارد.
شهردار سابق شهرکرد با اشاره به نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی بر قوه مجریه، گفت: مجلس شورای اسلامی علاوه بر وظیفه قانونگذاری، مسئولیت مهم نظارت و کنترل قوای دیگر بهویژه قوه مجریه را هم بر عهده دارد.
نوریان ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در کشور ما با هیئت مردمی خود در مقام بیان اداره عمومی و تبیین توقعات گوناگون جامعه از یک سو به قانونگذاری میپردازد و از سوی دیگر با دقت در اوضاع و احوال سیاسی کشور زمینه کلی امنیت خاطر مردم را فراهم میکند که بر این اساس قانونگذاری و نظارت دو وظیفه اساسی مجلس به شمار میرود.
وی تعادل و تعامل را بهترین حالت برای یک مجلس قوی و سالم عنوان کرد و افزود: تعادل به معنای این است که مجلس، نمایندگی افکار عمومی و برآیند عمومی جامعه باشد و تعامل به این معنی که محور تصمیمات، رعایت چارچوبهای قانونی بهویژه قانون اساسی و تمرکز بر افکار عمومی مردم است.
نوریان ورود افراد اصلح به مجلس را از مهمترین ضروریات تشکیل مجلسی سالم و صالح دانست و خاطرنشان کرد: التزام و اعتقاد به چارچوبهای نظام جمهوری اسلامی، اصل ولایت فقیه، مردمی بودن نظام، حاکمیت مبانی دین بر جامعه و رعایت الزامات قانونی از مهمترین ویژگیهایی است که یک داوطلب متعهد باید دارای آن باشد.
شهردار سابق شهرکرد افزود: تخصص، تجربه، قدرت تعامل و چانهزنی، نقاهت نفس و پاکدستی، شجاعت و استحکام در بیان مواضع هم از ویژگیهای فردی و تخصصی است که فرد اصلح باید از این ویژگیها برخوردار باشد.
نوریان در ادامه بر لزوم حضور حداکثر مردم در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: حضور به موقع و حماسی مردم در عرصههای مختلف نظام موضوعی است که همواره وجود داشته و غیر قابل انکار است، چرا که این نظام یک نظام مردمسالار دینی است و مردم نقش مهمی در آن ایفا میکنند.
وی خاطرنشان کرد: هر چقدر حضور مردم در عرصههای کشور باشکوهتر و پرشورتر باشد، قدرت نظام در معادلات منطقهای و جهانی بیشتر و دشمن بیش از پیش مأیوس و ناامیدتر میشود.