به گزارش پایگاه 598، این قطعنامه یونسکو موسوم به «فلسطین اشغالی» با ۲۲ رای موافق، ۱۰ رای مخالف و ۲۶ رای ممتنع یا غایب در روز دوم مه، مصادف با روز استقلال اسرائیل ( یوم النکبت) تصویب شد.
این قطعنامه از رژیم صهیونیستی می خواهد تا هرگونه «قانون و دستورالعمل و اقدام دولتی» که برای «تغییر شخصیت و وضعیت» اورشلیم در پیش گرفته، ابطال کند. این قطعنامه ایده «قانون اولیه» در اورشلیم براساس یک قانون کنست در سال ۱۹۸۰ را رد می کند که می گوید اورشلیم یک کل یکپارچه است و تنها توسط اسرائیل اداره می شود.
قطعنامه فوق که از سوی کشورهای الجزایر، مصر، لبنان، مراکش، عمان، قطر، و سودان ارائه شده، از شهرک سازی های اسرائیل در شرق اورشلیم به شدت انتقاد کرده و به تداوم محاصره نوار غزه از سوی اسرائیل، ابراز تاسف می کند.
این رای گیری در روز موسوم به استقلال اسرائیل( یوم النکبت) صورت گرفت. در ماه اکتبر یونسکو قطعنامه دیگری را تصویب کرد که ارتباط یهودیت با دیوار ندبه و اماکن مقدس حرم شریف و قبه الصخره را نادیده می گیرد.
ایران، روسیه، چین، هفت کشور عربی ، سوئد –به عنوان تنها کشور اروپایی-، برزیل، آفریقای جنوبی، مالزی، نیجریه، موریس، بنگلادش و پاکستان از جمله ۲۲ کشوری هستند که به قطعنامه رای مثبت دادند.
ده کشور آلمان، آمریکا، ایتالیا، بریتانیا، هلند، لیتوانی، یونان، پاراگوئه، اوکراین، و توگو به آن رای منفی دادند. ده کشور از جمله فرانسه، اسپانیا، اسلوونی، استونی، هند، آرژانتین، مکزیک و ژاپن رای ممتنع دادند. و سه کشور نپال، صربستان و ترکمنستان در رای گیری شرکت نکردند.
اسرائیل این قطعنامه را سیاسی می داند و آن را مورد انتقاد قرار داده است.
قطعنامه یونسکو اسرائیل را «قدرت اشغالگر» می خواند و شهرک سازی اسرائیل در شرق اورشلیم را به رسمیت نمی پذیرد و در عین حال به حفاری های باستان شناسانه اسرائیل در شرق و شهر قدیمی اورشلیم انتقاد می کند.