کد خبر: ۴۲۰۱۳۹
زمان انتشار: ۱۵:۲۳     ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می گوید با دولت ترکیه در مورد سوریه اختلافاتی داریم با این حال گفت و گوهای آستانه را به دلیل این اختلافات کنار نمی گذاریم و بر استمرار آن اصرار داریم.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایرنا، بهرام قاسمی در نشست خبری روزدوشنبه در پاسخ به سوالی درباره نشست آتی آستانه و رویکرد ترکیه در قبال مسائل سوریه افزود: آستانه اجلاسی است که سه کشور ایران، ترکیه و روسیه توانسته اند بر اساس اشتراکاتی که دارند با هم همکاری کنند.

قاسمی تصریح کرد: نقش ترکیه در سوریه را نمی توان نادیده گرفت و حضور ترکیه در این اجلاس در کنار ایران و روسیه می تواند حائز اهمیت باشد.

وی افزود: اگرچه اختلاف دیدگاه ها بین ایران و ترکیه در خصوص مسائل سوریه وجود دارد اما نشست آستانه را تعطیل نمی کنیم و بر استمرار آن اصرار داریم. تلاش می کنیم آستانه با استحکام لازم کار خود را پیش ببرد و در حل بحران سوریه اثر گذار باشد.

**صداهای متناقض از آمریکا / باید صبر کرد

در پاسخ به سوالی درباره شنیده شدن صداهای متناقض از آمریکا درباره برجام اظهار کرد: هنوز از واشنگتن صداهای گوناگونی شنیده می شود و این صداها متضاد و متناقض است؛ برای قضاوت باید صبر کرد.

وی افزود: تایید کمیسیون مشترک برجام که یکی از اعضای آن آمریکاست، در قالب بیانیه این کمیسیون درباره حفظ برجام و دفاع از آن نیز پاسخی به اظهار نظرهای ترامپ بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: صحبت ها هنوز وجود دارد ولی بهتر است صبر کنیم و قصاص قبل از جنایت را نکنیم.

**دخالت در هرکشوری بدون اجازه دولت مرکزی محکوم است

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حملات اخیر ترکیه به شمال عراق و سوریه هم گفت: هر دخالتی در سایر کشورها بدون اجازه دولت مرکزی محکوم و کاری خلاف کنوانسیون های بین الملی است.

وی تصریح کرد: این قبیل اقدامات مذموم می تواند آثار مخربی بر جای بگذارد و باید توصیه کرد چنین اقداماتی متوقف شود.

**کردهای عراق نمی توانند تمامیت ارضی این کشور را نپذیرند

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی دیگر درباره آزاد سازی موصل و برخی اظهار نظرهای مقامات اقلیم درباره برگزاری همه پرسی استقلال در این منطقه هم گفت: باید امیدوار بود و تلاش کرد تا دولت عراق بتواند مبارزه جدی خود با تروریست ها را به سامان برساند.

قاسمی با بیان اینکه اکراد بخش مهمی از عراق هستند، افزود: در چارچوب حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق، اکراد دارای حقوقی هستند که در قانون اساسی عراق هم پیش بینی شده است و نمی توانند علیه تمامیت ارضی مبارزه کنند و آن را نپذیرند.

وی با بیان اینکه مباحثی که مطرح شده مباحث جدیدی نیست و در گذشته هم وجود داشته است، تصریح کرد: ما از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق حمایت می کنیم و با هر گونه تجزیه طلبی مخالف هستیم و آن را نخواهیم پذیرفت.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها