کد خبر: ۴۱۸۰۷۳
زمان انتشار: ۱۳:۱۲     ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: بخش مولد اقتصاد تاکنون بیش از اینکه به امر تولید بپردازد، گرفتار بروکراسی بخش‌های نامولد جامعه بوده که این امر امکان رشد پایدار را از بخش‌های مولد می‌گیرد.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، غلامحسین شافعی امروز در نخستین جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران با اشاره به نامگذاری سال 96 توسط مقام معظم رهبری با عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال گفت: با این نامگذاری تأکید ایشان مبنی بر این است که موضوع اقتصادی اولویت کشور است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: تأکید ایشان به موضوع تولید نشان می‌دهد که تحول اساسی در اقتصاد با تولید و شیوه‌های تولید در ارتباط است و جامعه‌ همگام و متناسب با ریتم تولید می‌تواند در مسیر دگرگونی قرار گیرد.

وی بیان داشت: سخنان مقام معظم رهبری در سال 96 باید به گفتمان ملی تبدیل شود و امیدواریم این بار همه به صورت اصولی با مفهوم واقعی شعار سال برخورد کنند و هیچ اختلاف سلیقه‌ای باعث نشود که حرکت متفاوتی از تولید و اشتغال در اقتصاد باشد.

شافعی گفت: این موضوع باید دلواپسی و مشغله همه گروه‌ها و تک تک آحاد جامعه باشد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: در شرایط موجود نقطه حرکتمان تشدید و تکرار فعالیت گذشته نباشد و توجه کنیم که رشد تنها راه دستیابی به توسعه قلمداد نشود، زیرا رشد بی‌کیفیت و بدون برنامه منسجم ارزش‌آفرین نیست و نوید دهنده خوبی برای توسعه پایدار نخواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بخش مولد اقتصاد بیش از آنکه به امر تولید بپردازد گرفتار بروکراسی بخش‌های نامولد جامعه بوده است، گفت: سایه سنگین بخش‌های نامولد باید از روی بخش‌های مولد کشور برداشته شود زیرا در این حالت امکان رشد پایدار در بخش مولد ایجاد می‌شود.

شافعی اظهارداشت: تجربه رشد اقتصادی نمایانگر آن است که رشد اقتصادی در زمینه نهادسازی در کل اقتصاد قابل وصول نیست و این امر در گرو تدوین و بکارگیری مناسب توسعه است.

وی گفت: مشکلات تنها با لیست کردن حل نمی‌شود و برنامه‌ریزی هم ردیف کردن پروژه‌های اقتصادی نیست.

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: عمده مشکلات اقتصادی کشور این است که ابزارهای اقتصادی تبدیل به هدف شده‌اند در صورتی که این ابزارها برای توسعه است و ما به جای اینکه به تعریف اهداف بپردازیم و برنامه‌ها را متناسب با اهداف انتخاب کنیم مدام با این ابزارها بازی می‌کنیم.

وی با اشاره به عیال‌واری دولت، گفت: دولت در کاهش عیال‌واری حرکت قابل توجهی انجام نداده و این عیال‌واری ناشی از درآمدهای نفتی است که با ایجاد سازمان‌های مختلف ضروری و غیر ضروری هیچ کس کار خودش را انجام نمی‌دهد.

شافعی گفت: بخش غیر دولتی ایران برای ایفای نقش پررنگ‌تر و توسعه رشد باید ویژگی‌های توسعه و رقابت‌گرایی خود را پیدا کند و برای این اصلاحات نیازمند ائتلاف‌سازی بزرگ در کشور بین روابط دولت و بخش خصوصی هستیم.

وی افزود: تشکیل دبیرخانه 3 اتاق بازرگانی ایران، اتاق اصناف و اتاق تعاون براساس چنین مبنایی بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: لازمه تقویت اعتماد دو سویه بین دولت و بخش خصوصی وجود بخش غیردولتی پویا و مولد است که از شفافیت، قانون‌مداری و سلامت مالی برخوردار باشد که در چنین حالتی می‌تواند نااطمینانی‌های موجود کاهش یابد و در نهایت در شرایط فعلی و با توجه به شعار سال باید شراکت جدید بین سیاست‌گذاران دولت و فعالان اقتصادی شکل گیرد، تا تصمیمات به دست گروه‌های ذینفع خاص نیوفتد.

شافعی افزود: متأسفانه در این مورد با مواردی روبرو بودیم که با فضای موجود مغایرت داشت و نمونه آن حذف اتاق‌ها از شورای پول و اعتبار بود که البته به لطف مجمع تشخیص مجمع تشخیص مصلحت این موضوع حل شد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها