کد خبر: ۴۱۷۲۵۱
زمان انتشار: ۱۱:۲۷     ۱۳ فروردين ۱۳۹۶
رئیس سابق اطلاعات عربستان در یک گفت‌وگوی تلویزیونی مدعی شد رئیس‌جمهور سابق آمریکا در تعامل با ایران، عربستان را فریب داده است.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، «ترکی الفیصل» رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان در گفت‌و‌گویی با شبکه «روتانا»، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به تعامل دوگانه در تعامل با پرونده ایران متهم کرد و در ادامه گفت تمام امور به ایران بستگی دارد تا از مداخلات خود در امور منطقه دست بردارد.

وی در برنامه « حوار دبلوماسی» (گفت‌وگوی دیپلماتیک) گفت: اوباما دیدگاه‌هایش را با ملک «سلمان بن عبدالعزیز» درباره ایران در میان می‌گذاشت اما موضوعاتی را در این باره پنهان می‌کرد و این همان «تقلب و فریب دادن» است. اوباما سه بار با ملک «عبدالله» پادشاه سابق عربستان دیدار کرد و پس از این دیدارها از توافق دو طرف برای مقابله با نگرانی‌ها در منطقه خبر داده بود؛ ملک سلمان نیز پس از دیدار با اوباما در سپتامبر 2015 بیانیه‌ای رسمی منسوب به دو طرف صادر و اعلام کرد طرف آمریکایی اطمینان داده در راستای آنچه «فعالیت‌های خرابکارانه» ایران در منطقه نامیده شده، مقابله شود.

الفیصل افزود:  چگونه اوباما این قول‌ها را داد اما بعدا عربستان را عامل افراط‌گرایی در کشورهای دیگر از جمله اندونزی خواند؛ اینها همه مصداق فریبکاری است.

وی در ادامه تأکید کرد: اوباما رفتاری «دوگانه» داشت، هنگامی که آشوب‌ها، مصر و تونس را در برگرفت از رهبران آنها خواست کناره‌گیری کنند اما در خصوص آنچه در ایران اتفاق افتاد، اغماض پیشه و تلاش کرد روابط خود با نظام و مقامات ایران را بهبود بخشد.

این مقام عربستانی در ادامه ادعا کرد: اوباما به ایران اجازه داده که نفوذش را در عراق افزایش دهد و وی به صورت مستقیم سیاستی مثبت در قابل سوریه و کمک به ملت آن در پیش نگرفت.

ترکی الفیصل به قانون موسوم به «جاستا» نیز پرداخت و گفت: قانون جاستا به آمریکا اجازه می‌دهد برخی کشورها مانند عربستان را تحت پیگرد قرار دهد اما به شهروندان کشورهای بسیاری نیز اجازه می‌دهد که آمریکا را تحت تعقیب قرار دهند.

قانون جاستا یا همان «اجرای عدالت در برابر حامیان تروریسم» با تصویب در دو مجلس سنا و نمایندگان آمریکا به  بازماندگان و خانواده‌ های قربانیان عملیات تروریستی 11 سپتامبر 2001 میلادی اجازه داد با شکایت  از دولت سعودی،‌ از این کشور غرامت دریافت کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها