وی افزود: تالاب هورالعظیم یکی از منابع اقتصادی، محیط زیست بوده و مردم مناطق دشت آزادگان، شادگان، مناطق کوچک اطراف هور از آن ارتزاق میکردند. در زمانهای قدیم کارخانه، استخراج نفت، و دیگر شرکتهای بهرهبردار نبودند ولی معیشت مردم بهتر از این زمان بود.
امامجمعه هندیجان بیان کرد: متأسفانه با آمدن شرکتهای نفتی، استخراج نفت و احداث کارخانهها مسئولان برای راحتی کار خود تالاب را خشک کرده و بدبختی را برای مردم رقم زدند.
وی گفت: هور نام زیبایی عظیم دارد یعنی یک آبگیر بسیار بزرگ که تا چندین کیلومتر آب، زندگی، سرسبزی، طراوت و پوششهای گیاهی بزرگ را در منطقه ایجاد کرده بود. الحمدالله در آن سالهای متمادی اصلاً ریز گردوغبار نبوده اما متأسفانه به همت مسئولان این تالاب خشکشده است.
ساری اصل عنوان کرد: در سالهای گذشته عمق آب تالاب بینالمللی هور العظیم 15 الی 20 متر بوده من فرزند منطقه هستم و همهچیز را به خاطر دارم. تالاب آب زیادی داشته ولی متأسفانه باوجود شرکتهای نفتی زندگی مردم را مختل، تالاب خشک، زمینهای مرغوب نابود و زمینه ایجاد ریزگردها فراهمشده است.
وی افزود: زندگی مردم قبل از این بهتر و مناسبتتر اداره میشد و هیچگاه ما مشکلات ریزگرد نداشتیم اما تنها کسانی که برای منطقه و مردم بدبختی درست کردند همین مسئولان بیتدبیر و نالایق هستند که ما اکنون با مشکل خودساخته ریزگردها مواجه هستیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی هندیجان بیان کرد: ساخت سد و ایجاد کانالهای عریض و طویل در حدود یکپنجم آب هورالعظیم کاهش پیداکرده و منطقه بزرگی که زمانی مملو از آب بود اکنون تبدیل به بیابانی بزرگشده و بدون شک ریزگردها از همین مناطق ایجاد میشوند.