کد خبر: ۴۱۵۱۹۷
زمان انتشار: ۱۵:۰۱     ۱۴ اسفند ۱۳۹۵
معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با تشریح برنامه‌های نوروزی از جمع‌آوری حصار و مرمت محوطه‌های تاریخی برای رفاه حال مسافران خبر داد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، زهرا احمدی‌پور درباره نوروز 96 اظهار داشت: در نوروز پیش رو باید خدمات براساس منشور حقوق شهروندی، با احترام به گردشگران و اهالی شهر، عرضه شود. ماندنی‌تر شدن خاطره نوروز 96 یک اصل جدی است. علاوه‌بر ارائه خدمات متفاوت در نوروز 96، مقرر شد هر استان شعاری برای این نوروز انتخاب کند؛ با مشخص شدن چنین شعاری، انتظارات ما و مسافران از آن استان و خدماتی که از آن استان انتظار داریم براساس همان شعار خواهد بود.

احمدی‌پور با اشاره به اینکه در هفته آخر اسفند ستاد خدمات‌سفر از عملکرد خود در دولت گزارش خواهد داد، گفت: در این گزارش جدول فعالیت استان‌ها در قالب اسلاید به هیئت دولت ارائه می‌شود. باید مدیریت کنیم که استان‌ها زودتر به نتیجه برسند. از حوزه صنایع‌دستی نیز خواستیم که کمک کند تا استان‌ها براساس ظرفیت‌هایشان روی یکی از صنایع‌دستی متمرکز شوند و حتی تمبر خود را با محوریت آن تهیه کنند. همچنین قرار است در نوروز 96 اقامتگاه‌هایی که ظرفیت بهره‌برداری دارند سریعاً به‌بهره‌برداری برسند.

وی افزود: با معاونت میراث‌فرهنگی هماهنگی‌های لازم صورت گرفته تا گردشگرانی که در ایام نوروز برای بازدید از محوطه تاریخی وارد استانی می‌شوند در حصار داربست‌هایی که برای مرمت ابنیه تاریخی در مسیر بازدید و ورودی علم شدند گیر نیفتند. برای مثال، در استان سمنان مقرر شد داربست‌های ضلع شمالی مسجدجامع جمع شود. از سایر استان‌ها نیز خواستیم که تا حد امکان این داربست‌ها را تا 15 فروردین جمع‌آوری کنند. افراد متخصص این حوزه واقف‌اند که مرمت کار زمان‌بری است، اما نباید این پروسه باعث شود بازدیدکنندگان نتوانند با بنا ارتباط برقرار کنند.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان لزوم توجه معاونت‌ها به این نکته که سمن‌ها می‌توانند به‌عنوان بازوان اجرایی سازمان نقش‌آفرینی کنند، افزود: «باید رابطه بین سازمان میراث‌فرهنگی و سمن‌ها به‌صورت دوطرفه حفظ شود. کمک سمن‌ها به سازمان میراث‌فرهنگی فقط محدود به بحث نوروز نیست و قرار است ادامه پیدا کند. ما نیز باید به سمن‌ها برای رسیدن به درخواست‌هایشان کمک کنیم. سمن‌ها سرمایه‌های ما هستند و در برخی از استان‌ها به‌عنوان دیده‌بان سازمان عمل می‌کنند.

وی با اشاره به کاربری‌های غیراستانداردی که برای محوطه‌های تاریخی تعریف می‌شود، عنوان کرد: باید این کاربری‌ها را کنترل کنیم و اجازه بروز به آنها ندهیم. اگر از ارکان مجموعه‌های خود دفاع نکنیم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم دیگران از این ارکان دفاع کنند. ما نباید اجازه بدهیم در این مکان‌ها و حریم آنها ساخت‌وساز غیرمجاز صورت بگیرد. سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در قبال مراقبت از آثار تاریخی و فرهنگی در کشور مسئول است و من امروز نامه‌ای به ستاد کل می‌فرستم تا براساس آن از این‌گونه اقدامات، نظیر ساخت‌‌وساز در حریم بنا‌های تاریخی و تغییر کاربری‌، جلوگیری به‌عمل آید.

احمدی‌پور با اشاره به افتتاح خانه صنایع‌دستی حیرانی در یزد گفت: یکی از مشکلات استان‌ها این است که متأسفانه در اکثر آنها بازارچه دائمی صنایع‌دستی نداریم. ما باید به جهانی شدن محصولات صنایع‌دستی بیندیشیم. باید این موضوع را در تمام استان‌ها پیگیری کنیم. ما باید با عِرق به مراقبت از میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و فرصت‌های گردشگری، فرصت توسعه در فعالیت‌های مرتبط با حوزه‌های این سازمان را گسترش دهیم و اجازه ندهیم که ظرفیت گردشگری استان کاهش پیدا کند و عرصه برای توسعه گردشگری در استان تنگ شود.

معاون رئیس‌جمهوری ادامه داد: به‌جز بحث نوروز، حتماً هماهنگ کنید تا در محلی که پیام استاندار از آنجا منتشر می‌شود عناصر هویتی استان به‌نمایش گذاشته شود تا زنجیره‌ای شکل بگیرد و در همه استان‌ها شاهد نمایش این عناصر هویتی باشیم.

وی با اشاره به شعار سال 2017، یعنی «گردشگری پایدار برای همه» افزود: آیا همه فرصت برخورداری از امکانات گردشگری را دارند یا خیر؟ چه گروه یا گروه‌هایی از این امکانات برخوردار نیستند و باید برای آنها چه کارهایی انجام داد؟ اینها مسائل پیش روی ماست و ما برای اجرایی شدن برنامه‌های استان‌ها در راستای پاسخ‌گویی به این‌گونه مسائل در کنار شما هستیم، منوط به اینکه برای این مسائل برنامه ارائه شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها