به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ "سيد رضا فاطمي امين" در نشست خبري هم انديشي بخش خصوصي و دولت در اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها گفت: در گام اول بر مبناي پيش فرضها پيش رفتيم و يكسري زيرساختها ايجاد شد اما در فاز دوم شايد مانند مرحله قبل نباشد.
وي با بيان اينكه عمده صنايع انرژي بر در يكسري از بنگاه هاي بزرگ متمركز است، اضافه كرد: حدود 17.5 درصد گاز صنايع در صنايع فولاد با حدود 90 واحد توليدي و حدود 15 درصد نيز در صنعت سيمان با حدود 60 تا 70 واحد توليدي مصرف مي شود بنابراين مشكلات مربوط به انرژي در بقيه بنگاهها سهم زيادي را ندارد.
معاون برنامه ريزي وزارت صنعت، معدن و تجارت بسياري از مشكلات بخش توليد و صنعت كشور را به تامين مالي مرتبط دانست و تصريح كرد: نظام تامين مالي بنگاه هاي توليدي ما بيش از حد به منابع بانكي متكي است .
وي افزود: شايد بانك ها بايد بيشتر در سرمايه در گردش واحدهاي توليدي مشاركت كنند تا سرمايه ثابت.
فاطمي امين ادامه داد: از آنجا كه نظام بانكي ما رقابتي نيست كارا هم نيست و چون كارا نيست هزينه هايش هم بالاست.
معاون وزير صنعت،معدن و تجارت با اشاره به 40 پروژه پيش بيني شده ستاد هدفمندي يارانه ها در تامين مالي بنگاه ها اضافه كرد: اگر اين پروژه ها و برنامه هاي پيش بيني شده اجرايي شود بسياري از مشكلات و مسائل بانكي واحدها در بخش تامين مالي حل خواهد شد ولي بانك ها هم بدون ايراد نيستند.
فاطمي امين همچنين ايراد مديريتي را در بنگاه هاي توليدي مسئله مهمي دانست و گفت: پروژه "سام" به منظور ارائه مشاوره تضميني در اين زمينه و براي 50 بنگاه به طور آزمايشي انجام شد و به لحاظ هزينه هم داراي هزينه هاي بالايي نيست از طرفي مشاورين هم از سوي اين وزارتخانه تاييد صلاحيت شده اند.
وي در پاسخ به سوالي در زمينه اعلام ميزان افزايش قيمت هاي انرژي در فاز دوم اجراي قانون اظهار كرد: قيمت ها هنوز نهايي نشده و در ستاد هدفمندي يارانه ها مديريت مي شود.
معاون برنامه ريزي وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه شيب افزايش قيمت انرژي در فاز اول شيب ملايمي بوده است، افزود: افزايش قيمت ها در فاز اول خوب بود و با شيب ملايم همراه بود و باعث شد كه بنگاه هاي زيادي دچار چالش نشوند.
فاطمي امين همچنين از اصلاح ليست 25 گروه انرژي بر در فاز دوم خبر داد و گفت: در فاز دوم اجراي قانون هدفمندي يارانه ها به بنگاه هاي كوچك توجه بيشتري مي شود تا كمترين آسيب را ببينند.
معرفي 140 ميليارد توماني براي دريافت تسهيلات "پروژه بزرگ" به صندوق توسعه ملي و بانك سپه طي هفته گذشته خبر ديگري بود كه فاطمي امين به آن اشاره كرد.
*چشم انداز 1404 در صدر همه برنامه هاست
در اين نشست مشترك رييس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران رسيدن به اهداف 1404 را از آرزوهاي تك تك ايرانيان برشمرد و افزود: لازمه همه برنامه ريزي ها نقشه راه است و در صدر نقشه راه، چشم انداز قرار دارد.
"هادي غنيمي فرد" گفت: بسياري از افراد مي خواهند مساله اقتصادي را با سياسي بازي حل كنند كه اين خيانت به مملكت است.
وي تاكيد كرد: اقتصاد سياسي بايد وجود داشته باشد اما سياست اقتصادي نبايد فداي آن شود.
به گفته وي در شرايطي كه بنگاه هاي سخن پراكني غرب مدام مي خواهند ثبات را از كشور بگيرند بايد به كشور كمك كنيم و هر جا نيازي به حرف زدن و انتقاد هست كوتاهي نكينم.
وي شرايطي از جمله بالا رفتن نرخ دلار و ارز را تا حدودي مخل اهداف هدفمندي يارانه ها دانست و عنوان كرد: با بالا رفتن 22.6 درصدي دلار در واقع به همبن ميزان تلاش دولتمردان در هدفمندي حامل هاي انرژي تحت الشعاع قرار گرفت.
رييس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران به شدت از سياست هاي انقباضي بانك ها در تسهيلات دهي به واحدهاي توليدي و "سه قفله" شدن بانك مركزي طي سال هاي قبل انتقاد كرد.
در اين نشست مشترك همچنين نايب رييس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران از برگزاري همايش "گام دوم" بخش خصوصي و دولت در اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها طي روز آينده (يكشنبه) خبر داد و گفت: هدف اصلي از برگزاري همايش بررسي نتايج و آثار اقدامات انجام شده در فاز اول است.
"عبد المهدي اجلالي" افزود : نتايج خوب و بد فاز اول بايد در يك فضاي كارشناسي و به دور از سياسي كاري و بيطرفانه بررسي شود.
وي اظهار كرد: همه به اجراي اين قانون اعتقاد داريم و فاز دوم هم در فضاي خوبي اجرا خواهد شد و نقش تشكل ها در بررسي و كارشناسي مسائل اقتصادي و اجتماعي و تخصصي بايد به خوبي مد نظر قرار گيرد.
همايش گام دوم فردا با حضور معاون اول رييس جمهور، وزراي صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و دارايي و فعالين بخش خصوصي در سالن شماره يك نمايشگاه بين المللي تهران برگزار مي شود.