کد خبر: ۴۰۵۹۵۰
زمان انتشار: ۱۲:۱۷     ۰۱ دی ۱۳۹۵
صرافی‌های تهران روز گذشته دلار را بین 3970 تا 4005 تومان به فروش رساندند تا وعده دولتی‌ها مبنی بر کاهش نرخ ارز و خوابیدن هیجان بازار آزاد تا فرا رسیدن زمستان محقق نشود. قطعا ادامه این روند بر بازار کالاهای مختلف تاثیر منفی خواهد گذاشت و تولیدکنندگان را که در رکود شدید قرار دارند وارد چالش جدیدتری خواهد کرد.
به گزارش پایگاه 598، وطن امروز نوشته است:‌رئیس‌کل بانک مرکزی وقتی پاییز 3 سال پیش گفت نرخ واقعی دلار حوالی 3 هزار تومان است فکرش را نمی‌کرد برای رسیدن نرخ دلار به حوالی 4 هزار تومان در پاییز 1395 مجبور شود به مردم توضیح دهد. به گزارش «وطن‌امروز» نرخ ارز روز گذشته باز هم افزایش یافت به طوری که صرافان بازار فردوسی دلار را بیش از  4000 تومان به فروش رساندند.
 
صرافی‌های تهران روز گذشته دلار را بین 3970 تا 4005 تومان به فروش رساندند تا وعده دولتی‌ها مبنی بر کاهش نرخ ارز و خوابیدن هیجان بازار آزاد تا فرا رسیدن زمستان محقق نشود. قطعا ادامه این روند بر بازار کالاهای مختلف تاثیر منفی خواهد گذاشت و تولیدکنندگان را که در رکود شدید قرار دارند وارد چالش جدیدتری خواهد کرد.

واکنش به دلار حدودا 4 هزار تومانی از چند هفته پیش آغاز شد و دولتمردان اعلام کردند اصلا از نوسانات ارز نگران نیستند چرا که این نوسانات فصلی است و نرخ‌ها باز می‌گردد. اما با وجود اطمینان دولتی‌ها نرخ‌های ارز نه تنها کاهش نیافت بلکه روند صعودی خود را طی کرد. حتی روز گذشته بانک مرکزی نرخ دلار دولتی را 3/2 تومان گران کرد تا افزایش نرخ ارز توسط خود دولت نیز روند افزایشی داشته باشد.
 
طیب‌نیا 2 هفته پیش گفت: در هر اقتصادی نوسان وجود دارد و نوسانات اخیر قیمت ارز محدود بوده و جای نگرانی نیست. ‌دولت هرگز به ارز به عنوان منبع تامین درآمد نگاه نمی‌کند، لذا درباره ارز براساس صادرات، واردات و تراز تجاری و تولید تصمیم‌گیری می‌شود.
 
طیب‌نیا افزود: در 2 سال اخیر در بازار ارز و طلا آرامش برقرار شده است، اگرچه تحریم‌ها هنوز ادامه دارد. سال قبل قیمت نفت کمتر از نصف شد اما خوشبختانه دستیابی به رونق اقتصادی قابل ملاحظه بود و با حذف تحریم‌ها کشورها آماده جهش بزرگ به جلو هستند.  در این میان واکنش رئیس‌کل بانک مرکزی از همه جالب‌تر بوده است. وی از طریق تلگرام گزارش داده که سال گذشته هم دلار در پاییز و زمستان گران شده بود اما قیمت‌ها برگشته است.
 
سیف تحلیل کرده بود: «نگاهی به روند نرخ ارز طی 3 سال اخیر نشان می‌دهد نوسانات نرخ، تحت تاثیر عواملی مانند تقاضای فصلی (اربعین و سال نو)، رابطه برابری ارزها در بازارهای جهانی و تقویت نرخ دلار، انتظارات درباره زمان اجرای برجام و نوسانات فصلی عرضه ارز توسط صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی (شرکت‌های پتروشیمی) قرار داشته است.
 
روند تحولات بازار ارز در این سال‌ها نشان داده پس از سپری شدن تعطیلات سال نو میلادی و خروج تقاضای فصلی از بازار و همچنین تقویت عرضه ارز از سوی صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی که معمولاً در ماه‌های پایانی سال شدت می‌گیرد، نرخ ارز در 3 ماهه چهارم از روندی نزولی برخوردار بوده است.
 
به عنوان مثال در سال 1393، حداکثر نرخ دلار در همین ایام معادل 3595 تومان بود، حال آنکه نرخ دلار در پایان سال به 3399 تومان تقلیل یافت. به همین صورت در سال 1394، حداکثر نرخ دلار معادل 3737 تومان بود، حال آنکه در پایان سال به 3472 تومان کاهش پیدا کرد».

خبرنگار «وطن‌امروز» در میدان فردوسی تهران به مورد جالبی برخورد کرد. صرافان تهرانی ارز را حتی از تابلوی صرافی خود گران‌تر و بیش از 4000 تومان فروختند. بدین ترتیب دلار گران‌تر از 4000 تومان خرید و فروش می‌شود. در این میان نظرات صرافان عجیب و غریب است. یکی از مسؤولان صرافی میدان فردوسی درباره علت افزایش قیمت دلار به فارس می‌گوید: همه چیز دست خود دولت است و وقتی خود بانک مرکزی به عنوان فروشنده دلار امروز قیمت را 3918 تومان اعلام کرده است از بازار آزاد چه توقعی دارید؟ وی اضافه می‌کند: صبح که کرکره‌ها را بالا می‌دهیم دلار یک قیمت است و تا بانک‌ها شروع به کار می‌کنند و قیمت بانک مرکزی اعلام می‌شود دلار یک قیمت دیگر است.
 
بیایند امتحان کنند و خودشان قیمت را پایین بکشند ببینیم چه کسی جرأت دارد دلار را با این قیمت بفروشد. این فعال حوزه ارز درباره قیمت یورو هم می‌گوید: مبنای تمام ارزها دلار است و وقتی قیمت دلار بالا می‌رود توقع نداشته باشید یورو هم از آن تبعیت نکند. یکی دیگر از صرافان میدان فردوسی پیش‌بینی می‌کند با این وضع قیمت دلار فراتر از 4 هزار تومان می‌رود و می‌گوید حتی قیمت یورو هم که اکنون در بازار 4300 تومان فروخته می‌شود، غیر واقعی است یعنی حباب دارد و باید 4150 تومان باشد.
 
محمدی یکی دیگر از فعالان حوزه ارز در خیابان فردوسی به بی‌ثباتی در بازار ارز به عنوان یکی از دغدغه‌های صرافی‌ها اشاره می‌کند و می‌افزاید: ما نگران پایان سال 2016 میلادی هم هستیم، چرا که بسیاری از تجار برای تسویه حساب با شرکت‌های خارجی پس از آنکه دفاتر خود را بررسی می‌کنند تازه شروع به خرید دلار در بازار می‌کنند و درخواست ارز بالا می‌رود که خود عاملی برای افزایش قیمت دلار است. 
 
وی می‌گوید: اکنون در کشور ما هر نوع ارزی برای خودش مافیایی دارد که هر وقت اراده کنند ارز را در بازار جمع‌آوری کرده و با کمبود انتزاعی قیمت را بالا می‌برند و هر وقت بخواهند به وفور ارز در بازار عرضه می‌کنند تا قیمت‌ها پایین بیاید. این فعال حوزه ارز اظهار می‌کند: اگر وضع به همین منوال پیش برود قیمت دلار بالای 4 هزار تومان خواهد بود. در فضای کارشناسی تحلیل‌های مختلفی درباره نوسان اخیر دلار در بازار مطرح می‌شود اما بسیاری مانند مسعود خوانساری،

رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز دولت را مسؤول تکانه‌های شدید ارز در بازار می‌دانند. رئیس اتاق بازرگانی تهران دیروز گفت: دولت یازدهم با دلار 3050 تومان کار خود را آغاز کرد و آن را با قیمت 3500 تومان تقریباً ثابت نگه داشت. این اتفاق به دلیل تزریق ارز مبادله‌ای بوده است، در نتیجه در 2 هفته قبل به صورت ناگهانی قیمت دلار جهش کرد و توانست قسمتی از 60 درصد تورم ریالی را پوشش دهد. وی با تأکید بر اینکه ما باید از این موضوع درس بگیریم، اظهار داشت: این اتفاق بار اول نیست که افتاده است، دولت‌ها فکر می‌کنند قیمت واقعی دلار باعث تضعیف ریال می‌شود، بنابراین به صورت مصنوعی قیمت آن را حفظ می‌کنند و ناگهان فنر آن می‌پرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۱ - ۰۱ دی ۱۳۹۵
۱
۰
هیچ کس به مقالات و انتقادات دلواپسان در مورد افزایش قیمت دلار اهمیت نمی دهد چون افزایش قمیت دلار از هزار به سه هزار در دولت احمدی نژاد رخ داد
کسی می تونه در مورد این موضوع صحبت کنه که سابقه خوبی داشته باشه
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها