اشاره توکلی به نامه اخیری است که برخی رسانهها به نقل از مهدی هاشمی رفسنجانی فرزند آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر کرده بودند؛ مهدی هاشمی که در حال حاضر در خارج از کشور به سر میبرد، در آن نامه نسبت به گزارش کمیسیون اصل 90 که به فتنه 88 و دستهای دخیل و پشتپرده آن، پرداخته بود، انتقاد کرده بود.
وی در ادامه افزود: این ماده آئیننامه داخلی مربوط به مواردی است که یک نماینده به فردی نسبتی بدهد؛ در حالی که در مورد مهدی هاشمی آنچه که در صحن علنی قرائت شد، گزارش رسمی کمیسیون اصل 90 بود لذا این ماده آییننامه داخلی مجلس شامل این مورد نمیشود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: مواردی مانند گزارش براساس مواد 33 و 233 و یا گزالرش کمیسیون اصل 90 در مجلس قرائت شود، حقی برای افراد مورد اعتراض در این گزارشها به وجود نمیآید.
توکلی اضافه کرد: بر همین اساس، ماده 76 نیز مربوط به این مسئله است که صرفاً یک نماینده حرفی در مجلس بزند که این حرف هتکحرمت شخصی باشد از این رو تمسک مهدی هاشمی به این ماده آییننامه داخلی مجلس هیچ اساسی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه مهدی هاشمی در حال حاضر خود متهم بوده و تحت تعقیب دستگاه قضایی قرار دارد، اظهار داشت: مهدی هاشمی یک متهم فراری تلقی میشود و چطور نامبرده به خود حق میدهد که بر اساس آییننامه داخلی مجلس، نامه وی در صحن قرائت شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: وی چطور به خود حق میدهد که در برابر قوه قضاییه که حاکم بر دعاوی است، خود را از دسترس قاضی و بازپرس دور نگه دارد ولی در عین حال مدعی استفاده از حق قانونی باشد.
توکلی در پایان تأکید کرد: اگر مهدی هاشمی برای قانون احترام قائل است، اول باید به قانون اساسی و قوانین حقوقی احترام گذاشته و پس از آن ادعایی مطرح کند.