به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، مقامهای سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، در تلاش هستند جزئیات طرحی را نهایی کنند که عرضه نفت به بازارهای جهانی را محدود و در عین حال شکاف میان اعضا را کاهش دهد؛ اقدامی که در صورت موفقیت، نخستین توافق اوپک در این زمینه از سال ۲۰۰۸ میلادی به این سو خواهد بود.
رویترز به نقل از یک منبع آگاه در اوپک نوشت «در برخی مقاطع، این کار دشواری بوده و هست؛ با این حال فکر نمیکنم به بن بست بخوریم ... آنچه در الجزایر رخ داد، امید و انرژی زیادی به ما داد و فکر میکنم اعضا متعهد به انجام این کار هستند.»
اعضای اوپک روز ۲۸ سپتامبر در الجزایر توافق کردند عرضه نفت را محدود کنند و در عین حال برای سه کشور لیبی، نیجریه و ایران – که سطح تولید نفت آنها به دلیل جنگ یا تحریم کاهش یافته است – استثناهایی قائل شدند. جزئیات توافق قرار است در نشست وزیران ۳۰ نوامبر نهایی شود.
ایران که پس از سالها تحریم تولید نفتش به شدت کاهش یافته بود و پس از اجرای توافق هستهای در اواخر دی ماه گذشته و لغو تحریمهای نفتی و بانکی علیه آن کشور امید دارد به سطح تولید پیش از تحریمها بازگردد، میگوید قبل از پس گرفتن سهم خود در اوپک، تولید نفت را در سطح فعلی نگه نمی دارد.
به نوشته رویترز، دو هفته مانده به نشست رسمی اوپک، اختلافات بر سر جزئیات طرح موسوم به «فریز نفتی» و چشم انداز تاثیر اجرای آن بر بازارهای جهانی در سال آینده میلادی، همچنان به قوت خود باقی مانده است.
یکی از موضوعاتی که هنوز روشن نیست، سطح تولیدی است که ایران انتظار دارد ابتدا به آن برسد و سپس در آن سطح، تولید نفت خود را حفظ کند. منابع آگاه میگویند تهران قصد دارد به سقف تولید ۴ میلیون بشکه در روز برسد، در حالی که دیگر اعضای اوپک می خواهند ایران در سطح ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه اقدام به تولید نفت کند.
به گزارش رویترز، برخی وزیران نفت عضو اوپک پیش از نشست اوپک، قرار است در حاشیه نشست گازی دوحه قطر، در روز جمعه، با یکدیگر دیدار و در باره جزئیات طرح مورد بحث در وین گفتوگو کنند.
در این اجلاس وزرای نفت 12 کشور عضو GECF حضور دارند.
نشست کشورهای صادر کننده گاز از صبح امروز در دوحه قطر آغاز به کار کرده است و فردا در حاشیه این اجلاس وزرا درباره تصمیمات اجلاس رسمی اوپک در 30 نوامبر بحث خواهند کرد.
بسیاری از اعضای کشورهای صادر کننده گاز عضو اوپک نیز هستند.