به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری دانشجو، محققان مرکز تحقیق و درمان آلزایمر بوستون دریافتند سالمندان سالم با میزان بالای آمیلوئید در مغز بیش از افراد دارای میزان کمتر آمیلوئید احساس تنهایی می کنند. آمیلوئید نوعی پروتئین مرتبط با بیماری آلزایمر است.
دکتر نانسی دونووان، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در مورد افرادی که دارای میزان بالای آمیلوئید هستند و در حقیقت در معرض ریسک بالای آلزایمر قرار دارند، ۷.۵ بار این احتمال بیشتر است که تنها بوده و احساس تنهایی کنند.»
به گفته وی، مطالعات همواره نشان داده اند افرادی که به لحاظ اجتماعی فعال باقی می مانند بسیار کمتر در معرض ابتلا به دمانس یا زوال عقل قرار دارند.
اما نتایج مطالعه جدید این رابطه را به گونه ای دیگر نشان می دهد؛ افرادی که در مراحل اولیه آلزایمر قرار دارند احتمالا بیشتر مستعد احساس تنهایی یا انزوای اجتماعی هستند.
دونووان در ادامه توضیح می دهد: «افرادی که در مغزشان تجمع آمیلوئید در حال شکل گیری است به لحاظ درک، فهم یا واکنش نسبت به محرک ها یا تعاملات اجتماعی به خوبی عمل نمی کنند. این وضعیت می تواند نشانه اجتماعی اولیه تغییر شناختی باشد.»
در این مطالعه، تیم تحقیق۴۳ زن و ۳۶ مرد با میانگین سنی ۷۶ سال را بررسی کردند. تمامی افراد سالم بوده و هیچ نشانه ای از آلزایمر یا دمانس در آنها وجود نداشت.
محققان بعد از استفاده از تست های روانشناسی استاندارد برای اندازه گیری میزان تنهایی فرد و اسکن مغز برای تشخیص میزان پروتئین آمیلوئید دریافتند افراد دارای میزان بالای آمیلوئید در قسمت غشای مغز ۷.۵ برابر بیشتر احساس تنهایی می کردند.