کد خبر: ۳۹۹۰۰۲
زمان انتشار: ۱۵:۲۸     ۰۵ آبان ۱۳۹۵
توزیع سیب‌زمینی به روحانی هم سرایت کرد؛
حالا دولت‌مردان درست چندماه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری قصد توزیع سیب‌زمینی و پیاز رایگان در میان محرومان دارند، اقدامی که روحانی آن را توهین به شعور مردم فهیم ایران نامیده بود و نوبخت چنین شخصی را شایسته‌ی کاندیداتوری نمی‌دانست و از شورای نگهبان می‌خواست رد صلاحیتش کند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دانا، توزیع سیب‌زمینی میان فقرا و محرومان را اولین‌بار دولت نهم در سال 87 انجام داد. پس از آن با تکرار پدیده‌ی «توزیع سیب‌زمینی رایگان بین نیازمندان» در فروردین 88 و با توجه به نزدیکی به انتخابات ریاست‌جمهوری، منتقدان دولت وقت، آن اقدام را عوام‌فریبی و توهین به مردم قلمداد کرده و دارای شائبه‌ی انتخاباتی برشمردند.
 
وزیر وقت جهاد کشاورزی در بیست و سوم فروردین‌ماه 88 در جمع خبرنگارن پارلمانی اعلام کرد: «سازمان تعاون روستایی اقدام به خرید تضمینی سیب‌زمینی از کشاورزان کرد، اما تا زمانی که کشاورزان در حال تولید هستند، حق توزیع و فروش آن را ندارند.»
 
اسکندری گفت: «هیئت دولت در ابتدای سال 87 مصوب کرده است که محصولات کشاورزی که خرید تضمینی می‌شود، باید میان کسانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند، توزیع شود. از ابتدای سال 87 سیب‌زمینی‌های تولید مازاد کشاورزان را توزیع می‌کردیم و هیچ حساسیتی نسبت به آن وجود نداشت، اما به تازگی برخی نسبت به آن حساسیت ایجاد کرده‌اند.»
 
مسعود میرکاظمی، وزیر وقت بازرگانی هم در این باره خاطرنشان کرد: «از آنجا که تولید سیب‌زمینی، مازاد بر مصرف بوده، اگر آن را به شکل رایگان توزیع نمی‌کردیم، می‌ماند و فاسد می‌شد.»
 
همچنین مدیرکل وقت حراست وزارت جهاد کشاورزی تصمیم دولت نهم برای توزیع رایگان سیب‌زمینی مازاد را به مراتب بهتر از امحای 300 هزار تن سیب زمینی مازاد در دولت اصلاحات طی سال‌های 79 تا 84 ارزیابی کرد و تلاش برخی گروه‌ها برای بزرگ‌نمایی این مسأله را سیاسی دانست.
 
حسن روحانی که آن زمان رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت بود، در این باره گفت: «شاید برخی‌ها تصور کنند که مردم ایران به سادگی فریب می‌خورند و با هوچی‌بازی، نمایش‌های ساختگی و دروغ‌گویی می‌توان نظر افکار عمومی را به خود جلب کرد. اما من معتقدم که مردم ما ساده نیستند و هر چند که ممکن است در ظاهر ساکت باشند، اما با هوچی‌گری، جنگ روانی و وارد کردن اتهامات سنگین به شخصیت‌های نظام نمی‌توان آرای مردم را خرید. همانطور که مطمئنم با سیب‌زمینی و تراول چک هم نمی‌توان کشور را تحت کنترل خود درآورد.»
 
روحانی در جایی دیگر نیز دوباره مسئله سیب‌زمینی را مورد انتقاد قرار داد. رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: «مردم ایران آگاه‌تر و فهیم‌تر از آن هستند که سیاست‌هایی نظیر توزیع تراول چک یا سیب‌زمینی رایگان بتواند رفتارهای انتخاباتی آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و کسانی که تصور می‌کنند با چنین اقداماتی می‌توانند جامعه را به سمت دیگری ببرند، آب در هاون می‌کوبند... امیدوارم اخباری که در این زمینه در رسانه‌ها منتشر شده نادرست و ناشی از اشتباه برداشت خبرنگاران باشد. هر چند که عدم تکذیب این اخبار این نگرانی را ایجاد می‌کند که نکند واقعاً برخی‌ها فکر می‌کنند با سیب‌زمینی می‌توان ملتی چون مردم ایران را تحت تأثیر قرار داد.»
 
محمدباقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه هم با انتقاد از اقدام دولت نهم در توزیع سیب‌زمینی گفت: «امروز نه توزیع چک پول‌ها، نه توزیع سیب زمینی و نه توزیع با عجله و شتاب‌زده 80 هزار تومان بین 5 میلیون نفر نمی‌تواند تأثیری در عزم ملی مردم بگذارد. من نمی‌دانم در حالی که 2 هفته تا انتخابات باقی مانده توزیع این 80 هزار تومان به بهانه سهام عدالت یعنی چه و اگر چنین اتفاقی در زمان اصلاحات اتفاق می‌افتاد آیا شورای نگهبان صلاحیت فرد را رد نمی‌کرد... بنده با شناختی که از میرحسین موسوی دارم، شهادت می‌دهم ایشان مرد صادقی است و قطعا فریب نمی‌دهد؛ کما اینکه امروز هم سیب زمینی و چک پول ندارد که بین مردم توزیع کند چون صداقت دارد و همین برایش کافیست».
 
مجید انصاری معاون پارلمانی دولت کنونی نیز از منتقدان توزیع رایگان سیب‌زمینی بود: «باید سؤال کرد که آیا توهین به شعور ملت‌ ایران نیست که در آستانه انتخابات، کشتی سیب‌زمینی وارد کشور می‌شود؟ آیا مردم ‌ایران را این قدر کوته‌فکر فرض کرده‌اند که فکر می‌کنند با این کارها می‌توانند برای خود با یک گونی سیب زمینی رأی بخرند؟»
 
غلامحسین کرباسچی از اعضای ارشد حزب کارگزارن سازندگی نیز در این‌باره گفت: «‌عدالت برای هیچ کسی شعار بدی نیست ولی نحوه اجرای آن باعث شد که دیگر معتبر نباشد. به عنوان مثال باید گفت که اگر تحقق عدالت با توزیع گونی سیب زمینی و کاسه آش باشد، عدات لکه‌دار می‌شود و بنابراین دیگر کسی جرأت نمی‌کند در جامعه چنین شعاری را مطرح کند.»
 
حالا شرایط کاملا تغییر کرده؛ چند روز قبل رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی، از دریافت مجوز هیئت وزیران برای توزیع سیب‌زمینی و پیاز در صورت لزوم به محرومان خبر داد. اهمیت این خبر در آن است که دولت روحانی آبان ماه سال گذشته 1700 تن سیب‌زمینی کشاورزان در استان فارس را در زیر خاک دفن کرد؛ اتفاقی که علاوه بر حاشیه‌های سیاسی، 620 میلیون تومان از پول بیت‌المال را به زیر خاک برد.
 
آنچه در کنار خبر تأسف‌بار سیب‌زمینی‌ها بیش از همه جلب توجه می‌کرد، احساس رضایت دولت‌مردان، اصلاح‌طلبان و رسانه‌های وابسته‌شان از این اقدام بود و از این که «رفتار پوپولیستی دولت قبل» را تکرار نکرده بودند، ابراز رضایت داشتند.
 
اما حالا دولت‌مردان درست چندماه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری قصد توزیع سیب‌زمینی و پیاز رایگان در میان محرومان دارند، اقدامی که روحانی آن را توهین به شعور مردم فهیم ایران نامیده بود و نوبخت چنین شخصی را شایسته‌ی کاندیداتوری نمی‌دانست و از شورای نگهبان می‌خواست رد صلاحیتش کند.
 
آنچه بسیار اهمیت دارد آن است که دولت نهم از همان ابتدای سال 87 و در انتقاد از «سیاست امحای دوران اصلاحات»، اقدام به توزیع سیب‌زمینی‌های بلااستفاده در بین نیازمندان کرده بود، اما دولت کنونی یک‌بار مجوز امحای 1700 تن سیب‌زمینی را صادر نمود و از امحای آن دفاع کرد و یک‌بار نیز حالا در آستانه‌ی برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری جواز توزیع سیب‌زمینی رایگان را صادر کرده است.
 
مردم به راحتی پوپولیست‌ها را تشخیص می‌دهند!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها