حزب ليبرال دموكرات انگليس، كه انجام چنين آموزشي را فاش كردهاست، اين اقدام لندن را شرمآور خواند.
تام بريك، سخنگوي امور بينالملل حزب ليبرال دموكرات انگليس، از وزارت دفاع خواست به آموزش خلبانهاي سعودي پايان دهد و كنترل سختگيرانهتري بر صادرات سلاح به اين كشور عربي اعمال كند.
بريك گفت: «شرمآور است كه دولت بريتانيا نه تنها خلبانان سعودي را مسلح ميكند، بلكه آنها را نيز آموزش ميدهد. اكنون شواهد زيادي دربارۀ بمباران بيهدف غيرنظاميان در يمن وجود دارد. دولت بريتانيا بايد به شراكت در اين جنايت پايان دهد.»
مايكل فالون، وزير دفاع انگليس، در دفاع از اين اقدام دولت گفت به نيروي هوايي عربستان سعودي كمك شد تا «فرآيند هدفگيري خود را بهبود ببخشند» تا با قوانين بينالمللي مطابقت بيشتري پيدا كنند.
بريك همچنين گفتهاست كه اين اطلاعات، وزير خارجه را موظف ميكند تا شخصاً فروش هر نوع سلاح به عربستان سعودي را متوقف كند.
بريتانيا يكي از مهمترين فروشندگان اسلحه به عربستان سعودي است.
تنها در سالِ اولِ تهاجمِ مرگبار عربستان سعودي به يمن، دولت بريتانيا مجوز فروش تسليحاتي به ارزش 3.3 ميليارد پوند به پادشاهي سعودي را صادر كرد كه 2.2 ميليارد پوندِ آن مربوط به فروش تسليحاتي مانند پهپاد، بالگرد و ديگر هواپيماها بود. 1.1 ميليارد پوندِ ديگر به فروش تسليحاتي مانند بمب، موشك و نارنجك اختصاص داشت.
لندن همچنين مجوز فروش خودروهاي زرهي و تانكهايي به ارزش 430 هزار پوند را به عربستان صادر كردهاست.
بريتانيا در طول جنگ عليه يمن، از حاميان پادشاهي سعودي بود و سازمانهاي بينالمللي بارها از كمكهاي مالي و تسليحاتيِ بريتانيا به ائتلاف سعودي پرده برداشتهاند.
طبق گزارش سازمان ديدهبان حقوق بشر، در خانههاي تخريب شده در صنعا، پايتخت يمن، بقايايي از تسليحات توليد شده توسط شركتي امريكايي پيدا شدهاست كه يك كارخانه نيز در بريتانيا دارد.
به گزارش پرس تي وي، بر اساس آمار رسمي كمپين مبارزه با تجارت سلاح، عربستان سعودي بزرگترين خريدار تسليحات انگليسي است و از سال 2010 تجهيزات نظامي به ارزش بيش از 6 ميليارد و700 ميليون پوند از اين كشور دريافت كردهاست.
علاوه بر كارگروه توسعۀ بينالمللي در مجلس عوام انگليس، مجلس اروپا و سازمان ديدهبان حقوق بشر نيز خواستار تحريم تسليحاتي عربستان شدهاند؛ با وجود اين، دولت انگليس همچنان به رياض سلاح ميفروشد.
روزنامۀ انگليسي اينديپندنت 3 خرداد ماه به نقل از مدير بخش كنترل تسليحاتِ شاخۀ بريتانياي سازمان عفو بينالملل، نوشت اگر نقش كاركنان انگليسي در استفادۀ عربستان از بمبهاي خوشهاي در يمن اثبات شود، يك «رسوايي مطلق» به بار خواهد آمد.
عربستان از فروردين 1394 به منظور بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادي، رئيسجمهور مستعفي يمن، و تضعيف جنبش انصارالله حملات هوايي خود را به اين كشور فقير عربي آغاز كردهاست. سازمان ملل 9 شهريور اعلام كرد از زمان آغاز عمليات عربستان سعودي در يمن، تاكنون بيش از 10 هزار نفر كه بيشترشان غيرنظامي هستند، كشته شدهاند.