کد خبر: ۳۹۸۰۴۹
زمان انتشار: ۱۵:۲۰     ۲۸ مهر ۱۳۹۵
با توجه به اينكه 80 درصد كالاهاي قزاقستان وارداتي است، ايران به ويژه گلستان مي‎تواند جايگزين خوبي براي بازارهاي اين كشور باشد كه نتوانستيم سبد كالايي آنها را در حد يك‌ درصد هم تأمين كنيم.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس از گرگان، صادرات به عنوان محركه اقتصاد و رمز بقاي كشورها در بازارهاي جهاني نقش مهمي را در عرصه اقتصاد جهاني ايفا مي‎كند در واقع در مدل توسعه يافتگي كشورها يكي از شاخص‎هاي اساسي كه مي‎تواند موجب رشد و تبادل با جهان پيرامون شود ميزان واردات و صادرات كالا است چرا كه رونق صادرات به معناي رونق توليد و كسب و كار قلمداد مي‎شود و كشوري كه بتواند توليدات خود را در زمينه‎هاي مختلف افزايش دهد و با ابزار صادرات بازارهاي بين‎المللي را از آن خود كند به طور قطع اشتغال وسيع و مطمئني را در قلمرو مرزهاي خود و حتي در دنيا ايجاد خواهد كرد.

گلستان با توجه به موقعيت استراتژيك خود از نظر قابليت دارا بودن حمل و نقل ريلي، جاده‎اي و هوايي و از سويي وجود محصولاتي هم‎چون گندم، خاويار، پنبه و كلزا كه به نوعي برند استان شناخته مي‎شود، مي‎تواند يكي از پايگاه‌هاي قوي صادرات در كشور محسوب شود با اين وجود آمارها حاكي از كاهش صادرات و از دست دادن بازارهاي صادراتي در اين استان است.

كاهش 30 درصدي صادرات گلستان

در همين رابطه رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با بيان اينكه در 6 ماهه نخست سال جاري شاهد كاهش 30 درصدي صادرات استان بوديم در گفت و گو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار كرد: بيش از 90 درصد صادرات استان به كشورهاي تركمنستان و عراق انجام مي‎شد در واقع مهم‎ترين بازارهاي صادراتي استان اين كشورها هستند به دليل كاهش صادرات به اين كشورها، صادرات استان نيز كاهش يافته است.

حسينقلي قوانلو در خصوص كاهش صادرات به اين كشورها گفت: كاهش صادرات به كشورهاي تركمنستان و عراق دلايل مختلفي دارد كه در مورد تركمنستان، كاهش شديد قيمت نفت توان خريد را در اين كشور پايين آورده ، و در مورد عراق نيز، متاسفانه به دليل نداشتن ثبات سياسي صادرات به اين كشور همواره دچار نوسان است زيرا عدم ثبات سياسي موجب تصميم گيري‎هاي لحظه‎اي مي‎شود كه به صادرات ما لطمه مي‎زند.

وي ادامه داد: به دليل سياست‌هاي اقصادي دولت و اجراي طرح رونق توليد به طور قطع در شش ماهه دوم امسال با رشد و رونق توليد وضعيت متفاوتي را تجربه خواهيم كرد، اكنون نيز  با تزريق تنها بخشي از تسهيلات اين طرح به واحدهاي توليدي كشور شاهد ايجاد شور و شوق در واحدها و تحرك اين بخش هستيم.

رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان يكي از برنامه‌هاي اقتصاد مقاومتي در كشور براي سال 1395 را افزايش 10 ميليارد دلاري صادرات در سطح كشور عنوان كرد و گفت: با توجه به اين برنامه، رسيدن به صادرات 400 ميليون دلاري هدف صادراتي استان در سال‎جاري پيش‌بيني شده است كه اميدواريم با تلاش همه مسئوولان و تجار و بازرگانان استان به اين هدف دست پيدا كنيم.

قوانلو بيان كرد: ما نيز در حال تأسيس شركت‌هاي بزرگ صادراتي و تشكيل كنسرسيوم‎هاي صادراتي هستيم و با توجه به مشوق‎هاي صادراتي خوبي كه وزارت صنعت، معدن و تجارت پيش بيني كرده است، اميدواريم در 6 ماهه دوم سال شاهد رشد صادرات استان باشيم.

جاي خالي مشوق‎هاي صادراتي

در حاليكه برخي از مسؤولان معتقدند مشوق‎هاي صادراتي مي‎تواند بخش از مشكلات مربوط به صادرات استان را رفع كند اما رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي گرگان معتقد است مشوق‎هاي صادراتي اشكالـات و ايراداتي در سطح كلان دارد و در برخي موارد محدوديت‎هاي است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد.

رمضان بهرامي با بيان اينكه بايد يك نسخه بومي براي استان‎هاي مرزي كه بازرگاني دارند پيچيده شود تصريح كرد: مشوق‎هاي صادراتي در قانون آمده اما هنوز تكليف آن روشن نشده است تجار و بازرگانان روش‎هاي قهريه و قضايي را پيشنهاد مي‎كنند و معتقد هستيم كه قانون بايد اجرا شود.

وي ادامه داد: در زمينه جوايز صادراتي اتفاقات خوبي در دولت‎هاي هفتم و هشتم تجربه شد اما تنش‎هاي ناگهاني در زمان صادرات داشتيم نياز است كه مشوق‎هاي هدفمند براي تجار و بازرگانان پيش‎بيني شود.

به گفته رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي گرگان، سياست‎هاي دولت در كشورهاي مقصد براي افزايش صادرات مهم تلقي مي‎شود، بهرامي در اين رابطه خاطرنشان كرد: حمايت كشورهايي مانند تركمنستان، قزاقستان و عراق كه پشتوانه سياسي لـازم را دارند موضوع مهمي است كه در گذشته نسبت به اين مسئله غفلت شد.

وي با بيان اينكه قزاقستان و تركمنستان مي‎تواند بازار صادراتي مناسبي براي استان محسوب شود، بيان كرد: با توجه به اينكه 80 درصد كالـاهاي قزاقستان وارداتي است، ايران و خاصه گلستان مي‎تواند جايگزين خوبي براي بازارهاي اين كشور باشد كه متأسفانه ما نتوانستيم سبد كالايي آنها را در حد يك درصد هم تأمين كنيم.

بر اساس اين گزارش، گلستان با توجه به منطقه استراتژيك خود و قرابت فرهنگي و همسايگي با كشورهايي همچون تركمنستان كه از ابعاد مختلف داراي ويژگي‌هاي مشترك با استان ماست مي‌تواند يك پايگاه مهم براي صادرات محصولات توليد شده در استان محسوب شود با اين حال به دليل مشكلاتي همچون تكيه بر صادرات نفتي، عدم حمايت از بازرگانان، طولاني بودن فرايند صدور مجوز براي كالاي صادراتي، عدم توجه به مقوله برندسازي و بسته‎بندي محصولات و ده‌ها مشكل ديگر موجب شده است تا اين استان نه تنها شاهد افزايش صادرات باشد بلكه با روند نزولي صادرات نيز مواجه شود. براي توسعه صادرات به خصوص صادارت غير نفتي بايد يك همت جهادي بين دستگاه‌ها و مسؤولان ذيربط برقرار شود بايد در نظر داشت مزاياي صادرات بيشتر و پيشتر از آنكه نصيب صادركننده شود براي كل كشور ارزنده است از منظر اقتصاد كلان، افزايش صادرات سبب تحريك تقاضا و ايجاد فرصت‎هاي شغلي جديد و همچنين بهبود تزار پرداخت‎ها خواهد شد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها