به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی بسیاری از سرطان ها قابل پیشگیری و درمان هستند. اما هنوز تفکرات و باورهای غلطی در مورد سرطان وجود دارد که در بین مردم عادی نیز بسیار تکرار می شود. در این مطلب سعی داریم تا شما را با بعضی از این باورهای غلط آشنا کنیم.
_ بسیاری تصور می کنند که استفاده از گوشت کبابی به جای گوشت سرخ شده در روغن شانس ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. علت این تصور غلط این است که بسیاری فکر می کنند در زمانی که گوشت در روغن سرخ می شود موادی در آن آزاد می شود که سرطان زا هستند ، اما در صورت کباب کردن گوشت با حرارت و عدم استفاده از روغن مواد سرطان زا در گوشت به وجود نخواهد آمد.
این باور غلط است. بر اساس مطالعات انجام شده به روی گوشت های کبابی مشخص شده است که گوشتهایی که در معرض حرارت قرار می گیرند ماده ای به نام " heterocyclic amines " تولید می کنند که سر طان زا است. توصیه کارشناسان استفاده کمتر از انواع گوشت قرمز و رعایت رژیم متناسب غذایی است.
_ مردم تصور می کنند که با استفاده هر روزه از کرم های ضد آفتاب می توانند از ابتلاء به سرطان پوست جلوگیری کنند. این باور به این دلیل است که عده ای این گونه فکر می کنند که این کرم ها نوعی از حفاظت را برای آن ها در برابر نور آفتاب ایجاد می کنند.
در عین حال حقیقت در مورد سرطان پوست این است که آسیبهایی که منجر به ابتلاء به سرطان پوست می شود در لایه های عمقی پوست ایجاد می شود. توصیه کارشناسان در مورد جلوگیری از سرطان پوست این است که سعی کنیم از فعالیت در نور مستقیم آفتاب پرهیز کنیم، از پیراهن های آستین دار استفاده کنیم، از کلاه و عینک آفتابی بهره ببریم و به اندازه مناسب از کرم ضد آفتاب استفاده کنیم.
_ استفاده از اسپری های حشره کش در منزل باعث ابتلاء به سرطان می شود. این هم یک باور غلط دیگر است که در بین بسیاری از ما شایع شده است. فراموش نکنیم که در صورتی که از این مواد به شکل غلطی استفاده شود باعث می شود که در اشخاص مختلف باعث ایجاد مسمویت های مختلف شود. اما امکان ابتلاء به سرطان به علت استفاده از این مواد بسیار غیر محتمل است.
_ در یک تحقیق انجام شده در کشور آمریکا مشخص شده است که 41 درصد مردم تصور می کنند که در صورتی که برای درمان سرطان از جراحی استفاده کنند ، به انتشار سرطان در بدن خود کمک کرده اند.
این باور غلط به این دلیل مطرح شده است که در زمان های گذشته ، بیماران زمانی به پزشک مراجعه می کردند که برای هر اقدامی بسیار دیر شده بود و بیماران مدت کوتاهی پس از جراحی از دنیا می رفتند. اما امروزه و به مدد تکونولوژی های پیشرفته که تشخیص زودهنگام سرطان را موجب شده اند و همچنین طراحی و ساخت ابزار آلات پیشرفته جراحی ، همه و همه باعث شده است تا درصد موفقیت جراحی های مربوط به سرطان به شکل چشم گیری افزایش پیدا کند.
_ زندگی در هوای آلوده یا استعمال دخانیات، کدامیک بیشتر سرطان زا هستند؟ بسیاری تصور می کنند که هوای آلوده بیشتر سرطان زا است ، اما حقیقت این است که افرادی که سیگار می کشند یا به نوعی در معرض دود سیگار هستند از شانس ابتلاء به سرطان بیشتری برخوردار هستند. البته نباید این نکته را فراموش کرد که هوای آلوده نیز بر روی سیستم تنفسی اثرات مخربی دارد ، اما ضرر اصلی از طرف هوای آلوده متوجه قلب افراد است.
_ یکی از معروفترین تفکرات غلط در مورد سرطان این است که تلفن های همراه می توانند موجب ابتلاء به سرطان در مغز شوند. حقیقت این است که تلفن های همراه در بعضی موارد می توانند به تشکیل تعدادی از تومورهای کمیاب در مغز کمک کنند اما این باور کلی که استفاده از تلفن همراه می تواند به ابتلاء به سرطان منجر شود صحت ندارد.
_ شیوه زندگی در دوران جوانی ارتباطی با ابتلاء به سرطان در سنین بالا ندارد. این یکی دیگر از باورهای غلطی است که جوانان و افرادی که تازه به سنین بزرگ سالی وارد شده اند به منظور ادامه به رفتارهای غلط خود دارند.