کد خبر: ۳۹۶۷۳۸
زمان انتشار: ۱۰:۰۴     ۱۸ مهر ۱۳۹۵
پژوهشگر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از رئیس تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خواست به ابهامات امنیتی درخصوص «تراریخته‌ها» صراحتاً پاسخ دهد، برای رفع ابهامات مسیر علمی را پی بگیرد و به صهیونیستهای راکفلر «خوشبین» نباشد.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، درج بند مربوط به تجاری‌سازی برنج و پنبه تراریخته در لایحه برنامه ششم، موجی از نگرانیها را در جامعه ایجاد کرد. در همین راستا حجت‌الاسلام و المسلمین علی کشوری، دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، به بهزاد قره‌یاضی، رئیس تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه ــ به‌عنوان راقم این بند از برنامه ــ نامه‌ای نوشت که در زیر می‌آید.

* * * * * * * * * * * * * *

جناب آقای پروفسور بهزاد قره‌یاضی

رئیس سابق پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، رئیس انجمن علمیِ «ایمنی زیستی کشور» و رئیس تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و بودجه

سلام علیکم

درباره گفتگوهای گسترده جبهه فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی در باب مسئله بسیار خطرناک «تراریخته‌ها» و برخی مسائل مرتبط، پنج نکته مهم را به‌صورت شفاف به حضرت‌عالی و دوستانتان و البته جناب آقای نوبخت ــ که بی‌پروا از شما حمایت می‌کند ــ متذکر می‌شوم؛ پیشنهاد می‌کنم درباره این مباحث به‌سبک دانشمندان حوزوی پاسخگو باشید. تحقیر طرف مقابل ــ که متأسفانه به رویه شما تبدیل شده است ــ نشانه قطعی ضعف علمی جریان حداقلی شماست.

نکته اول اینکه این‌جانب تقلیل بررسیها در مسئله تراریخته را به «بررسیهای علمی محض» امری نادرست می‌دانم. روش صحیح در بررسی این مسئله این است که علاوه بر ابعاد علمی، ابعاد امنیتی و مدیریتی و فرهنگی این موضوع هم بررسی شود. بر اساس مفاهیم مطرح در اولین نقشه الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی، روش صحیح در تحلیل همه حوزه‌های فنی و تکنولوژی این است که نسبت مسئله مورد بحث با «موضوعات جهت‌ساز» یا «زیرساختهای هدایت» سنجیده شود.

با توجه به این اصل روشی مندرج در «الگوی اسلامی تخصیص تکنولوژی» لازم است تا ابعاد فرهنگی، امنیتی، مدیریتی و علمی تراریخته‌ها بررسی شود. پیشنهاد می‌کنم از روشهای علمی کهنه در بررسی تکنولوژیهای مطرح در غرب استفاده نکنید یا حداقل به سؤالات مطرح شده از پایگاه روش ارزیابی استفاده شده در بررسیهای ما پاسخ دهید.

در این راستا و بر اساس اصل بررسی نسبت یک تکنولوژی با قاعده «نفی سبیل» نخبگان بسیاری کماکان منتظرند حضرت‌عالی پاسخ دهید آقای «کنت مک‌کوئین» (Dr. Kenneth Mc. Quinn) پرزیدنت «بنیاد جایزه جهانی غذا» (The World Food Prize Fundation) (وابسته به بنیاد صهیونیستی راکفلرها) چرا به ایران آمده است؟ و مهمتر آنکه چرا از سوی وزارت جهاد کشاورزی مورد تقدیر قرار گرفته است؟ آیا قرار است برنامه‌های پیشنهادی این سازمان صهیونیستی در ایران اجرائی شود؟! پیشنهاد می‌کنم گزارشی از مذاکرات با ایشان در تهران را در اختیار افکار عمومی قرار دهید، به هر حال از ما توقع نداشته باشید ابعاد امنیتی تراریخته‌ها را بررسی نکنیم. درباره ابعاد فرهنگی و مدیریتی و سایر ابعاد این تکنولوژی قدیمی سؤالات فراوان دیگری وجود دارد؛ که امیدوارم در جلسه مناظره پاسخگوی آنها باشید.

در مورد بعد امنیتی توضیح بیشتر اینکه: باتوجه به ماهیت مشکوک بنیادهای صهیونیستی مانند «راکفلر» و مؤسسات وابسته و شرکتهای جنایتکاری مانند «مونسانتو» احتمال می‌دهیم به اسم کشاورزی یک طراحی امنیتی و یک حمله بیولوژیک گسترده علیه ملت ایران طراحی شده باشد. البته این‌جانب شما را به دخالت عامدانه در این طراحی احتمالی متهم نمی‌کنم؛ بلکه شما را مانند اکثر اعضای جریان توسعه‌گرا افرادی «خوشبین» می‌بینم، که قدرت فهم و مقابله با طراحیهای استکبار جهانی علیه ملت ایران را ندارید. برجام را بازخوانی کنید تا عاقبت خوشبینی به نظام سلطه را بیشتر درک کنید.

نکته دوم اینکه دائماً تکرار می‌کنید مسئله خطرناک تراریخته‌ها بر سلامت مردم تأثیر سوئی ندارد، درباره این ادعای شما چند پرسش اساسی وجود دارد:

سؤال اول آنکه؛ چرا گزارش بررسیهای بومی میان‌مدت مبنی بر بی‌خطر بودن تراریخته‌ها را به‌صورت عمومی منتشر نمی‌کنید؟ لطفا صریحاً بگویید سالم بودن تراریخته‌ها را در میان کدام گروه جمعیتی انسانی یا حیوانی و در کدام بازه زمانی و در مورد کدام محصول آزمایش کرده‌اید؟ ادعای سلامت محصولات تراژن در حالی صورت می‌گیرد که حتی در ایران نظام ملی ارزیابی در این موضوع وجود ندارد و درواقع خودتان محصولات تولید شده خودتان را مثبت ارزیابی می‌کنید!

سؤال دوم اینکه؛ چرا باید ادعای سالم بودن محصولات تراریخته از شما و دوستان معدودتان پذیرفته شود، در حالی که سازمانهای مرتبط دولتی و غیردولتی مانند سازمان محیط زیست و انجمن ارگانیک ایران و شخصیتهای علمی مختلفی در داخل و خارج کشور به سلامت این محصولات به‌شدت مشکوک هستند؟ نامه اخیر 500 نفر از اساتید و دانشجویان علوم پزشکی کشور مبنی بر چالش برانگیز بودن محصولات تراریخته آخرین نمونه از اختلاف نظرها درباره سلامت تراریخته‌ها محسوب می‌شود، چرا با وجود این‌همه اختلاف نظر میان شخصیتهای علمی کشور سلامت تراریخته‌ها را وحی منزل تلقی می‌کنید؟

نکته سوم آنکه؛ پیشنهاد می‌کنم اندکی به مطالعات مربوط به حوزه «فلسفه علم» و مکاتب مختلف آن توجه کنید؛ تاکنون در مباحثات گسترده مربوط به ماهیت و چیستی علم کسی ادعا نکرده است که گزاره‌های علم تجربی خطاناپذیر هستند. اگر به این نوع از مطالعات توجه بیشتری داشتید، تحقیقات محدود خود در حوزه بیوتکنولوژی و تراریخته را این‌چنین قطعی تلقی نمی‌کردید و این‌گونه بی‌پروا به تجاری‌سازی آن و بالتبع بازی با سلامت مردم اقدام نمی‌کردید!

نکته چهارم آنکه؛ از منظر مفاهیم اسلامی تعیین ظرفیت موجودات و البته ارتقای این ظرفیتها تابعی از تقدیر و تسبیح و این مهم هم تابعی از جهت و ظرفیت نظامات اجتماعی است. توضیح بیشتر اینکه با لحاظ معادله تکوینی فوق، طریق تصرف در ظرفیتهای اولیه موجودات را می‌توان از راههایی غیر از تصرف در نظام ژنتیکی این موجودات پیگیری کرد. معنای روشن‌تر این سخن این است که گزاره بنیادین بیوتکنولوژی مبنی بر بیان خاصیت توسط ژن، خود تابعی از یک معادله بنیادین تکوینی است، که کشف و استفاده از آن در مرزهای دانش تعریف می‌شود. پیشنهاد می‌کنم برای تبیین بیشتر این بحث علمی نشستی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برگزار نمایید.

و نکته پنجم اینکه؛ با توجه به استفاده نظام سلطه جهانی از بیوتکنولوژی در جهت گسترش سلطه و ضرورت حفظ توازن ملی در برابر این طراحیها این‌جانب تسلط آموزشی و کاربردی بر این نوع از علوم تجربی را لازم می‌دانم؛ ولی لازم است توجه کنید که پذیرش یک علم از باب حفظ موازنه با تمدن استکباری مدرنیته، به‌معنای استفاده از این علم در حوزه تجاری‌سازی و زندگی مردم نیست. تأکید رهبر حکیم انقلاب در سیاستهای کلی بخش محیط زیست بر اهمیت کشاورزی ارگانیک در بند 1 ماده 8 (ابلاغیه مورخ 26 آبان 1394) شاهدی مستحکم بر این قضیه محسوب می‌شود و تأکید بر تجاری‌سازی تراریخته‌ها در برنامه ششم در تعارض با سیاستهای ابلاغی ایشان است.

برخی از استفتائات شما از مراجع با موضوع تراریخته هم بر این فرض استوار بوده است و الّا همگی مراجع محترم شیعه امور مشکوک در حوزه سلامت را امری محرّم می‌دانند. پیشنهاد آخرم این است که در مشورت با برخی از فضلای محترم، روش نوشتن استفتا را بیاموزید.

شد رهزن سلامت، زلف تو وین عجب نیست / گر راهزن تو باشی، صد کاروان توان زد

والسلام علی من اتبع الهدی

علی کشوری

قم ــ مرکز علم اهل بیت علیهم السلام

شنبه 6 محرم الحرام 1438

مصادف با 17 مهرماه 1395


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها