به گزارش پایگاه 598، مهريار خسروشاهي در گفتوگو با فارس، در ارتباط با موضوع ديابت بارداري اظهارداشت:سازمان جهاني بهداشت براي پيشگيري از ديابت توصيه ميكند كه روزانه حداكثر 5 درصد انرژي مورد نياز از طريق مصرف قندها تامين شود. بنابراين مقدار توصيه شده قند و شكر مصرفي از كل مواد غذايي كه در طول روز مصرف ميشود، نبايد بيشتر از 25 گرم يا پنج قاشق مرباخوري باشد.
وي افزود: كاهش وزن قبل از اقدام به باردار شدن در صورتي كه فرد مبتلا به اضافه وزن يا چاقي باشد، ترك سيگار، استفاده از يك رژيم غذايي مناسب، ورزش و تحرك كافي از جمله راههاي موثر در پيشگيري از ديابت بارداري هستند.
متخصص ديابت تصريح كرد: كاهش مصرف چربي و روغن در برنامه غذايي، مصرف غذاها به صورت آبپز، بخارپز يا كبابي تا حد امكان، خودداري از سرخ كردن زياد غذا و ترجيحا تفت دادن آنها با مقدار كم روغن، كاهش مصرف غذاهاي سرخ شده، سوسيس، كالباس، خامه، سرشير، چيپس و ديگر غذاهاي چرب، خودداري از مصرف چربيهاي حاوي اسيدهاي چرب اشباع و ترانس از جمله روغن حيواني، روغن نباتي جامد و نيمه جامد، كره، پيه و دنبه در پيشگيري از بروز ديابت بارداري موثر است.
خسروشاهي اضافه كرد: همچنين كاهش مصرف مواد قندي، پرهيز از مصرف بيش از حد مواد قندي و نشاستهاي مانند برنج، ماكاروني، شيريني، كيك، شكلات، مربا، عسل و نوشابهها، كاهش مصرف قندهاي ساده مانند قند، شكر، شيريني، شكلات، نوشابههاي گازدار و آبميوههاي صنعتي نيز بسيار موثر است. چرا كه يك قوطي نوشابه 28 گرم شكر دارد و اين ميزان معادل دو قاشق غذاخوري شكر يا 12 حبه قند است.
متخصص ديابت خاطرنشان كرد: در عين حال كاهش مصرف نمك و پرهيز از مصرف غذاهاي شور مثل ماهي دودي، آجيل شور، چيپس، انواع شور، كاهش مصرف غذاهاي كنسرو شده، سوسيس و كالباس، مواد غذايي بسته بندي شده آماده (به دليل دارا بودن مقادير زيادي نمك) و داشتن برنامه مرتب ورزشي مانند پيادهروي تند و هر بار به مدت 30 دقيقه نيز در پيشگيري از بروز ديابت بارداري تاثيرگذار است.