کد خبر: ۳۹۶۳۴۱
زمان انتشار: ۱۵:۰۷     ۱۴ مهر ۱۳۹۵
رئيس ستاد اجرايي فرمان امام با بيان اينكه خارجي‌ها براي فاينانس كردن ميدان نفتي آ‌زادگان در صف هستند، گفت: با اينكه آزادگان ميدان بزرگي است اما از نظر فني يكي از ساده‌ترين ميادين براي توسعه است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، محمد مخبر در يك نشست خبري، اظهار داشت: كار ما در ستاد اجرايي فرمان امام دو خصوصيت دارد، خصوصيت اول آن است كه ضرورت جدي نظام باشد و خصوصيت دوم آن است كه به داخل اتكا مي‌كنيم و امكانات داخلي را چه از نظر مالي، چه مديريتي و چه فني و تكنيكي بسيج مي‌كنيم.

وي افزود: هميشه يكي از غصه‌هاي ما اين بوده است كه بعد از صد سال كه در كشور ما صنعت نفت ايجاد شده است يك كشور كه خودش نفت ندارد مي‌آيد و نفت ما را استخراج مي‌كند.

رئيس ستاد اجرايي فرمان امام با بيان اينكه وقتي وارد ستاد شدم تصميم گرفتم يك شركت E&P تشكيل دهم، گفت: وقتي آقاي نوذري از وزارت نفت كنار رفت او را دعوت كردم و گفتم بيا يك شركت ملي نفت كوچك راه بينداز.

وي ادامه داد: زماني كه آقاي قاسمي وزير نفت بود به او گفتم يك ميدان را براي توسعه به ما بده تا بتوانيم كار اكتشاف و توسعه را در كشور كليد بزنيم و ايشان گفت شما نه پول داريد، نه افراد فني كافي در اختيار داريد و نه فناوري داريد اما به ايشان گفتم همه اينها را خواهم آورد. 

مخبر اضافه كرد: مذاكرات موردنظر انجام شد تا به تغيير و تحول دولت رسيده و ‌آقاي زنگنه كه آمد و خوشبختانه رفاقتي هم با آقاي نوذري داشت اين كار روي روال افتاد و به ايشان گفتيم يك ميدان مشترك به ما بدهيد كه بتوانيم اولويت‌هاي مقام معظم رهبري در برداشت سريع‌تر از ميادين مشترك را محقق كنيم.

رئيس ستاد اجرايي فرمان امام  اظهار داشت: براي ميدان ياران كه به ما سپرده شد قرار بود با 668 ميليون دلار سرمايه‌گذاري پروژه را به اتمام برسانيم كه ما اين كار را با 580 ميليون دلار به اتمام رسانديم و اگر كارفرما مسئوليت تأخيرات خودش را به بپذيرد ما نزديك به 5 ماه زودتر از موعد مقرر اين پروژه را تحويل مي‌دهيم. 

وي با بيان اينكه همه پول پروژه را خودمان در قالب يك قرارداد بيع متقابل با سقف بسته تأمين كرديم، گفت: 142 شركت در اين پروژه با ما كار كردند كه فقط سه شركت از آنها خارجي بودند و فعاليت آنها هم تنها در حد مطالعه بود.

* در ايران شركت داخلي را تضعيف مي‌كنند

مخبر در ادامه تصريح كرد: من زيبنده كشور نمي‌ دانم كه بعد از گذشت صد سال از ورود صنعت نفت به ايران ما كارگر و پيمانكار دست دوم شركت‌هاي خارجي بشويم.

وي در پاسخ به پرسشي با اين مضمون كه شركت‌هاي داخلي  بعضاً به مسئوليت‌ها و تعهدات خود عمل نمي‌كنند، گفت: بايد امكان رشد شركت‌هاي داخلي را فراهم كرد اما در ايران برعكس است و شركت داخلي را تضعيف مي‌كنند كه رشد نكند چون دلشان آن طرف است.

رئيس ستاد اجرايي فرمان امام  در پاسخ به پرسشي درباره توان فني شركت‌هاي ايراني، گفت: ما يكي از اولين جاهايي در كشور هستيم كه در همين پروژه ياران 1700 متر حفاري افقي انجام داديم و براي مقايسه ركورد حفاري افقي شركت روس‌نفت كه روزانه 5 هزار بشكه اكتشاف نفت دارد 2 هزار متر است. 

مخبر با طرح اين پرسش كه چرا ميادين بزرگ را به ما نمي‌دهند، گفت: وقتي ميدان بزرگ را به من بدهند سه سال ديگر 4 شركت ديگر مشابه ما شكل مي‌گيرد و همين پيمانكاراني كه با ما كار مي‌كنند بزرگ مي‌شوند و خودشان پروژه مي‌زنند. 

وي افزود: به ما مي‌گويند نمي‌توانيم اما همين امروز مي‌گويند كه ما مي‌توانيم و توقع ما اين است كه پروژه‌هاي بزرگ را به ما بدهند. 

رئيس ستاد اجرايي فرمان امام  تصريح كرد: بحث بر سر اين است كه ما كارگر خارجي‌ها بشويم يا آنها براي ما كار كنند؟ ايران امروز غير از ايران 30 سال پيش است و ظرفيت‌هاي زيادي ايجاد شده است.

* حاضريم آزادگان را با هر مدل قراردادي توسعه دهيم

مخبر تأكيد كرد: ما بايد شركتي در كشور تشكيل بدهيم كه مثل توتال برود و در كشورهاي ديگر پروژه بگيرد.

وي با بيان اينكه ما ميدان آزادگان را مي‌خواهيم، گفت: آزادگان يكي از بزرگترين ميادين نفتي دنياست و اگر ما در داخل بتوانيم آن را توسعه بدهيم بين‌المللي مي‌شود و حاضريم آزادگان را با هر مدل قراردادي توسعه بدهيم.

رئيس ستاد اجرايي فرمان امام با تأكيد بر اينكه در توسعه ميدان ياران بناي ما اين بود كه برويم و خط را بشكنيم و نشان دهيم شركت ايراني مي‌تواند اين كار را انجام دهد، گفت: هدف اول ستاد سودآوري نيست بلكه هدف نخست ما رفع ضعف‌هاي كشور و پر كردن خلأهاي اجرايي كشور است،چنانچه در ميدان ياران هم با توجه به وضعيت بسيار بد منطقه پيش از پروژه ما و ميادين مين منطقه ما سود زيادي از اجراي پروژه نبرديم. 

* اگر مطالعات نشان بدهد مخازن نفتي توان توليد پيش‌بيني شده را ندارد وارد نمي‌شويم

مخبر در ادامه با بيان اينكه ديروز تفاهم‌نامه‌اي كه امضا كرديم براي بررسي ميادين بود و قرارداد نهايي محسوب نمي‌شد، گفت: ما براي ياران جنوبي از قبل 4 ماه مطالعه كرده بوديم و موضوع با توجه به نتايجي كه از توسعه ياران شمالي به دست آورده بوديم عمليات توسعه ياران جنوبي را پذيرفتيم. 

وي تصريح كرد: شرح كار اصلي HOA يا رئوس قراردادي كه ديروز امضا كرديم مطالعه ميادين است و ما بايد مخازن ياد شده را هم در ميدان كوپال و هم در ميدان مارون مطالعه كنيم و اگر ببينيم كه به ميزاني كه ادعا و پيش‌بيني شده مخازن قابليت توليد ندارند وارد قرارداد نخواهيم شد.

 رئيس ستاد اجرايي فرمان امام تأكيد كرد: تا آزادگان تعيين تكليف نشود ما كار جديدي را شروع نمي‌كنيم.

وي با بيان اينكه خارجي‌ها براي فاينانس كردن آ‌زادگان در صف هستند، گفت: با اينكه آزادگان ميدان بزرگي است اما از نظر فني ميدان آزادگان يكي از ساده‌ترين ميادين است.

وي تأكيد كرد: روح IPC ليدري خارجي‌هاست كه ما اصلاً زير بار آن نمي‌رويم و در ستاد حاضر نيستيم كارگر خارجي‌ها بشويم.

* ستاد اجرايي فرمان امام دو بار در سال حسابرسي تلفيقي مي‌شود

مخبر در ادامه اظهار داشت: ستاد اجرايي فرمان امام دو بار در سال به صورت تلفيقي حسابرسي مي‌شود و مجمع تشكيل مي‌دهد و در ستاد هيچ جايي وجود ندارد كه ماليات ندهد يا ماليات آن عقب مانده باشد و ماليات ستاد را تمام و كمال پرداخت مي‌كنيم.

مخبر در ادامه اظهار داشت: بعد از ابلاغ سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي يك مثلث تعريف كرديم كه ضلع اول آن اين بود كه كاري كه انجام مي‌دهيم با اقتصاد مقاومتي تطبيق داشته باشد و به همين دليل از كارهايي كه با اقتصاد مقاومتي تطبيق نداشت بيرون آمديم و الان مي‌توانيم بگوييم كه 85 درصد از فعاليت‌هاي ما مطابق اقتصاد مقاومتي است. 

وي ادامه داد: ضلع دوم مثلث ما اين بود كه حتماً پروژه ما در منطقه محروم باشد و ضلع سوم آن اين بود كه غلبه آن پروژه با اشتغال‌زايي باشد و تلاش مي‌كنيم بين كارهايي كه تكنولوژي نياز دارد و كارهاي كه اشتغال نياز دارد كارهايي را قبول كنيم كه اشتغال بيشتر ايجاد مي‌كند. 

رئيس ستاد اجراي فرمان امام با بيان اينكه تمام منطقه ميدان ياران شمالي مين‌گذاري شده و لجن‌زار و هور بود، گفت: اگر ما نمي‌توانستيم اين ميدان سخت را توسعه بدهيم مي‌گفتند داخلي‌ها نمي‌توانند كاري انجام بدهند كما اينكه قبل از ما خارجي‌ها حاضر نبودند پايشان را آنجا بگذارند چون منطقه هم علاوه بر مين‌گذاري ناامن بود و حتي قاچاقچي‌ها در هورهاي اطراف آن رفت‌وآمد مي‌كردند

* ليسانس پالايشگاه نفت سنگين جاسك را از ايتاليايي‌ها مي‌خريم

وي با تأكيد بر اينكه تلاش كرديم پروژه‌ها را در مناطق محروم تعريف كنيم، گفت: به همين دليل فولاد را به خرمشهر برديم، پتروشيمي را به مهر فارس برديم و نيروگاه را در خواف طراحي كرديم و پالايشگاه نفت سنگين بندرعباس را به جاسك منتقل كرديم. 

مخبر توضيح داد: 45 درصد نفت ايران سنگين و نيمه‌سنگين است كه هم قيمت آن ارزان‌تر است و هم آن را نمي‌خرند اما اگر در داخل آن را پالايش كنيم فروش و عرضه آن بسيار راحت‌تر مي‌شود؛ پروژه‌اي براي پالايش نفت سنگين در بندرعباس تعريف شده بود كه به ما پيشنهاد دادند اين پالايشگاه را به جاسك در سواحل مكران ببريم.

رئيس ستاد اجراي فرمان امام افزود: فاينانس اين پروژه را چيني‌ها قبول كردند كه فاز اول آن 2.2 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري نياز دارد كه اين سرمايه‌گذاري در فاز دوم و نهايي به 7.5 ميليارد دلار مي‌رسد و اگر فاز اول را بهره‌برداري كنيم از محل درآمد آن مي‌توان فاز دوم را توسعه داد؛ اجراي فاز اول از روزي كه پروژه به صورت عملياتي شروع شود 40 ماه طول خواهد كشيد.

* 300 هزار شغل ايجاد كرديم 

وي در ادامه با بيان اينكه با طرح‌هاي ما تا به امروز به صورت مستقيم و غيرمستقيم در مجموع 300 هزار شغل ايجاد شده است، گفت: نتيجه پروژه‌هاي جديد ما 300 هزار شغل جديد خواهد بود. 

مخبر با بيان اينكه احتمالاً ليسانس پالايشگاه نفت سنگين را از ايتاليايي‌ها مي‌خريم، گفت: به چيني‌ها و روس‌ها گفتيم مي‌توانيم اين پروژه را فاينانس كنيم يا اينكه با ما تا سقف 50 درصد پروژه به صورت سرمايه‌گذاري مستقيم شريك شويم.

رئيس ستاد اجراي فرمان امام گفت: ورود ما به پروژه‌ها عمدتاً به قصد ماندگاري نيست چنانچه سال 92 بيش از صد شركت داشتيم كه در سال 93 به 84 شركت و در سال 94 به 62 شركت رسيد و امسال هم بيش از 60 شركت نخواهيم داشت و مرتب آنها را به مردم واگذار مي‌كنيم.

وي افزود: بعضي شركت‌هاي ما 800 ميليارد تومان گردش مالي سالانه و 250 ميليارد تومان سود و 800 كارمند تحصيلكرده داشتند كه صد درصد آن مال ما بود و امروز حتي يك سهم در آنها نداريم و آنها را واگذار مي‌كنيم.

* همه شركت‌هاي ستاد اجرايي تا دو سال آينده در بورس عرضه مي‌شوند

مخبر تصريح كرد: ما هلدينگ‌هاي كشاورزي، مالي، دارويي، ساخت‌وساز، صنعتي، نفت و مخابرات را در اختيار داريم كه تصويب كرديم ظرف دو سال آينده همه شركت‌ها به غير از اصل هلدينگ‌ها در بورس عرضه بشود كما اينكه در حال حاضر 300 هزار نفر الان در بورس سهامدار شركت‌هايي هستند كه ما سهام آنها را به بورس عرضه كرديم.

رئيس ستاد اجراي فرمان امام ادامه داد: ما بررسي كرديم و متوجه شديم دو موضوع دليل اصلي رشد سريع كشورها بوده است كه يكي از آنها توجه به SME ها و شركت‌هاي كوچك و متوسط و ديگري تمركز بر اقتصاد دانش‌بنيان بوده است. 

وي افزود: به همين دليل در بنياد بركت تلاش كرديم SME ها را با محوريت اين بنياد توسعه بدهيم و همزمان در اين بنياد مؤسسه دانش‌بنيان بركت را راه‌اندازي كرديم. 

* داخلي‌سازي داروهاي مهم وارداتي را هدف‌گذاري كرديم

مخبر در ادامه اظهار داشت: 95 درصد داروي مورد نياز كشور در داخل توليد مي‌شود و 5 درصد آن وارداتي است اما همين 5 درصد 40 درصد قيمت تمام شده داروي كشور را به خود اختصاص داده است. 

رئيس ستاد اجراي فرمان امام ادامه داد: در كُردان يك شهرك تخصصي را براي توليد داروهاي سخت در 200  هكتار ساماندهي كرديم كه 4 شركت خارجي در آنجا زمين گرفتند و يكي از اين شركت‌هاي خارجي قصد دارد به طور مستقيم سرمايه‌گذاري كامل انجام دهد تا بتواند هاب توليد و توزيع بعضي داروها در منطقه ما باشد.

وي با تأكيد بر اينكه ما توليد آن 5 درصد وارداتي را هدف گرفتيم كه اغلب آنها داروهاي سخت و مربوط به بيماري‌هاي خاص و صعب‌العلاج هستند، گفت: در يكي از شركت‌هاي ما كه داروي سرطان توليد مي‌كند سال 94 موفق شديم با توليد داخل بعضي داروها كاري كنيم كه 700 ميليارد تومان كمتر از جيب بيماران سرطاني خارج شود.

* هيچ شركت واگذار شده اصل 44 را نخريديم

مخبر در ادامه با بيان اينكه به غير از 14 درصد از سهام مخابرات به هيچ وجه در واگذاري‌هاي اصل 44 وارد نشديم، گفت: ما اصلاً سهام شركت‌هاي واگذار شده را نخريديم و هر چه سهم داريم تأسيسي است و آن 14 درصد سهام مخابرات را هم به دلايلي نمي‌توانيم واگذار كنيم.

رئيس ستاد اجراي فرمان امام تأكيد كرد: چند سال است كه جز به ضرورت وارد كاري نشده‌ايم و 250 نفر PHD زير 30 سال را از دانشگاه‌هاي برتر كشور جذب كرديم. 

وي با بيان اينكه مي‌گويند براي اجراي پروژه‌ها پول نيست، گفت: ما در بنياد بركت به صورت مشاركتي با مردم 265 شركت تأسيس كرديم و 3 هزار شركت در نوبت هستند يعني مردم آماده مشاركت با ما هستند و 9 هزار ميليارد تومان پول مردم براي همكاري در ايجاد شركت‌ها وجود دارد.

مخبر تصريح كرد: مردم به ما اعتماد مي‌كنند حتي براي بنياد بركت نذر مي‌كنند و به ما پول مي‌دهند كه در مدارس خرج كنيم و يا وصيت مي‌كنند كه بخشي از اموال آنها را ما خرج فعاليت‌هاي عام‌المنفعه كنيم در حالي كه كار ويژه بنياد بركت گرفتن پول از مردم و خرج كردن آن نيست.

* سال گذشته بنياد بركت 2800 ميليارد تومان در روستاها خرج كرد

رئيس ستاد اجراي فرمان امام با بيان اينكه بنياد بركت سال گذشته بنياد بركت 2800 ميليارد تومان در روستاها خرج كرديم، گفت: محور اصلي كار بنياد بركت اشتغال و توانمندسازي مناطق محروم است كه در اين راستا 265 طرح اقتصادي با مشاركت مردم در اين مناطق ايجاد كرديم كه 49 درصد آورده آن مربوط به ستاد و 51 درصد مربوط به شركا بود و در همه اين طرح‌ها بعد از راه‌اندازي سهام را به مردم واگذار مي‌كنيم و بيرون مي‌آييم چنانچه تاكنون از 120 شركت بيرون آمده‌ايم و سهمي در آنها نداريم.

وي اضافه كرد: در اين شركت‌ها ظرف 6 سال 165 هزار فرصت شغلي ايجاد شده است. 

مخبر ادامه داد: يك بار مقام معظم رهبري فرمودند چه خوب است با امكانات شما هزار مدرسه در كشور ساخته شود يا هزار نقطه محروم آباد شود كه ما تصميم گرفتيم هر دو كار را انجام بدهيم و با نوسازي مدارس براي هزار مدرسه وارد مذاكره شديم و براي 950 مدرسه قرارداد قطعي بستيم كه تاكنون بيش از 850 مدرسه را تحويل داديم و تا پايان سال تعهد ما تكميل مي‌شود.

رئيس ستاد اجراي فرمان امام با بيان اينكه در اين 950 مدرسه 5100 كلاس درس قرار دارد گفت: مثلاً در سيستان و بلوچستان 110 مدرسه در حال ساخت داريم و اين به غير از آن هزار مدرسه‌اي است كه قبلاً قول آن را داده‌ايم.

وي ادامه داد: همزمان به 4 روستاي كشور خدمات زيربنايي داديم كه در هزار روستا اين خدمات به صورت كامل داده شده است يعني مدرسه، راه، آب، آباداني، خانه بهداشت و زيرساخت‌هايي از اين قبيل را تأمين كرديم و در 3 هزار نقطه باقيمانده بين 30 تا 70 درصد نيازها برطرف شده و بقيه را هم تا صد درصد تكميل مي‌كنيم. 

مخبر ادامه داد: مجموعاً براي 10 هزار پروژه در اين راستا قرارداد بستيم كه 3600 پروژه آن افتتاح شده است و 700 مركز فرهنگي به ارزش 70 ميليارد تومان ساختيم كه 486 مورد آن مسجد و مواردي از اين دست بوده است.

رئيس ستاد اجراي فرمان امام ادامه داد: 130 مركز بهداشت در حال ساخت داريم كه با مشاركت با وزارت بهداشت كل مراكز بهداشتي سيستان و بلوچستان را كه بالغ بر 88 مركز مي‌شود تقبل كرده‌ايم.

وي اضافه كرد: 7630 واحد مسكن محرومين در روستاها را تقبل كرديم كه 2533 واحد آن تكميل و واگذار شده است و تا سقف 10 هزار واحد امسال قراردادها بسته خواهد شد.

* 204 هزار نفر را بيمه كرديم

مخبر ادامه داد: 204 هزار نفر را بيمه كرديم كه عمدتاً بيمه تكميلي درماني و بخشي هم بيمه تجهيزات است و از طريق كميته امداد 20 هزار كودك يتيم را زير پوشش مالي داريم.

رئيس ستاد اجراي فرمان امام با بيان اينكه 41 هزار نسخه بيماران صعب‌العلاج را تأمين كرديم، گفت: 2800 زوج نابارور را شناسايي و هزينه درمان 1100 نفر را أمين كرديم كه خوشبختانه روز عيد غدير به ما خبر دادند كه 110 مورد آن موفق شده و 24 كودك به دنيا آمدند و بقيه هم متولد خواهند شد.

وي اظهار داشت: با وزارت بهداشت براي تكميل 11 بيمارستان در مناطق محروم توافق كرديم كه بعضي از آنها 25 سال به صورت نيمه‌تمام باقي مانده بودند و از اين تعهد ما 4 بيمارستان را تكميل كرديم و تا پايان سال در مجموع 8 بيمارستان تكميل و تحويل داده مي‌شود كه احداث بناي آن با ما و تجهيز و اداره آن با وزارت بهداشت است.

مخبر ادامه داد: يك كار High tech انجام داديم كه به صورت پايلوت در 5 شهر خدمات تله‌مديسين يا درمان از راه دور ارائه مي‌دهيم به گونه‌اي كه در نقطه صفر مرزي افراد مي‌توانند با مراجعه به خانه بهداشت روي يك تخت هوشمند كه علايم حياتي و ديگر علايم و عكس‌هاي موردنياز و آزمايشات را دريافت مي‌كند قرار بگيرد و اين اطلاعات به صورت خودكار و هوشمند به تهران و يك متخصص مربوطه ارجاع مي‌شود و وي از راه دور درباره وضعيت بيمار اظهارنظر مي‌كند.

رئيس ستاد اجراي فرمان امام توضيح داد: اين كار را به صورت پايلوت براي يك جمعيت 340 هزار نفره در پاوه و زهك و كليبر، اسكو و لنده اجرا كرديم كه اگر خوب جواب بدهد آن را توسعه خواهيم داد. 

وي افزود: هر خانه بهداشت 15 ميليون تومان براي اين تجهيزات نياز دارد و در هر شهر 50 خانه بهداشت تحت پوشش است. 

مخبر در پايان گفت: هزار هكتار از زمين‌هاي اطراف تهران در مسگرآباد، ملارد و ده سيد را نيز كه بخشي از آن متعلق به خودمان و بخشي متعلق به منابع طبيعي بود تبديل به جنگل كرديم و قصد داريم با احداث امكاناتي آنها را براي استفاده مردم تبديل به پارك جنگلي بكنيم.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها