کد خبر: ۳۹۶۱۵۴
زمان انتشار: ۱۴:۰۵     ۱۳ مهر ۱۳۹۵
وزیر اقتصاد با بیان اینکه پس از برجام تحریم‌ها به صورت رسمی لغو شده اگرچه برخی تحریم‌ها در عرصه‌های عملی هنوز برطرف نشده است، گفت:‌ معیشت مردم کشور هنوز مشکل دارد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری تسنیم از سمنان، علی طیب‌نیا صبح امروز در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان در سالن یادگار امام (ره) استانداری اظهار داشت: ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد که تحقق رشد 5 درصدی امکان‌پذیر است. رشد اقتصادی 3 ماهه اول امسال نتایج امید‌بخشی داشته است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه دشمن پس از ناکامی در عرصه جنگ نظامی در دفاع مقدس به فکر جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ملت ایران افتاده است، تصریح کرد: دشمن برای تحمیل خواسته‌های سلطه‌گرایانه خود، به نبرد اقتصادی علیه کشورمان روی آورده است.

طیب‌نیا با اشاره به اینکه دشمنان ما آگاه و بیدار بوده و از علم برای صحنه عملی نبرد اقتصادی با ایران استفاده کرده‌اند، گفت: دانشگاه‌های خارجی نقاط ضعف اقتصاد کشورمان را شناسایی کرده و از آن برای تحمیل خواسته‌های استکباری غرب استفاده کرده‌اند.

وی افزود: دشمن وابستگی به نفت را به‌عنوان یکی از نقاط آسیب‌پذیری اقتصاد کشورمان شناسایی کرده و دریافته است که با نوسان قیمت‌های نفتی اقتصادمان دچار نوسان شدید می‌شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه وابستگی به درآمدهای نفتی بیماری و مشکل اصلی اقتصاد ایران است، خاطرنشان کرد: این وابستگی و آسیب مسیری برای اعمال نفوذ و سلطه بیگانگان بر اقتصاد کشور ما شده بود.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های هشت ساله دولت قبل وابستگی به کشورهای خارجی را تشدید کرد، گفت: در چندین مقطع تجربه کرده‌ایم که اگر درآمدهای ناشی از افزایش قیمت و صادرات نفت به بودجه دولت تزریق شود بیماری اقتصاد کشور شدیدتر می‌شود؛ اما متأسفانه این اشتباه باز هم تکرار شد آن‌هم در شرایطی که تحریم‌های همه‌جانبه علیه کشورمان قابل پیش‌بینی بود.

طیب‌نیا با بیان اینکه در دولت نهم و دهم بین سیاست‌های خارجی و داخلی کشور دوگانگی وجود داشت، تصریح کرد: در حالی که سیاست‌های خارجی کشور نشان می‌داد در روابط خارجی وارد بحران شده و تحریم‌‌ها علیه کشورمان تشدید می‌شود؛ با این وجود سیاست‌های اقتصادی کشورمان وابستگی اقتصاد به نفت را افزایش می‌داد و وابستگی بودجه دولت به نفت، افزایش سهم نفت در اقتصاد کشور و واردات کالاهای واسطه‌ای افزایش یافته و عمق تولید کاهش یافت.

وزیر اقتصاد با اشاره به رسیدن تورم به بیش از 40 درصد در سال 91 و 45 درصد در سال 92 و رشد اقتصادی منفی 6.8 درصدی گفت: در این سال نوسانات شدیدی را در بازار ارز و طلا شاهد بودیم و نوسانات شدیدِ هر روزه در بازار را فراموش نکرده‌ایم.

طیب‌نیا با بیان اینکه در آن سال‌ها عدم اطمینان و بی‌ثباتی در اقتصاد ایران وجود داشت، خاطرنشان کرد: اگر این وضعیت ادامه می‌یافت و مرحله دوم تحریم‌ها علیه ملت بزرگ ایران اعمال می‌شد آثار بسیار شدید‌تری بر اقتصاد کشورمان بر جای می‌گذاشت؛ اما ملت بزرگ ایران نشان داد با صبر، پایداری، ایثارگری و مدیریت جهادی می‌توان از مهمترین مشکلات نیز عبور کرد.

وی با اشاره به اینکه مردم کشورمان پس از موفقیت در هشت سال دفاع مقدس، در جنگ اقتصادی علیه کشورهای استکباری دنیا نیز موفق شدند، عنوان کرد: زمانی که دشمن متوجه شد دولت ایران نقاط ضعف خود را شناخته و راه مقابله با استکبار را دریافته و مقاومت ملت ایران ادامه‌دار است، در مقابل اراده ملت ایران تسلیم شد و در مذاکرات حق غنی‌‌سازی برای استفاده صلح‌‌آمیز هسته‌ای را برای ایران به رسمیت شناخت.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در مذاکرات و پس از برجام، تحریم‌ها به صورت رسمی لغو شده است، عنوان کرد: این اتفاق بزرگی است اگرچه برخی تحریم‌ها در عرصه‌های عملی هنوز برطرف نشده است.

طیب‌نیا با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی "آمریکا" را مانع از ایجاد ارتباط اقتصادی با ایران می‌دانند، بیان کرد: به عقیده برخی از اروپایی‌ها مجموعه قدرت‌های اروپایی قادر به دفاع از حقوق خود در برابر آمریکا نیستند.

وی با بیان اینکه دشمنان کشورمان در ادامه نیز چاره‌ای جز تسلیم در برابر اراده ملت ما ندارند، گفت: اگر با تکیه بر مدیریت جهادی از همه ظرفیت‌های موجود در کشور استفاده کنیم، تحقق اقتصاد مقاومتی و پیروزی در نبرد اقتصادی و کاهش وابستگی اقتصاد به نفت، امکان‌پذیر است.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه کاهش قیمت نفت در سال‌های اخیر شدیدترین و طولانی‌ترین تکانه نفتی در تاریخ معاصر بود تأکید کرد: براساس گزارش رسمی بانک جهانی، اقتصاد ایران بهترین عملکرد را در این شرایط داشته است در حالی که هنوز بی‌سابقه‌ترین و گسترده‌ترین تحریم‌ها بود.

طیب‌نیا با بیان اینکه کشور هنوز با مشکلاتی مواجه است، از بیکاری به عنوان بخشی از مشکلات کشور نام برد و افزود: معیشت مردم کشور هنوز مشکل دارد.

وی با بیان اینکه سال 94 کشور در حالی اداره شد که هرگز در طول تاریخ بعد از انقلاب، وضعیتی به بدی این سال نداشته و بدون استفاده از ذخایر خارجی و داخلی خود و بدون استقراض از نهادهای بین‌المللی، از این شرایط سخت عبور کردیم، گفت: کشوری مانند عربستان‌سعودی در 2 سال گذشته 350 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را مصرف کرده است.

وزیر اقتصاد با اشاره به ارزیابی‌های مثبت اقتصادی انجام شده و نتایج مثبت آن در 3 ماهه اول امسال رسیدن به هدف رشد اقتصادی 5 درصدی را تا پایان امسال امکان‌پذیر دانست و عنوان کرد: در صورتی که اختلافات سیاسی، حزبی، گروهی و نزاع بر سر تصاحب قدرت در عصر سیاست‌های اصولی در اداره کشور غلبه نکند، می‌توانیم از این شرایط سخت عبور کنیم.

طیب‌نیا با بیان اینکه اقتصادمقاومتی با تیزبینی و درک درست از شرایط واقعی کشور ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: تأکیدات درست مقام معظم رهبری فرصت مناسبی را برای ما فراهم کرده است تا بتوانیم اقتصاد کشور را درمان کنیم.

وی با بیان اینکه هدف اقتصاد مقاومتی مقابله با بیماری دولتی و نفتی‌بودن اقتصاد ایران است خاطرنشان کرد: این دو معضل همان چیزی است که منشأ آسیب‌پذیری کشور در برابر تکانه‌های خارجی و منشأ اصلی رشد پایین اقتصادی کشور در 40 سال گذشته و نیز عامل اصلی نوسانات در بیکاری و رشد اقتصادی کشور در اقتصاد ما بوده است بنابراین همه ما باید در راستای تحقق این سیاست‌ها عمل کنیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به تدوین برنامه‌های جامع عملیاتی برای تحقق سیاست‌های اقتصادمقاومتی گفت: برخی پروژه‌ها برای امسال به‌عنوان اولویت انتخاب شده و تصمیم گرفته‌ایم به‌صورت جدی روی آن متمرکز شویم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها