کد خبر: ۳۹۵۸۶۷
زمان انتشار: ۰۹:۵۵     ۱۲ مهر ۱۳۹۵
سیاست آمریکا شاهد 2 رخداد سیاسی مهم بود که اصول سیاست آمریکا را در منطقه تغییر داد. مهمترین این تغییرها روابط با کشورهای همپیمان است.
به گزارش پایگاه 598، قرارداد نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی و تصویب قانون جاستا نشان داد که واشنگتن کشورهای عربی را هدف قرار داده و تنها به برتری نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه می‌اندیشد.

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه الخلیج امارات، سیاست آمریکا شاهد 2 رخداد سیاسی مهم بود که اصول سیاست آمریکا را در منطقه تغییر داد. مهمترین این تغییرها روابط با کشورهای همپیمان است. این اصل دیگر پس از تصویب قانون «جاستا» که کشورهایی را که در حادثه تروریستی یازدهم سپتامبر سال 2001 نقش داشتند، هدف قرار می دهند، استوار نیست. منظور از کشورهایی که در این حادثه نقش داشتند، عربستان است. هرچند اقدام هایی برای جلوگیری از اجرای قانون جاستا صورت می گیرد اما تصویب این قانون تحول بزرگی در سیاست آمریکا است که می تواند به بازنگری در روابط کشورهای عربی با آمریکا منجر شود.

همچنین این قانون می تواند نقشه ائتلاف سازی کشورهای منطقه را تغییر دهد و باعث نقش آفرینی بیشتر کشورهایی مانند روسیه و چین شود. انگیزه تصویب این قانون هرچه باشد، قابل توجیه نیست. تصویب قانون جاستا می تواند پیامدهای سیاسی و اقتصادی مصیبت باری در روابط عربستان و آمریکا داشته باشد و اقتصاد جهانی را هم هدف قرار دهد. خطرناک بودن این قانون در آن است که تنها مدت اندکی از زمان ریاست جمهوری باراک اوباما باقی مانده، از این رو از اهمیت راهبرد سازش میان کنگره و کاخ سفید کاسته شده است.

اما رخداد دیگری که مصیبت بارتر از حادثه نخست نیست توافق نظامی است که دولت آمریکا و رژیم اسرائیل امضا کرده‌اند. این در حالی است که از تنش بی سابقه در روابط میان باراک اوباما و نتانیاهو سخن‌های بسیاری گفته شده است. آنچه در اینجا مهم است حجم کمک های نظامی است که دولت آمریکا متعهد شده است به رژیم اسرائیل بدهد. افزون بر دیگر کمک‌ها، حجم کمک های آمریکا به رژیم اسرائیل طی 10 سال آینده 38 میلیارد دلار برآورد شده است.

نخستین پیام سیاسی قرارداد نظامی آمریکا و رژیم اسرائیل آن است که تنها اصلی که در سیاست خارجی آمریکا در منطقه خاورمیانه تغییر نمی کند تعهد به بقا، امنیت و برتری رژیم اسرائیل است. این اصلی است که دولت های آمریکا از زمان برپایی رژیم اسرائیل به آن متعهد بوده اند. آنچه درباره این توافق می توان تحلیل کرد آن است که حمایت از کشورهای همپیمان عربی در سیاست آمریکا ثابت نیست.

همچنین حمایت نظامی آمریکا از این رژیم نشان می دهد که آمریکا می خواهد رژیم اسرائیل در منطقه قدرت برتر باشد. این نشان دهنده طرح های تجزیه است که برای منطقه برنامه ریزی شده است. اساس این طرح ها، محوری بودن رژیم اسرائیل در منطقه است. این طرح ها، کشورهای عربی، قدرت نظامی و اقتصادی آنها را هدف قرار گرفته اند. آمریکا می خواهد این پیام را برساند هیچ گونه همپیمانی و آینده سیاسی بدون رژیم اسرائیل در منطقه وجود نخواهد داشت. پیام سیاسی دیگری که از قرارداد نظامی رژیم اسرائیل و آمریکا فرستاده شده آن است که در هرگونه راه حل سیاسی در منطقه باید دیدگاه سیاسی رژیم اسرائیل در نظر گرفته شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها