به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه درباره صحن علنی و سؤالات مطرح شده اظهار داشت: اولین سؤال درباره دیپلماسی اقتصادی بود که آقای پورابراهیمی مطرح کرد، به جا بود، چرا که وزارت امور خارجه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی این امکان را نداشته که در حوزه اقتصادی عمل کند.
*تلاش برای رونق دیپلماسی اقتصادی
وی افزود: امیدوارم پاسخهایی که ارائه شد برای مجلس قانعکننده باشد، موافق هستم که تلاش مجموعه وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی افزایش پیدا کند تا بتوانیم به اندازه کافی در حوزه دیپلماسی اقتصادی در خدمت منافع کشور باشیم.
وزیر خارجه در توضیح ابعاد دیپلماسی اقتصادی و اقدامات صورت گرفته تصریح کرد: آقای پورابراهیمی در حوزه ساختار نظر داشت، در این حوزه وزارت خارجه هم در داخل و هم در خارج معذوراتی دارد که در صورتی که معذورات قابل حل و فصل باشد، ساختار میتواند پاسخ خوبی باشد. اما فعلاً تشویق سفارتخانهها و پاسخگویی سفارتخانهها در حوزه ارتباط اقتصادی میتواند مهمترین کار باشد.
*هرگز قصد توهین به مجلس و نمایندهای را نداشتم
ظریف درباره اتفاقاتی که در صحن رخ داد و برداشت توهین به جایگاه نمایندگان توضیح داد: من نه قصد توهین به مجلس یا یکی از نمایندگان را داشتم و نه معتقد هستم توهینی کردم، بعضی از دوستان تندترین توهینها را به وزارت امور خارجه، دیپلماسی کشور و به مصوبات نظام در مورد برجام انجام میدهند، معتقد هستم که بعضی حرفها از سوی دوستان تأثیری بدی بر دنیا میگذرد و آدرس غلط میدهند.
وی ادامه داد: به دنیا گفته میشود که در ایران گروهی وجود دارد که نظرشان به خارجی است یا به غربیها اعتماد دارند یا این گروه دنبال تضعیف مقاومت است، در حالی که چنین نیست. چنین اظهارنظری مخل منافع ملی است و باید صدای بلند به این سؤال و اتهام پاسخ داد چرا که اتهام، افترا و توهین است. اینکه ادعا شود به خاطر چشمک زدن به خارجیها مسئول وزارت خارجه را تغییر میدهیم، تنها به یک وزارتخانه توهین نشده بلکه کل نظام جمهوری اسلامی زیر سؤال رفته است.
ظریف تأکید کرد: بنابراین نیاز دیدم در این زمینه با قاطعیت پاسخ دهم، احساس میکنم سؤال بسیار نا واردی مطرح شد، تغییر نیرو در حوزه اجرایی در حوزه وزارت امور خارجه است و البته رئیس جلسه تذکر داد تغییرات اجرایی در حوزه اختیارات وزیر است و بنده در این زمینه هیچ نگرانی نداشتم تا به سؤال دوستان پاسخ دهم.
*گزارش برجام موارد مثبت و منفی دارد
وی افزود: اما بهتانی زده شد که این تغییر به خاطر فرستادن پیامی به دیگران بود و بدتر از این به دلیل درخواست دیگران بود قابل قبول نیست، مجلس و تکتک نمایندگان برای همه ما محترم هستند چرا که آنها نماینده مردم هستند و به فرموده رهبر کبیر انقلاب مردم ولی نعمت ما هستند و ما اعتقاد داریم که نمایندگان مردم در مجلس در رأس امور قرار دارند.
ظریف در ادامه به گزارشی که از برجام ارائه شده است، اشاره کرد و توضیح داد: گزارشی که از روند اجرای برجام ارائه شد گزارش بسیار طولانی است که شامل موارد مثبت و منفی است اما برخی دوستان دوست دارند تنها موارد منفی را نگاه کنند، اما اگر بخواهیم وظیفه خود را به درستی انجام دهیم باید هر دو مورد را ملاحظه کنیم.
*ارائه گزارش سوم در زمان قانونی
این عضو کابینه دولت یازدهم تاکید کرد: اینکه فقط موارد منفی مطرح شود تهمت است و باید موضوع را با اصل واقعه مقایسه کنیم، وزارت امور خارجه تاکنون دو گزارش سه ماهه به مجلس ارسال کرده است و سومین گزارش را نیز در وقت قانونی ارائه خواهد کرد.
وزیر خارجه کشور در پایان خاطرنشان کرد: همواره سعی کردیم در وزارت خارجه از حد صداقت خارج نشویم، حد صداقت این نیست که فقط ایرادها باز گو شود بلکه باید واقعیت را که شامل موارد مثبت و منفی است ارائه شود، واقعیت این است که برجام دستآوردهای بزرگی برای کشور داشته و باید قبول کرد برای آمریکایی که 30 سال بنایی علیه ایران ساخته امروز باید آن را خراب کند و چنین تخریبی برای معماران آن خیلی راحت نیست و ممانعت کند با این حال ما هم تلاش داریم جلوی مانعتراشی آنها را بگیریم که تصور میکنم تاکنون در این زمینه موفق بودیم.