کد خبر: ۳۹۴۳۴۱
زمان انتشار: ۰۹:۳۲     ۰۱ مهر ۱۳۹۵
بعید می‌دانم که اجرای این طرح تاثیر زیادی در خروج از رکود داشته باشد. من نگران این هستم که این طرح مثل طرح قبلی اصلا انجام نشود!

به گزارش پایگاه 598، محمد صادق مفتح معاون سابق وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با «نسیم آنلاین» در خصوص طرح وام 50 میلیونی بانک مرکزی اظهار کرد: رویکرد طرح جدید بانک مرکزی با قبلی متفاوت است. طرح قبلی کارت اعتباری بر خلاف برخی از اظهار نظرها به معنای کردیت کارتی که در خارج از کشور است نبود.

وی افزود: آن طرح حرکتی بود که هم بازار کالا تحریک شود و هم خریدها به سمت کالای داخلی برود و هم به عنوان ابزاری برای خروج از رکود به شمار می رفت. اما چون هماهنگی لازم انجام نشد و کار خیلی با عجله پیش رفت، از قبل قابل پیش بینی شد که با شکست رو به رو می شود.

معاون وزیر سابق صنعت عنوان کرد: به عنوان مثال اصناف که یکی از مهم ترین ارکان اجرای این طرح بودند نه مورد استفاده قرار گرفتند و نه با آنها مشورت شده بود. همچنین محصولات کارخانه های خیلی محدودی هم برای طرح قبلی در نظر گرفته شده بود، بنابراین طرح ناموفق بود زیرا با عجله و بدون کار کارشناسی انجام شده بود.

مفتح بیان کرد: اما رویکرد طرح جدید متفاوت بوده و قرار است سیستم اعتباری در کشور اعمال شود. یعنی هرکسی با توجه به ظرفیت سنجی و اعتبار سنجی که می شود وام دریافت می کند و در واقع این طرح نوعی وام مستمر است. همانطور که اعلام کردند اگر اقساط صرف یک ماه پرداخت شود، بهره ای به آن تعلق نمی گیرد. اگر فاصله از خرید تا پرداخت بیشتر شود بهره به آن تعلق می گیرد.

وی درباره احتمال میزان موفقیت این طرح نیز به «نسیم آنلاین» گفت: اگر شبکه بانکی کشور از این طرح حمایت کند و حمایتها به صورت نمایشی نباشد، می‌تواند طرح موفقی باشد. چون بهره طرح هم 18 درصد است و چیزی که در حال حاضر سیستم بانکی به آن عمل می کند بالای 18 درصد است. سیستم بانکی در حال حاضر نرخ سود را با روشهای مختلف چیزی در حدود 23 درصد کرده است.

مدیران بانکها رغبت چندانی به اجرای طرح جدید بانک مرکزی ندارند

معاون سابق وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: من نگران این هستم که سیستم بانکی همکاری خوبی را برای اجرای این طرح انجام ندهد. اگر سیستم بانکی با این طرح همکاری کند و این اختلاف سود را بپذیرد، طرح با مشکل مواجه نمی شود. البته اطلاعاتی که من از برخی از بانکها دارم نشان می دهد که مدیران بانکها رغبت چندانی به اجرای این طرح نشان نمی دهند. بنابراین به نظرم سیستم بانکی خیلی با این طرح همراهی نکند.

مفتح اظهار کرد: این طرح، طرح خوبی است و اگر شبکه بانکی همکاری کند می تواند، طرح موفقی باشد. قرار است برای اجرای این طرح اعتبار سنجی انجام شود. خطری که مدیران بانکها اکنون نگران آن هستند این است که افرادی در این طرح شرکت کنند، ولی بازپرداخت نکنند و رقمی به بدهی های معوقه اضافه شود. چون رقم وام 20، 30 و یا 50 میلیون است، ممکن است بازپرداخت انجام نشود.

طرح جدید بانک مرکزی حتما پایه پولی را افزایش می دهد

وی گفت: به نظرم مردم استقبال خواهند کرد، ولی سیستم بانکی نگرانی هایی را دارد که من فکر می کنم به واسطه همین نگرانی ها در این طرح مشارکت لازم را انجام ندهد. اجرای این طرح حتما منجر به افزایش نقدینگی و تورم خواهد شد. همچنین قطعا پایه پولی و سرعت گردش پول را افزایش خواهد داد که این مسئله منجر به تورم خواهد شد.

معاون وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: اصل کار اگر انجام شود کار خوبی است، ولی من نگران این هستم که مثل طرح قبلی اصلا انجام نشود. این مسئله یکی از عواملی است که تورم را دوباره افزایش می دهد، ولی البته چاره ای جز اجرای آن نداریم، زیرا اقتصاد کشور در رکود سختی گرفتار شده است.

مفتح خاطرنشان کرد: به میزان تاثیر گذاری این گونه طرح‌هایی که دولت برای خروج از رکود در نظر گرفته است زیاد مطمئن نیستم. اگر بی تاثیر باشد که فقط روی دست کشور هزینه می گذارد و اگر هم تاثیر گذار باشد، میزان تاثیر گذاری آن بسیار اندک خواهد بود. بعید می دانم که تاثیر خاصی بر مسئله خروج از رکود داشته باشد و بعید است که با این ترفندها بازار تقاضا تحریک شود.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها