کد خبر: ۳۹۴۳۱
زمان انتشار: ۱۵:۱۸     ۲۰ بهمن ۱۳۹۰

با حضور وزرای اقتصاد، نفت، رئیس کل بانک مرکزی و نمایندگان برخی از دستگاه‌های اجرایی « پرتال ارزی» بانک مرکزی رونمایی شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، این پرتال که با هدف مدیریت بازار ارز ایجاد شده است، همکاری تنگاتنگ نهادهای مسئول و مدیریت دقیق مبادلات بازرگانی را در پی خواهد داشت.
 
بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در این نشست با بیان تاریخچه کوتاهی از شکل‌گیری ‌این پرتال از تلاش شبانه ‌روزی و هماهنگ دست‌اندرکاران ایجاد آن ( کمیته ساماندهی بازار ارز) سپاسگزاری کرد‌ و افزود: این پرتال به کارها نظم و انسجام خاصی خواهد داد و امیدواریم با شروع کار آن، مراودات بازرگانی از شکل سنتی خود خارج شود و کارها،‌ سرعت ‌بیشتری به خود گیرد.
 
احمدی دبیرکل بانک نیز اعلام کرد: بانک مرکزی یک کار ملی و فراسازمانی را عهده دار شد و وقوع مشکلات ارزی چند‌ماه اخیر ما را مصمم ساخت تا با شدت و جدیت بیشتری کارها را دنبال کنیم.
 
وی به اشاره به فراهم‌آمدن امکان نظارت بیشتر بر فرآیند واردات با بهره گیری از این سیستم افزود: از این پس می‌توان مراحل مختلف واردات کالا از گشایش ال سی‌تا ترخیص کالا را به صورت الکترونیکی پیگیری کرد و امکان نظارت بیشتری برای بانک مرکزی و دیگر سازمان‌های مسئول فراهم خواهد آمد.
 
دبیرکل بانک خاطر نشان کرد: قبل از عملیاتی شدن این پرتال لازم است تفاهم‌نامه‌ جامعی بین دستگاه‌های مسئول منعقد شود تا امکان بهره‌گیری آن در دراز‌مدت تسهیل شود.
 
خانم کیانی‌راد معاون ارزی بانک نیز گفت: راه اندازی این پرتال از دو سال قبل مدنظر بود و خوشبختانه از چهارشنبه گذشته مرحله نخست آن آماده بهره‌برداری شد.
 
معاون ارزی بانک ایجاد ارتباط نزدیکتر میان بانک مرکزی، گمرک، وزارت‌صنعت ، معدن و تجارت و وزارت دارایی، امکان کنترل و نظارت بیشتر بر جریان واردات کالا و تخصیص ارز را از دیگر مزایای این پرتال برشمرد.
این پرتال دارای ۸ سامانه به شرح زیر است:
 
- سامانه مدیریت کدها
نمایش اطلاعات گواهی ثبت آماری
- مشاهده روزانه نرخ ارز
نمایش ثبت سفارشات بازرگانی
مدیریت تسهیلات حساب ذخیره ارز
نمایش اطلاعات گمرک وترخیص کالا
-مدیریت دریافت و پرداخت ارز
نمایش اطلاعات اعتبارات و بروات اسنادی
 
پرتال ارزی امکان مشاهده ثبت سفارشات را برای وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و گمرک فراهم می آورد و هریک از این نهادها در آن دارای سامانه مستقلی هستند.
از مهمترین ویژگی‌های پرتال ارزی می‌توان به هدایت ارز به سمت واردات واقعی، کنترل دقیق ارز تخصیصی بانک مرکزی، ایجاد سازوکار مناسب برای کنترل بازار کالا و از همه مهمتر ، مدیریت بازار ارز اشاره کرد.
شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز با قدردانی از تلاش های صورت گرفته به لزوم هماهنگی هر چه بیشتر میان دستگاه‌ها تاکید کرد و خواستار شد تا در آینده چنین سامانه ای برای بخش صادرات نیز ایجاد شود.
 
در بخش دیگر این نشست، کارشناسان ادارات مهندسی نرم افزار و آمار و تعهدات ارزی بانک مرکزی به تشریح سازوکار این پرتال پرداختند و در قالب نمودار ، فرآیند الکترونیکی شدن، انجام امور را به تصویر کشیدند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها