به گفته وی شخصی که طبیعت دستگاه گوارشش سرد است, وقتی میوهای که طبیعت سرد دارد مثل گوجه سبز، آلبالو، خیار و ... بخورد, دچار دلپیچه و دل درد و نفخ میشود, فرد برای رفع چنین علائمی چای نبات و نعناع و به قول قدیمیها چیزهای گرم میخورند و این مشکل برطرف میشود.
این متخصص طب سنتی افزود: این شخص خودش میداند که یا باید کمتر بخورد یا حتما باید با مصلحش استفاده کند یا به وقت و به اندازه بخورد و یا چند جور میوه را با هم نخورد یا مثلا راجع به میوه توصیه مان این است که میوه باید در فصل خودش خورده شود.
رضایی زاده ادامه داد: مثلا شرایط اقلیمی ایران بسیار مناسب بوده و موجب شده که در چهار فصل سال به خیلی از میوهها دسترسی داشته باشیم ولی واقعیت این است که ما این اجازه را نداریم مثلا در فصل زمستان در اوج سرما خیار و میوههای با طبع سرد بخوریم, با توجه به اینکه در دسترس افراد باشد چون عامل بیماری افراد است.
وی اضافه کرد: ولی در فصل تابستان در قدیم که نه کولر و نه چیز دیگری بود, خیار های سنتی و خیار سالادی خودمان را میتراشیدند و قاچ میکردند و به آن آب و دانههای ریز یخ و سکنجبین اضافه میکردند و همین را به عنوان ماده غذایی استفاده میکردند مثل امروزه ظهر تابستان اگر نهار بخوریم, برخی از افراد دچار بی قراری و گرمای شدید میکنند که جلوی باد مستقیم کولر مینشینند و دچار مشکلات سینوزیت میشوند، که این مشکلات برای افراد در گذشته رخ نمیداد, خیلی سبک و ساده تا زمانی که دمای هوا فروکش میکرد و بعد غذا میخوردند.
این متخصص طب سنتی بیان داشت: از توصیههای طب سنتی وابسته به فصول این است که میگویند غذا را در زمانی بخورید که شرایط محیطی فرد را اذیت نکند. اگر در اوج گرما هستید نباید غذای سنگین و زیاد بخورید و یا غذایی که طبیعت خیلی گرم بخورید و غذای ساده و سبک یا غذای خنک بخورید.