به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، مجمع دانشجویان و دانش آموختگان بورسیه در نامه به محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: در میان سکوت قوه قضاییه در پرونده بورسیه در هفتههای اخیر مواضع مواجی از طرف مسئولان وزارت علوم درباره پرونده سراسر ظلم و بی اخلاقی بورسیهها در وزارت علوم اتخاذ شده است.
این دانشجویان و دانشآموختگان خطاب به وزیر علوم عنوان کردند: ابتدا حضرتعالی عنوان کردید پرونده و مشکل دانشجویان بورسیهها بسته و حل شده است، سپس مجتبی صدیقی معاون شما و یکی از بانیان ظلم به دانشجویان بورسیه درباره جایابی بورسیهها لب به سخن گشود و اخیرا نیز شریعتی نیاسر معاون آموزشی شما درباره تشکیل کمیته ساماندهی بورسیهها مصاحبه کرده است.
در ادامه این نامه آمده است: اظهارات صدیقی در مصاحبه با رسانهها حاوی مطلب خاصی که نشان دهنده عزم وزارت علوم برای ختم اقدامات ظالمانه علیه دانشجویان بی پناه بورسیه باشد، نبود. این مقام مسئول با سرهم بندی جملاتی به ظاهر مثبت، صراحتا قولی مبنی بر تعهد قطعی و حقوقی الزام آور وزارت علوم به جایابی دانشجویان بورسیه، پس از فراغت از تحصیل نداده است و تنها به این مضمون که «تلاش خود را میکنیم که جایابیها صورت پذیرد» اکتفا کرده است.
مجمع دانشجویان و دانش آموختگان بورسیه اعلام کرد: همان گونه که میبینید هنوز هیچ قول یا اعلام رسمی مبنی بر پذیرش مسئولیت قطعی وزارت علوم در جایابی تمام دانشجویان بورسیه وجود ندارد، این مصاحبه و دیدگاه، این امکان را برای مسئولان ذی ربط ایجاد میکند که همزمان هم بگویند ما با حسن نیت تلاش خود را برای جایابی دانشجویان و فارغ التحصیلان بورسیه کرده و میکنیم و هم در مقام عمل، بنا بر اعتقادات سیاسی و جناحی خود، رای به عدم جایابی به بهانههای واهی دهند و در نهایت با ریاکاری بگویند تلاش کردیم و نشد. این دانشجویان و دانشآموختگان در این نامه آوردهاند: البته این نکته نیز حائز اهمیت این است که صدیقی خواسته یا ناخواسته، پس از سه سال به قانونی بودن تمام بورسیهها اعتراف کرده است، زیرا اولا از یکی از مفاد بیانیه سال 93 خود مبنی لزوم جایابی شدن دانشجویان شاغل به تحصیل بورسیه در زمان مقرر، عدول و اعتراف کرده است که دانشجو ملزم به آوردن اعلام نیاز و جایابی در حین تحصیل نیست. ثانیا پیش فرض تلاش صدیقی برای جایابی دانشجویان بورسیه، پس از فراغت از تحصیل، باید قبول قانونی بودن آنها باشد، چرا که جایابی شدن دانشجو یا فارغ التحصیل بورسیه در صورت غیرقانونی بودن بورسش، اساسا بی معنا و اشتباه است.
در ادامه این نامه آمده است: شریعتی نیاسر اعلام کرده است کمیتهای به نام کمیته ساماندهی بورسیهها تشکیل شده است، اولا باید گفت نفس این عبارات توهینی آشکار به حدود 3700 دانشجوی دکترای بورسیه محسوب میشود. باید از شما و سایر مسئولان وزارت علوم پرسید مگر دانشجویان بورسیه بی سروسامان بودهاند که محتاج کمیتهای غیرقانونی و من درآوردی شما باشند؟ روال بورسیه در دولت جمهوری اسلامی ایران به سیاق سه دهه گذشته کاملا به سامان و منظم، در حال انجام و اجرا بود که ناگهان فتنهگران مستقر وزارت علوم با توطئهای ظالمانه این نظم قانونی و مسبوق به سابقه را به هم ریخته و آشفته بازار بداخلاقی و قانون گریزی خود را برپا کردند.
در این نامه عنوان شده است: عبارت ساماندهی دانشجویان بورسیه توهینی آشکار به سازوکارهای قانونی دولت جمهوری اسلامی و خود دانشجویان بورسیه است که باید آن را در راستای جنگ روانی علیه دانشجویان مظلوم بورسیه ارزیابی کرد و باید پرسید مگر دانشجویان نخبه و بورسیه دکترای جمهوری اسلامی ایران (با عرض معذرت) از اقشار نا به هنجار جامعه، مانند متکدیان خیابانی هستند که نیاز به ساماندهی داشته باشند؟ مسئولان فعلی وزارت علوم که با استفاده از بورسیه تحصیلی در سالهای گذشته به این مقام رسیدهاند، آیا این گونه کمیتهای داشتهاند که اکنون با زیرپا گذاشتن رویه قانونی قبلی این کمیته را تشکیل دادهاند؟
این دانشجویان و دانشآموختگان خطاب به وزیر علوم عنوان کردند: دانشجویان بورسیه همواره راه حلها و ،مطالبات قانونی خود را اعلام کردهاند برای جبران مافات، ابتدا باید مسئولان اصلی ظلم به بورسیه از کار خود برکنار شده و وزارت علوم نیز در یک بیانیه رسمی از تمام وقایع و ادعاهای دروغ و ظالمانه گذشته عذرخواهی کند. در مراحل بعدی باید لغو جایابیها متوقف شده و تمام اعلام نیازها و احکام بورس گذشته معتبر اعلام شود، همچنین با توجه به اعتراف معاون حضرتعالی مبنی بر موظف نبودن دانشجویان بورسیه به جایابی در زمان تحصیل، باید به تمام دانشجویان بورسیه اعم از دارای جایابی یا فاقد جایابی مستمری پرداخت شود تا معنای واقعی دانشجوی دکترای بورسیه در عمل اجرا شود.
در این نامه آمده است: در مرحله بعد باید وزارت علوم رسما اعلام کند که دانشجویان بورسیه پس از فراغت از تحصیل به صورت قطعی و بدون هیچ عذر و بهانهای از طرف زیرمجموعههای وزارت علوم، به عنوان هیات علمی، به کارگیری خواهند شد، امید است در مواضع آتی شما و مسئولان ذی ربط شاهد تمکین به حقوق شهروندی و حقالناس مصرح در قانون بورس باشیم.