بر اساس اين گزارش، پيشنهادهاي هر دو شركت ايراني يعني قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا و تدبير انرژي وابسته به ستاد اجرايي فرمان امام زير قيمت پيشنهادي توتال براي توسعه آزادگان بوده و اين شركتهاي داخلي تاكيد كردهاند از منابع مالي وزارت نفت براي توسعه اين ميدان استفاده نخواهند كرد.
پيش از اين دو فاز توليد زودهنگام و به ظرفيت 50 هزار بشكه در روز و توليد اوليه به ظرفيت 60 هزار بشكه در روز توسط شركتهاي ايراني از جمله مناطق نفت خيز جنوب، پترو ايران و متن از ميدان آزادگان جنوبي محقق شده است.
به گزارش فارس توسعه ميادين نفتي به بهانه پذيرش ريسك بالا با يك مدل قراردادي بسيار پر منفعت براي شركتهاي خارجي به آنها پيشنهاد شده است و اين شركتها بعد از توسعه ميدان هم بر اساس اين مدل قراردادي جديد براي مدت زيادي قريب به 20 تا 25 سال كنترل بهرهبرداري از اين ميادين را بر عهده خواهند داشت،اما واقعيت آن است كه ميدان آزادگان ميداني به طول 70 و عرض 40 كيلومتر و به ارتفاع برج ميلاد(400 متر) است و از نظر فني يكي از كمريسكترين ميادين جهان براي توسعه به شمار ميرود به گونهاي كه حفر چاه در هر نقطهاي از اين ميدان بدون مشكل به نفت ميرسد.
بر اساس اين گزارش، اغلب متخصصان نفتي كشور معتقدند از مدل جديد قراردادهاي نفتي موسوم به IPC تنها ميتوان در ميادين پر ريسك كشور از جمله در درياي خزر، درياي عمان و بخشي از ميادين مشترك در خليجفارس استفاده كرد و سپردن مياديني كه توسعه آنها با هيچ ريسكي همراه نيست به شركتهاي خارجي هيچ دليل موجهي ندارد.
علاوه بر اينكه به عملكرد بعضي شركتهاي خارجي به خصوص شركت توتال در توسعه ميادين نفتي و گازي ايران انتقادات جدي از سوي مجامع كارشناسي نفتي وارد شده است و اين شركتها به عدم پايبندي به منافع كشورهاي صاحب مخازن هيدروكربوري متهم هستند.
به گزارش فارس، با توجه به نرخ بهره منفي در بسياري از كشورهاي ثروتمند جهان از جمله كشورهاي اروپايي و ژاپن، بسياري از شركتهاي تامين مالي در اين كشورها حاضرند براي توسعه ميادين نفتي كم ريسك ايران منابع مالي در قالب فاينانس و امثال آن تامين كنند. بر اين اساس، يكي از شركتهاي پيشنهاد دهنده براي توسعه آزادگان همين امروز 15 ميليارد يورو پيشنهاد مكتوب براي فاينانس در صنعت نفت روي ميز دارد كه ميتواند آن را در توسعه مياديني مانند آزادگان به كار بگيرد.