مرجع تقلید شیعیان جوانان را مهمترین منبع نیروی انسانی دانست و افزود: نسل جوان که سرمایههای اصلی جامعه هستند در دانشگاهها پرورش پیدا میکنند و دانشگاهها وظیفه دارند نسل جوان را تربیت کنند و در اختیار جامعه قرار دهند.
آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: در دانشگاهها مسائل مثبت و
منفی وجود دارد که باید نکات مثبت آن تقویت شود، دانشگاه محصول غرب است که
باید در راستای اسلامی و دینی شدن آن اهتمام ویژهای انجام شود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه با تأکید بر لزوم توجه مسئولان به مشکلات
فرهنگی دانشگاهها گفت: اگر فرهنگ غرب در دانشگاه حاکم باشد جوانان بهسوی
غرب گرایش پیدا میکنند و در این زمینه نیازمند کار فرهنگی هستیم.
وی عنوان کرد: فرهنگ غربی در دانشگاهها حاکم است که وظیفه داریم فرهنگ اسلامی را در آن نهادینه کنیم، مسئولان دانشگاهها وظیفه دارند فرهنگ غربی را از دانشگاهها جدا و فرهنگ اسلامی و دینی را در آن حاکم کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت فراگیری علم در اسلام تصریح کرد: اسلام برای علم و دانش ارزش و اهمیت زیادی قائل شده است، دین اسلام در موضوع فراگیری علم و دانش هیچ محدودیتی قائل نیست و بر توسعه و ترویج آن تأکید کرده است.
مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: مسئولان دانشگاهی باید فیلترهایی را برای تسویه کردن علوم دانشگاهی ایجاد کنند و اهتمام ویژهای برای اسلامی کردن دانشگاهها داشته باشند.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه دانشگاهها باید موضوعی را مورد توجه قرار دهند که کاربردی باشد، افزود: مبانی اخلاقی در دانشگاهها تقویت شود هنگامی که مبانی اخلاقی وجود داشته باشد احساس مسئولیت در دانشجویان بیشتر میشود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه دینمداری را مهمترین نیاز جامعه امروز دانست و اضافه کرد: هنگامی که دین در جامعه تضعیف شود مسائل مادی تقویت شده و این موضوع تبعات منفی زیادی بههمراه دارد.
وی با اشاره به لزوم حفظ حجاب و اهمیت آن در اسلام تصریح کرد: دختر ورزشکاری که در المپیک مدال کسب کرد حرف بسیار مهمی گفت و تأکید کرد "رعایت حجاب برای من مهمتر از کسب مدال بود چون ممکن است از ورزش فاصله بگیرم اما از حجاب نه" که این سخن بسیار مهمی است.
آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاهی باید فاصله حوزه و دانشگاه را محدود کنند که این موضوع آثار و برکات مهمی را بههمراه دارد چون وحدت این دو مجموعه خیر و برکات بسیار خوبی برای جامعه دارد.