کد خبر: ۳۹۱۲۴۸
زمان انتشار: ۰۹:۴۰     ۰۹ شهريور ۱۳۹۵
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه ایران گفت: شرایط ژئوپلیتیک باز ایران و همسایگی 15 کشور با ما باعث شد که تحریم‌ها برای ما نابود کننده نباشند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، محمود محمدی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه ایران در نشست «برجام و تاثیر آن بر تحولات منطقه‌ای» که به همت حزب اعتدال و توسعه برگزار شده بود، اظهار داشت: باتوجه به شرایط کشور و بحران‌هایی که پیش رو بود، مسئولان به این نتیجه رسیدند که باید برجام اتفاق بیافتد.

وی به چهار عنصر در کشور به عنوان مولفه‌های قدرت و عوامل تهدید اشاره کرد و ادامه داد: ایدئولوژی، انرژی، ژئوپلیتیک و تکنولوژی ما چهار عنصر مهم ایران هستند.

سفیر پیشین جمهوری اسلامی در تونس، مسئله ژئوپلیتیک را مهمتر از چهار عنصر دیگر دانست و خاطرنشان کرد: امروزه این موضوع، تغییر مرزها و تشکیل دولت‌های جدید را رقم زده و جهان بیش از هر چیز به جای جنگ‌های خانمان سوز، در پی تحولات سیاسی برای دستیابی به اهداف دولت‌ها و ابر قدرت‌ها است.

نماینده مجلس هفتم شورای اسلامی بر قدرت ایران با توجه به مولفه‌های یاد شده در منطقه تاکید کرد و گفت: ایران با مولفه‌های فوق یک قدرت منطقه‌ای بود و اعراب در صدد بودند اختلاف هسته‌ای با غرب به تعدیل قدرت ایران بیانجامد اما چون به توافق برجام از موضع عزت انجامید، غافلگیر و خشمگین شدند و همسو با اسراییل با برجام مخالفت کردند.

محمدی افزود: برجام علی‌رغم برخی کاستی‌هایی که دارد یکی دیگر از مولفه‌های قدرت ایران است که دیپلماسی توافق‌جویی را با ابتکار عمل ایران جایگزین تهدید، تحریم و استبداد ابر قدرت امریکا و نفاق برخی کشورهای عرب منطقه کرد و با نمایان ساختن جبهه مخالف و موافق نقش منطقه‌ای ایران فصل جدیدی در روابط ایران با جهان گشود.

وی اقتدار همراه با عزت و حکمت و مصلحت کشور را در پرتو نظریه «کاهش تهدید و همزمان افزایش قدرت» ایران دانست و افزود: غفلت از هر یک، کشور ملت و حکومت را متضرر می‌کند و برجام کاهش تهدید بود.

رییس کمیته روابط خارجه مجلس هفتم با توجه به اینکه در مجلس گذشته نسبت به بسیاری از موارد بی اعتنایی شد، گفت: مجلس نهم تفکر بسته‌ای داشت و در برابر سیاست غلط دولت دهم تذکر و عکس‌العملی صورت نداد؛ البته اعتقادی به توافق نداشت که کار جدی در این خصوص انجام دهد و تمام این عملکرد غلط کشور را به بحران کشید و به این شکل در چند قدمی جنگ با قدرت‌های جهان قرار داشتیم.

وی اظهار داشت: انتظار برخی کشورهای منطقه از موضوع هسته‌ای ما این بود که ایرانی‌ها با این‌همه موضع‌گیری سخت راهی به جز جنگ ندارند و داعش را ایجاد کردند که ابزاری در این جهت و جنگ با ایران باشد. با این نگاه که ایران را مانند عراق به سمت تجزیه پیش ببرند.

محمدی تصریح کرد: اگر مجلس ایده‌ها و نوآوری‌ها را جدی می‌گرفت و پرورش می‌داد، مولفه‌های مورد نیاز به نظریه‌های قابل بحثی تبدیل و سپس برای توافق ارائه می‌شد. اما نظام تصمیم‌گیری ما متاسفانه پر از نقص بود.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه افزود: در این دوره این نگاه دوراندیش و هدایت رهبری بود که باعث شد برجام اتفاق بیافتد. اوباما وعده تغییر داد، اما در این سمت نیز رهبر فرزانه انقلاب سر منشاء تغییر بوده و شرایطی را ایجاد کرد تا امیدی برای اتفاق گام‌های بعدی باشد. به این شکل بود که سرنوشت کشور از جنگ و بحران به برجام تغییر پیدا کرد.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نبود به جای تکنولوژی اتمی، هزینه کشور صرف پیشرفت در تکنولوژی صنعتی و پزشکی می‌شد، گفت: اگر ما مانند ژاپن یا آلمان بعد از جنگ بودیم این گفتار درست بود. اما انقلاب ما و کشورما همیشه در حال تهدید بود و دو راه داشتیم. یا مانند بسیاری از کشورهای منطقه تسلیم می‌شدیم و یا اینکه قوی می‌شدیم و از خود دفاع می‌کردیم.

وی افزود: البته در مقاطعی در این خصوص زیاده‌روی کردیم و بزرگترین مشکل ما این بود که نقطه پایان را ترسیم نکردیم که تا کجا باید پیشروی کنیم و دچار مشکلات محاسباتی در هزینه و فایده برجام شدیم که ما را تا پای جنگ جلو برد.

«شرایط ژئوپلیتیک باز ایران و همسایگی 15 کشور با ما باعث شد که تحریم‌ها برای ما نابود کننده نباشند. برجام اکنون کشور را از جنگ و بحران و ورشکستگی نجات داده است و گرچه آینده آن نامعلوم است، اما از این مهم نباید غافل شد و باید آن را قدر دانست».

محمدی به نقش جوانان ایرانی در منطقه نیز اشاره کرد و افزود: یکی از مولفه‌های قدرت ما در منطقه این است که جوانان ایرانی در منطقه بسیار تاثیر گذار هستند و حاکمیت باید قدر آن‌ها را بداند و بستر‌ها را برای رشد آنان فراهم کند.

وی گفت: متاسفانه در دولت روحانی هم هنوز آن‌گونه که باید، شرایط برای مشارکت جوانان در نوسازی سیستم‌ها مهیا نشده و جوانان نقش جدی و فعالی نداشته‌اند.

این فعال سیاسی اعتدالگرا جوانان را به پویایی دعوت کرد و افزود: پویایی احزاب در گرو پویایی جوانان است و خوشبختانه این پویایی در حزب اعتدال و توسعه دیده می‌شود که از ابتدا بدون نفوذ مستقیم قدرت کار خود را آغاز کرد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که جوانان درآینده نزدیک اداره امور کشور را با پشتوانه تجربه دولتمردان کارکشته به دست گیرند تا در آینده شاهد آسیب‌پذیری کشور در نبود نیروهای جوان با تجریه کافی نباشیم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها