بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، مایل نیست سرنوشت اسرائیلی ها را به اقدامات ایالات متحده واگذار کند.
زیرا اقدامات آمریکا قرار است به محض کسب اطلاع موثق در مورد اینکه ایران عملاً در حال ساخت یک بمب اتمی است، کلید می خورد و البته هنوز هم این اطلاعات قطعی نشده است.
باراک اوباما، رئیس جمهور و پانه تا وزیر دفاع آمریکا، هر دو به اسرائیل هشدار داده اند که ایالات متحده با حمله نظامی مخالف است.
با این اعتقاد که حمله نظامی به ایران می تواند روند موفقیت آمیز برنامه تحریم های بین المللی اقتصادی علیه ایران و دیگر تلاش های غیر نظامی برای توقف ایران برای عبور از خط قرمز های اتمی را از مسیر اصلی اش خارج کند.
اما کاخ سفید هنوز به طور قطع تصمیم نگرفته که در صورت حمله اسرائیل به ایران، ایالات متحده چه واکنشی باید از خود نشان دهد.
دولت اوباما این روزها سرگرم انجام مذاکراتی جدی است تا ببیند پیامدهای حمله احتمالی اسرائیل برای ایالات متحده چه خواهد بود.
آیا ایران کشتی های ایالات متحده در منطقه را هدف قرار خواهد داد و یا بستن تنگه هرمز را انتخاب خواهد کرد؟ و سرانجام اینکه این مناقشات و احتمالا به تبع آن افزایش ناگهانی قیمت نفت چه اثراتی بر اقتصاد شکننده جهانی خواهد داشت.
در حال حاضر به نظر می رسد به نفع دولت اوباماست که سیاست دوری از جنگ را برگزیند، مگر اینکه ایران به اموال ایالات متحده در منطقه آسیب برساند، که در اینصورت پاسخ قوی ایالات متحده را در پی خواهد داشت.
مقامات دولت آمریکا هشدار می دهند که تهران نباید دچار سوء تفاهم شود: ایالات متحده با اسرائیل یک تعهد امنیتی 60 ساله دارد، که به موجب آن چنانچه مراکز جمعیتی وشهرهای اسرائیل مورد حمله و اصابت قرار گیرد، ایالات متحده موظف و متعهد است تا به دفاع از اسرائیل برخیزد.
ایرانی ها نیز ممکن است تلافی کنند، اما اسرائیلی ها تردید دارند که این اقدامات تلافی جویانه، از طریق رگبار راکت های سهمگین نیروهای حزب الله لبنان انجام شود. یکی از برآوردهای اسرائیل این است که این اقدام دولت یهود می تواند تلفاتی بالغ بر 500 کشته برجای بگذارد.
اسرائیلی ها، عدم پاسخ سوریه در مقابل حملات اسرائیل به رآکتور هسته ای آن کشور در سال 2007 را یادآوری می کنند و می گویند شاید ایران هم به دلیل ترسی که رژیم از جنگ همه جانبه دارد و نمی خواهد خود را به خطر سقوط بیاندازد خویشتن داری کند و واکنشی مشابه سوریه از خود نشان دهد.
بعضی از اسرائیلی ها نیز حمله به ایران را به عملیات ضربتی نجات گروگان ها در انتابه – اوگاندا در سال 1976 تشبیه می کنند، که منجر به تغییر رژیم در اوگاندا شد.
به رهبران اسرائیل گفته شده اکنون که امنیت آنها با وجود تحولات اخیر خاورمیانه و وقوع "بهار عربی" تضعیف شده بهتر است دورنمای" روی پای خود ایستادن" در منطقه را بپذیرند و حتی از آن استقبال کنند تا عزم قومی خود را به نمایش بگذارند.
مقامات ایالات متحده تصور نمی کنند که نتانیاهو تصمیم نهایی را برای حمله به ایران اتخاذ کرده باشد، آنها متوجه هستند که مقامات ارشد اطلاعاتی اسرائیل درمورد اجرای این پروژه همچنان مرددند.
اما مقامات عالیرتبه آمریکایی در این مورد نیز شک دارند که شاید اسرائیلی ها بلوف می زنند- آنها در مورد اقدامات نظامی بهار آینده و عواقب ناخواسته آن نگرانند.