به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری فلسطینی معا، سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد: سیاستهای اسرائیل سبب محروم شدن هزاران نفر از حقوق خود در کرانه باختری و نوار غزه شده است و این رژیم باید فورا محدودیتهای اعمال شده در زمینه اقامت فلسطینیان را لغو کند.
در این گزارش آمده است : سیاستهای اسرائیل علیه فلسطینی ها سبب جدایی افراد خانواده های فلسطینی از یکدیگر شده است و اسرائیل باید از اقدامات دست بردارد و به فلسطینی ها اجازه دهد که همراه خانواده های خود زندگی کنند.
گزارش فوق بیان کرد: اسرائیل باید تدابیر لازم را برای اعطای مجوزهای لازم به فلسطینی ها به عمل آورد، زیرا نظامیان اسرائیلی بدون مدارک شناسایی، اجازه عبور و مرور به فلسطینی ها در مرزهای کرانه باختری نمی دهند.
در این گزارش آمده است : در بسیاری از موارد،سیاستهای سختگیرانه سبب تقسیم خانواده ها شده است و مسئولان اسرائیلی مانع ورود ساکنان غزه به کرانه باختری و بالعکس می شوند.
گزارش مذکور تأکید می کند: اهالی کرانه باختری و غزه در صورتی که از این دو بخش خارج شوند دیگر اجازه بازگشت به آنها داده نمی شود و مسئولان مصری نیز برای عبور و مرور ساکنان از غزه و بالعکس مدارک شناسایی از آنها درخواست می کنند که نبود این مدارک کار را دشوار می کند.
در این گزارش به ادامه سیاست رژیم اشغالگر قدس در آواره کردن فلسطینی ها و راندن آنها از خانه و کاشانه شان اشاره و آمده است : اسرائیل کسانی را که در هنگام جنگ ۱۹۶۷ به خارج فرار کردند یا مشغول تحصیل، کار یا هر موضوعی دیگر بودند در آمارهای خود در نظر نگرفته است و مانع بازگشت بسیاری از افراد ۱۶ تا ۶۰ سال شده است این درحالی است که این افراد مستحق اقامت در وطن خود هستند.
این گزارش با اشاره به آواره شدن صدها هزار فلسطینی طی چند دهه اخیر به سبب سیاستهای غیرانسانی صهیونیستها آورده است: همچنین اسرائیل به کسانی که در فاصله ۱۹۶۷ تا۱۹۹۴ به خارج(از فلسطین) سفر کردند مجوز اقامت نداده است و تنها در کرانه باختری ۱۳۰ هزار نفر چنین وضعیتی دارند و مطابق یک بررسی به عمل آمده در سال ۲۰۰۵ تعداد افرادی که در کرانه باختری و غزه ثبت نشده اند ۶۴۰ هزار نفر بوده است.
دیده بان حقوق بشر تصریح می کند: همزمان با آغاز انتفاضه دوم فلسطین در سپتامبر ۲۰۰۰ اسرائیل محدودیتهای اقامتی را علیه فلسطینی ها شدیدتر کرد و به افرادی که نام آنها به عنوان ساکن کرانه باختری ثبت نشده بود اجازه ورود به این منطقه نداد، درباره غزه نیز این وضعیت صادق بود.
در این گزارش تصریح شده است : از سال ۲۰۰۰ به بعد، اسرائیل از اعطای مجوزهای لازم به فلسطینی ها خودداری کرد و مجوزهای حدود ۳۵ هزار نفر از ساکنان غزه که مطابق مدارک قبلی در کرانه باختری اقامت داشتند، لغو شده است.
در این گزارش آمده است: بازگشت برای کسانی که از کرانه باختری به خارج سفر می کنند بسیار دشوار و معمولا به تصمیمات نیروهای مستقر در ایستهای بازرسی بستگی دارد که در برخی موارد به بازداشت آنها منجر می شود.
گزارش می افزاید: با توجه به اینکه مجوز اقامت را اسرائیلی ها صادر می کنند، این امر سبب کاهش تعداد ساکنان فلسطینی در کرانه باختری و افزایش شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری شده است.