کد خبر: ۳۸۲۷۲۶
زمان انتشار: ۱۵:۵۰     ۰۸ تير ۱۳۹۵
مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی با بیان اینکه برآورد می‌شود سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون لامپ کم‌مصرف که عمدتاً هم چینی هستند وارد کشور می‌شود، گفت: روزانه به همین میزان لامپ کم‌مصرف در داخل تولید می‌شود که کیفیت به مراتب بهتری نسبت به لامپ‌های وارداتی دارند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، سیدحسین سجادی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا آماری از واردات لامپ‌های کم‌مصرف و حتی غیراستاندارد در بازار وجود دارد یا خیر، گفت: میزان واردات برآورد سالانه واردات لامپ کم‌مصرف 10 تا 15 میلیون است که به همین میزان نیز در داخل تولید می‌شود.

وی افزود: ورود لامپ‌های کم‌مصرف غیراستاندارد، مطمئناً از مبادی غیررسمی صورت می‌گیرد، به همین دلیل آماری از میزان واردات لامپ‌های کم‌مصرف غیراستاندارد وجود ندارد.

سجادی با اشاره به اینکه گمرک کشور اجازه ورود لامپ‌های غیراستاندارد را به کشور نمی‌دهد، گفت: برای جمع‌آوری لامپ‌های غیراستاندارد به تازگی تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای میان سازمان بهره‌وری انرژی، سازمان استاندارد و انجمن لامپ برای جمع‌آوری لامپ‌های غیراستاندارد از بازار صورت گرفته است تا با این اقدام بتوانیم لامپ‌های غیراستاندارد را شناسایی و جمع‌آوری کنیم.

مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی با اشاره به اینکه هنوز مراحل اجرایی این کار آغاز نشده است، گفت: واردات لامپ‌های کم‌مصرف که اغلب چینی هستند، کیفیت پایین‌تری نسبت به لامپ‌های تولید داخل دارند.

به گفته وی، میزان روشنایی یک لامپ کم‌مصرف استاندارد 8 هزار تا 16 هزار ساعت است.

سجادی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره اینکه گفته می‌شود لامپ‌‌های کم‌مصرف سرطان‌زا هستند، گفت:‌ بحث سرطان‌زا بودن لامپ‌های کم‌مصرف در سال‌های گذشته همواره مطرح بوده است، اما موضوعی که احتمال مطرح شدن آن را تقویت می‌کند این است که احتمالاً مطرح کردن این موضوع با هدف جلوگیری از رونق گرفتن بازار لامپ‌های کم‌مصرف بوده است

مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی افزود: بر اساس تست‌هایی که در آزمایشگاه‌های معتبر و آزمایشگاه سازمان بهره‌وری انرژی صورت گرفته است، این لامپ‌ها سرطان‌زا نیستند هر چند در داخل این لامپ‌ها جیوه وجود دارد، بنابراین باید تولیدکننده‌ها بر روی جعبه‌های این لامپ‌ها نکات آموزشی را به استفاده‌کنندگان ارائه کنند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر در تمام دنیا لامپ‌های کم‌مصرف مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما به هر حال لامپ‌های ال‌ای دی راندمان بهتری دارند.

وی در خصوص اینکه استفاده‌کنندگان چه نکاتی را باید در زمان ترکیدن این لامپ‌های کم‌مصرف مورد توجه قرار دهند تا خطری آنها را تهدید نکند، گفت: در زمانی که لامپ‌های کم‌مصرف مشکلی برایشان پیش آمد، مصرف‌کننده‌ها با پارچه نم‌دار آن را کنار بگذارند، در و پنجره را نیز باز بگذارند تا بخار آن جیوه خارج شده از لامپ، از آن محیط خارج شود.

سجادی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه ادغام سازمان بهره‌وری انرژی و سازمان انرژی‌های نو ایران به کجا رسید، گفت: با تغییر مجلس، تمام لوایح به دولت بازمی‌گردد، بنابراین ادغام دو سازمان بهره‌وری انرژی و سازمان انرژی‌های نو ایران فعلاً منتفی است.

سجادی تأکید کرد: اما وزارت نیرو به دنبال ادغام این دو سازمان است.

سجادی با تأکید بر اینکه لامپ‌های رشته‌ای در کشور و دنیا به یک معضل تبدیل شده است، گفت: در سال 91 مقرراتی وضع شد که خطوط تولید لامپ‌های رشته‌ای به لامپ‌های پربازده تغییر کند، بنابراین در حال حاضر توزیع و تولید لامپ‌های رشته‌ای طبق مصوبه دولت ممنوع است.

وی ادامه داد: تا آبان ماه سال جاری، تولید لامپ‌های رشته‌ای بالای 40 وات ممنوع خواهد شد.

مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی با اشاره به اینکه در کشور 4 تولیدکننده لامپ‌های رشته‌ای داریم، گفت: همین امروز یکی از تولیدکنندگان لامپ‌های رشته‌ای نامه‌ای به وزارت صنعت ارسال کرده تا از امروز مجوز تولید لامپ رشته‌ای از سوی این کارخانه لغو شود.

وی افزود: با این حساب، درحال حاضر سه تولیدکننده لامپ رشته‌ای در کشور با 20 خط تولید در حال فعالیت هستند که سالانه 60 میلیون لامپ رشته‌ای تولید می‌کنند.

وی تصریح کرد: واردات لامپ‌های رشته‌ای به کشور ممنوع است و اگر به صورت قاچاق هم در بازار دیده شود، با آن مقابله خواهد شد.

به گفته وی، میزان کارکرد یک لامپ رشته‌ای یک‌هزار ساعت است، در حالی که میزان کارکرد یک لامپ کم‌مصرف 8 هزار تا 16 هزار ساعت و میزان کارکرد یک لامپ ال‌ای‌دی 30 هزار ساعت است، بنابراین عدم استفاده از این لامپ‌های رشته‌ای، درنهایت به سود مصرف‌کننده‌ها است.

وی در پاسخ به این سؤال که با حذف لامپ‌های رشته‌ای چه میزان در مصرف انرژی صرفه‌جویی صورت می‌گیرد، گفت: با حذف لامپ‌های رشته‌ای حدود 1700 مگاوات معادل دو نیروگاه کاهش پیک مصرف به وجود خواهد آمد.

سجادی با اشاره به اینکه امسال پیک مصرف به 53 هزار مگاوات خواهد رسید، گفت: وزیر نیرو به تازگی طی نامه‌ای از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواسته است که اگر خریدی برای لامپ‌های رشته‌ای از سوی دستگاه‌ها صورت می‌گیرد، آن را باطل کند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها