کد خبر: ۳۸۱۸۵
زمان انتشار: ۱۲:۱۶     ۱۶ بهمن ۱۳۹۰
بولتن نيوز: مستند صراط كه اين شب‌ها به مناسبت ايام دهه‌ي فجر از رسانه‌ي ملي پخش مي‌شود باعث شده تا صداي شكايت بعضي از سياسيون بلند شود.

به گزارش بولتن شايد اولين كسي كه نسبت به اين مستند از خود واكنش نشان داد محمد هاشمي، رئيس دفتر آقاي هاشمي بود كه با ارسال نامه‌اي به معاون سياسي رسانه‌ي ملي اعتراض خود را نشان داد. اعتراض خاندان آقاي هاشمي به اين دليل بود كه آنها اعتقاد داشتند مستند صراط، تاريخ را به دروغ روايت كرده است. محمد هاشمي در اين نامه نوشت:

«در بخش اول برنامه سیاسی صراط که در واحد مرکزی خبر ساخته شده است و در تاریخ ۸/۱۱/۹۰ در بخش‌های مختلف خبری پخش شد، در قسمتی از آن با استناد به مصاحبه معاون پارلمانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور وقت با یک روزنامه مبنی بر پیشنهاد تمدید دوره ریاست جمهوری ایشان، از آن به عنوان تلاش برای انحراف در قانون اساسی یاد شده و این گونه القاء می‌شود که شخص آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با این پیشنهاد موافق بوده که البته از آن جلوگیری شده است!

اگر از میان تحولات فراوان تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب اسلامی، این موضوع برای سازندگان این برنامه جلب توجه خاص کرده است، بعید است از چشم آنان این مهم دور مانده باشد که در مطبوعات همان زمان، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در موضع گیری صریح، ضمن مخالفت علنی با این پیشنهاد تأکید کردند: "مگر در مملکت قحط الرجال است که چنین موضوعات خلاف قانون اساسی مطرح می‌شود" و شدیداً با آن و پیشنهاد دهندگان مخالفت کردند.»


اين در حالي بود كه «داريوش سجادي» كه اكنون به‌عنوان مجري برخي از شبكه‌هاي ماهواره‌اي نيز فعاليت مي‌كند، در سايت شخصي خود با بيان اينكه خود او در سال 73 با مهاجراني مصاحبه كرده بوده و مهاجراني در همان مصاحبه طرح تمديد دوره رياست جمهوري هاشمي را مطرح كرده است، فاش كرد كه آقاي هاشمي در طول دو سال (73 تا 75) هيچ واكنش منفي به اين ايده نشان نداد و پس از آنكه حضرت ايت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب صراحتاً با اين طرح مخالفت كرد، وي نيز نظر مخالفش را بيان كرد. سجادي در مطلب خود اينگونه نوشت:

«با توجه به آنکه مسئولیت آن مصاحبه را شخصاً عهده دار بودم، از لحظه انتشار آن دقیقاً تمامی واکنش های صورت گرفته اعم از موافقین و مخالفین با پیشنهاد تغییر قانون اساسی جهت امکان مجدد ریاست جمهوری هاشمی را پی گیری می کردم و بر اساس همین اشراف، به ضرس قاطع اعلام می کنم جناب آقای هاشمی رفسنجانی از لحظه انتشار این مصاحبه تا قبل از مخالفت صریح آیت الله خامنه ای با این پیشنهاد، با سکوتی قابل فهم! نفیاً یا اثباتاً کوچک‌ترین موضعی در سپهر علنی جامعه اتخاذ نکردند و تنها در فردای مخالفت صریح آیت الله خامنه ای بود که ایشان با یک تاخیر دو ماهه به صرافت عدم لزوم چنین تغییری در قانون اساسی افتادند.»

پس از اين ماجرا، نوبت به يار هميشگي آقاي هاشمي، يعني حسن روحاني رسيد. روحاني نيز از پخش قسمت چهارم مستند صراط كه درباره‌ي مذاكرات سعدآباد بود گلايه داشت. صراط در قسمت چهارم خود با بررسي فراز و نشيب‌هاي پرونده‌ي هسته‌اي در سي و دو سال اخير به تشريح مستند مذکرات ايران و غرب از جمله مذاکرات منجر به تعليق فعاليت‌هاي هسته اي ايران پرداخت. حسن روحاني در آن مقطع دبیری شورای عالی امنیت ملی و رياست تيم مذاکره کننده ايران را بر عهده داشت.

در نامه دفتر حسن روحاني، مستند صراط برنامه اي مخرب، سراسر اهانت آميز و خلاف واقع توصيف شده است. دفتر حسن روحاني در نامه اعتراضی خود تاکيد کرده مذاکرات سعدآباد از قطعات افتخارآميز تاريخ سياسي کشور است!

البته تيم آقاي هاشمي تنها كساني نبودند كه در اين مستند به آنها نقد وارد شد. صراط در قسمت چهارم خود، مبارزه آقاي احمدي نژاد با مفاسد اقتصادي نيز را مورد نقد قرار داده و آن را در برخي موارد آميخته با مقاصد سياسي خواند و با پخش بخش‌هايي از سخنان رئيس جمهور مبني بر در اختيار داشتن ليست مفسدان اقتصادي گفت: «مبارزه احمدي نژاد با مفاسد اقتصادي گاه با اهداف سياسي آميخته شده و در حد شعار و تهمت باقي مانده است.»

صراط در قسمتي كه جمعه شب پخش شد هم مجددا به نقد رییس جمهور پرداخت و در کنایه ای قابل تامل آورد: «رفته رفته مشخص شد دولت احمدی نژاد چه نگاه متفاوتی به قوانین دارد چنانچه قانون برنامه چهارم را دچار مشکل کرد و منجر به تذکر ات مستمر رهبر انقلاب شد.»

مجموع اين موضوعات باعث شد تا يكي دو روز پيش برخي رسانه‌ها خبر از آوردن فشار به مسئولين تراز اول صدا و سيما مبني بر قطع اين مستند بدهند.

در همين حال مهرداد بائوج لاهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار بولتن نیوز با اشاره به برنامه های صداوسیما در ایام دهه فجر و «مستند صراط» گفت: وظیفه رسانه ها بیان واقعیت ها است و به نظر می رسد که انجام درست این واقعیت ها در کارکرد صحیح مسئولین موثر است.

وی گفت: رسانه ها در دهه فجر باید واقعیت انقلاب اسلامی و عملکرد مسئولین را بیان کنند و اگر انتقاد و یا نقاط ضعفی را مطرح کردند، نباید دلخوری ایجاد شود.


عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: قرار نیست تا همیشه نقاط قوت و عملکرد مثبت ذکر و از بیان نقاط ضعیف چشم پوشی کرد بلکه باید توجه داشت که بیان نقاط ضعف باعث اصلاح امور خواهد شد.

لاهوتی با بیان اینکه متاسفانه مسئولین دوست دارند تا همیشه از آنها تعریف و تمجید شود، اضافه کرد: اینکه برخی از مسئولین انتظار داشته باشند تا رسانه ملی از آنها صرفا تعریف و تمجید کند، یک انتظار بی جایی است.

وی با اشاره به حضور گسترده اقشار مختلف مردم در نماز جمعه 14 بهمن که به امامت مقام معظم رهبری برگزار شد، گفت: به رغم وجود سرمای شدید، مردم به خاطر عشق به رهبری و نظام در این مراسم عبادی و سیاسی حضور یافتند و این نشان می دهد که مردم به عهد خود با نظام پایبند هستند و به خاطر اشتباه چند مسئول با نظام قهر نخواهند کرد.

نماینده لنگرود در مجلس با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در این مراسم گفت: ایشان در بحث عدالت تاکید داشتند که به رغم انجام برخی کارها، باید در راه عدالت تلاش و باید گامهای بزرگتری برداشته شود. بنابراین وقتی رهبر انقلاب هم نقاط ضعف و هم نقاط مثبت را بیان می کند، مسئولین نباید از بیان نقاط ضعف ناراحت شوند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها