به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، ناصر رضاییپور درباره روزهداری, اظهار داشت: بدترین عادت برای باز
کردن روزه در زمان افطار، نوشیدن آب سرد و دیگر نوشابهها است که موجب ضعف
هاضمه، یبوست، سوءهاضمه، افزایش عطش، ضعف اعصاب و... میشود.
در فاصله افطار تا سحر آب زیاد نوشیده نشود
این
متخصص طب سنتی گفت: نوشیدن زیاد آب و دیگر مایعات در فاصله افطار تا سحر،
اشتباه است. فرایندهای تشخیص کاهش مایعات بدن کارآمدند و بهموقع احساس
تشنگی را ایجاد میکنند. بدن ما به این حجم زیاد مایعات نیازی ندارد و آب
مورد نیاز خود را از همه مواد غذایی کسب میکند. زیادنوشیدن مایعات موجب
احساس سنگینی، کسالت، ضعف معده و سوءهضم میشود.
وی ادامه داد:
البته مصرف مواد لعابدار مانند نوشیدن شربت خاکشی و همچنین مصرف متعادل
سبزیجات و میوهجات تازه و همچنین آبمیوههای طبیعی، موجب کاهش شدت عطش
میشوند و از سوی دیگر منابع مفیدی برای تأمین املاح و ویتامینها نیز
هستند.
رضاییپور افزود: زولبیا و بامیه در این سالها به نوعی سنت
رمضان ایرانیها تبدیل شده است. طراحی شیرینیهای ایرانی همچون حلوا،
زولبیا و بامیه همیشه شامل دو جزء چربی و شیرینی بوده که موجب افزایش قوا
میشود.
مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه موجب تشنگی و ضعف سیستم گوارش میشود
این
متخصص طب سنتی اضافه کرد: حلوای کمچرب خوب است و خوردن آن توصیه میشود
ولی در مصرف زولبیا و بامیه و حلوای خیلیشیرین نباید زیادهروی شود چون
روغن زیادی دارد که میتواند اخلاط نامناسب تولید کند، همچنین شیرینی زیاد،
موجب تشنگی، ضعف گوارشی، کاهش اشتها و در نهایت چاقی میشود.
وی
خاطرنشان کرد: بهتر است زولبیا و بامیه، برای رفع هوس و بهمیزان کم، 2ــ1
ساعت پس از افطار خورده شود. البته این توصیه مربوط به زمانی است که زولبیا
و بامیه با رعایت استانداردها و اصول بهداشتی تهیه شود.