کد خبر: ۳۸۱۳۷۴
زمان انتشار: ۱۶:۱۰     ۳۰ خرداد ۱۳۹۵
توافق تلویحی آمریکا و روسیه برای ایجاد راه حل بحران سوریه و مبارزه با تروریسم، عربستان را واداشته که برای اجتناب از زیان حداکثری دست از حمایت جیش الاسلام بکشد.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، این روزها جدال رسانه‌ای زیادی بر سر وجود هماهنگی بین آمریکا و روسیه در عرصه سوریه یا رقابت و جنگی سرد بین 2 کشور وجود دارد، اما در واقع امر، آنچه که جریان دارد، ترکیبی از 2 قضیه است.

واشنگتن و مسکو در عرصه سوریه گاهی اوقات به دلجویی از یکدیگر پرداخته و درباره برخی مسائل همچون مبارزه با داعش، هماهنگی پروازها، مذاکرات ژنو و آتش بس به توافق می‌رسند و برخی اوقات هم این 2 ابرقدرت را در رقابت قابل توجهی با یکدیگر و حمایت از طرفی در سوریه می‌بینیم به گونه‌ای که برای رسیدن به دستاوردی مهم با یکدیگر رقابت می‌کنند، همچون آنچه که در رقه و دیر الزور در نبرد با داعش جریان دارد.

در بحبوحه رقابت آمریکا و روسیه در عرصه سوریه کشورهای تاثیرگذار منطقه‌ای نیز در سوریه فعال هستند که ایران در راس آنها متحد معتمدتر دمشق است و رژیم آل سعود نیز به گروه‌های تروریستی که با دولت سوریه روبرو هستند، کمک می‌کند.

اخیرا حرف و حدیث‌هایی درباره معامله آمریکا و روسیه برای ایجاد راه حل در سوریه و مبارزه با تروریسم و تضمین منافع هر کدام از این 2 کشور در منطقه مطرح می‌شود مساله‌ای که عربستان را برای تجدید نظر در حمایت‌های خود از برخی گروه‌های تندرو همچون جیش الاسلام به رهبری محمد علوش به تفکر واداشت.

به نوشته  مجله «نیوایسترن لوک آمریکایی»، جیش الاسلام که مورد حمایت ریاض است به عنوان عضو القاعده در بیش‌تر جبهه‌ها فعال است بنابراین برکناری محمد علوش، از سمت رئیس هیات مذاکره کنندگان معارض سوری نشانه آمادگی عربستان برای تغییر روند کار خود در سایه شرایط کنونی است.

این مجله افزود: تحولات مثبت در روابط بین روسیه و آمریکا برای ایجاد راه حل بحران سوریه موجب شد که حکام شیخ نشین‌های خلیج فارس و در راس آن رژیم آل سعود به این نتیجه برسند که معامله فرضی بین مسکو و واشنگتن که از آن سخن رانده می‌شود می‌تواند به زیان منافع آنها باشد و به دنبال آن تنها راه اجتناب از چنین زیانی، ایجاد برخی تحولات است، بنابراین برکناری علوش گام مثبت و مهم عربستان است و دریچه جدیدی برای ارتباط گیری جدید با روسیه را باز خواهد کرد.

در مدت گذشته از عمر بحران سوریه رژیم آل سعود سعی داشت با معاملات مالی، سرمایه گذاری‌ها و قراردادهای تسلیحاتی روسیه را برای تغییر مواضع خود در خصوص پرونده سوریه اغوا کند اما در این تلاش خود ناکام ماند.

عربستان در فریفتن روسیه ناکام ماند، اما دیری نپایید که سعودی‌ها بار دیگر با سرازیر کردن پیام‌های تبریک در مناسبت های روسی قصد ارتباط گیری مجدد با مسکو را گرفتند.

آل سعود می‌داند هر اندازه هم که متحد غربی داشته باشد موازنه بین المللی جدید می‌گوید هیچ کس قادر به عبور از روسیه نیست.

اگر رابطه عربستان با روسیه بهبود پیدا کند با احتمال زیاد عربستان تلاش‌های جدید را برای ترغیب مسکو به تغییر مواضع خود در خصوص سوریه بکار می‌بندد و نقش مهمی در اطمینان‌بخشی به رژیم‌های حاشیه خلیج فارس در خصوص ایران خواهد داشت.

در خصوص محمد علوش، روسیه پیش‌تر اعلام کرده بود که چیزی تحت عنوان ارتش آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد و همه آنهایی را که با جبهه النصره ارتباط داشته باشند گروه تروریستی می‌داند علاوه براینکه مسکو خواستار درج هر کدام از جیش الاسلام و جنبش احرارالشام در فهرست گروه‌های تروریستی است.

همه این‌ها تفسیر برکناری علوش و تلاش‌های عربستان برای بازسازی جیش الاسلام تحت عنوان جدیدی است که تندروی آن کم‌تر بوده و در پوشش علمانی باشد.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها