کد خبر: ۳۸۱۱۰
زمان انتشار: ۰۹:۵۰     ۱۶ بهمن ۱۳۹۰
شمار صرّافان تهران تا سال 1386 کمتر بود ولی حالا در هر خیابانی صرافی دیده می‌شود. اما اکنون سئوال این است که كجاي دنيا و در كدام اقتصاد سالم، افراد در كنار خيابان ارز خريد و فروش مي‌كنند؟
چنین به نظر می‌رسد که دولت به عنوان بخشی از سیاست خود برای تک‌نرخی کردن ارز به نسخه قدیمی فروش ارز از طریق بانک‌ها روی خواهد آورد.

به گزارش «تابناک»، وقتی که تلاطم‌های بازار ارز شدت گرفت و تفاوت نرخ رسمی و غیر رسمی به میزان بالایی رسید، فقط آینده ‌بین‌های باهوش و یا با تجربه‌ها می‌توانستند پیش‌بینی کنند که ثمره این اتفاق بازگشت به نسخه تعطیلی صرافی‌ها باشد، اما امروز صدای پای تعطیلی صرافی‌ها بیش از هر زمانی در سال‌های اخیر به گوش می‌رسد.

در نیمه دهه 1370 وقتی که اختلاف نرخ رسمی و غیررسمی ارز به وضعیتی غیر قابل تحمل رسید، محسن نوربخش در کنار سایر سیاست‌ها به تعطیلی صرافی‌ها روی آورد. حال که ارز از شرایط تک‌نرخی خارج شده و صرافيها به نافرماني در مقابل دولت و حتی احتکار ارز متهم می‌شوند. به نظر می‌رسد که از دید بانک مرکزی و وزارت اقتصاد راه نزديک شدن به بازار تک‌نرخي و شفاف ارز، از مسیر تعطیلی صرافی‌ها می‌گذرد

در این میان شاید سخنان سید کمال سیدعلی معاون ارزی سابق بانک مرکزی روشن‌گر باشد. وی در مصاحبه‌ای پس از خروج از بانک مرکزی گفته است: «برای من کانال توزیع بسیار مهم بود برای همین اصرار بر توزیع از طریق شبکه بانکی داشتم.هیچ وقت نفهمیدیم چرا باید با کسانی کار کرد که هویت مشخصی به لحاظ حقوقی ندارند. البته صرافان در مقاطعی منشا خدمت زیاد بوده‌اند اما تاکید دارم کار صراف در بازار است، دولت نباید با استفاده از صرافان در بازار مداخله کند.»

وی معتقد است که بانک مرکزی نباید وارد جنگ ارزی می شد که دلار را تا 1800 تومان بالا کشید». او توضیح می دهد: «بانک مرکزی باید تمرکز بر نیازهای واقعی داشته باشد و از طریق نرخ بازار فرعی بازار غیر رسمی را مدیریت کند. بانک مرکزی اگر در این منازعه ارزی پا گذارد به‌طور قطع در میدان سوداگران بازی کرده است. حفظ ذخائر باید خط قرمز بانک مرکزی باشد و با بازار سرشاخ نشود.»

به اعتقاد وی، «ما با توجه به درآمدهای ارزی که داریم می‌توانیم بسیاری از نیازهای واقعی خود را با قیمت رسمی پوشش دهیم اما نیازهایی که اساسی نیست می‌تواند از طریق بازار فرعی و غیر رسمی برطرف شود».

اگر چه این سخنان، سخنان یک مقام سابق است، گویا نسخه‌ای که وی پیشنهاد می‌کرده است در حال اجرایی شدن است. نشان آن هم حرف‌های وزیر اقتصاد است که در جواب پرسش ایسنا که اگر قيمت دلار در بازار آزاد به 10 هزار تومان برسد، آيا تاثيري در اقتصاد كشور خواهد داشت؟

گفته است:‌ با سيستمي كه ما راه اندازي كرده‌ايم، نه! تاثيري ندارد. امروز ارز يك وسيله مبادله است و اگر كسي بخواهد مبادله قانوني و مشروع انجام بدهد، ما دلار هزار و 226 توماني به او مي‌دهيم، ولي شايد كسي بخواهد خودش روي دلار قيمت بگذارد. ... وقتي كشور قانون دارد، همه بايد از آن اطاعت كنند. كجاي دنيا و در كدام اقتصاد سالم، افراد در كنار خيابان ارز خريد و فروش مي‌كنند؟ در حال حاضر ما بازار را به اين سمت مي‌بريم كه اگر كسي ارز را غير قانوني خريد و فروش كند، حتي نتواند از ارزي كه در دستش دارد استفاده كند اما دولت چه تضمینی می تواند به مردم و فعالان تجاری می دهد که ارز مورد نیاز آنان در اختیارشان قرار می گیرد و در این میان شائبه های رانت خواری هم پیش نیاید
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۴۷ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
بد بخت امروز دلار به1900 تومان رسید انوقت وزیر بی سواد میگوید اگر به 10000تومن برسد به اقتصاد ضرر نمیزند تا کی بسوزیم وحرف نزنیم
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها