وی با اعلام اینکه بهدلیل پیک سنی جمعیت در کشورهای توسعه یافته، سرطان بیشتر اتفاق میافتد، افزود: جهشهای سنی در کنار کاهش ایمنی بدن باعث میشود مهار سرطان در بدن کاهش یابد؛ همچنین شیوه زندگی ناسالم همچون چاقی بیش از حد یا مصرف کم میوه و سبزیجات و کمتحرکی عوامل مهم افزایش بروز سرطان هستند.
مطلق بر لزوم توسعه خدمات و امکانات در کشور و درپی آن به طرح آمایش در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: با ارزیابی وضع موجود و شاخصهای استاندارد متوجه شدیم در حال حاضر و تا 10 سال آینده نیازمند چه خدماتی هستیم و توزیع این خدمات در سطح کشور نیز باید به چه شکل باشد.
وی خدماتدهی را ناظر بر خدمات سرپایی و بستری طبقهبندی کرد که مراکز درمانی نیز بر همین اساس طبقهبندی میشوند و افزود: برای این بیماری در کشور برنامه ریزی خاص کردیم و هماینک بیش از 130 مرکز در کل کشور در حال طراحی و ساخت هستند و امیدواریم تا سال آینده به بهره برداری برسند.
مطلق همچنین در این برنامه رادیویی به ساخت 50 مرکز شیمیدرمانی سرطان اشاره کرد و گفت: از سرمایه بخش خصوصی برای ارائه خدمات با تعرفه دولتی نیز کمک و ضمن مذاکره با بخش خصوص داخلی و خارجی نتایج خوبی گرفتهایم تا بسیاری مراکز در سال آینده به بهره برداری برسند.
استانداردسازی درمان سرطان باید روی بخش درمان متمرکز شود
همچنین در این برنامه رادیویی غلامرضا توگه ــ استاد دانشگاه و فوقتخصص خون و سرطان با بیان اینکه استانداردسازی باید روی بخش درمان متمرکز باشد، اظهار کرد: تشکیلات و گروههایی که بهصورت تیمی اقدام به درمان بیماران سرطانی میکنند، در دانشگاه علوم پزشکی شکل گرفته و یک بیمار سرطانی با نظر به جنبههای مختلف، درمان میشود.
مشاور عالی سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو تلاش شبانهروزی و جدی دارد تا تمام امکانات استاندارد برای درمان سرطان را در کشور ایجاد کند و قدمهای خوبی در حال طی شدن است.