به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنان امروز خود در کنفرانس بیداری اسلامی و سینما گفت: نظام سلطه همه شگردهای خود را به کار برد تا انقلاب اسلامی ایران شکل نگیرد و پیروز نشود همانطور که در تونس، لیبی و یمن تلاش کرده و میکند که حکام جائر باقی بماند.
وی با اشاره به حمایت غرب از شاه تا آخرین دقایق افزود:حضور مردم و درایت امام انقلاب را پیروز کرد و بعد از آن بود که همه برای انحراف انقلاب اسلامی تلاش کردند.
وزیر ارشاد با اشاره به مواردی از این تلاشها اظهار داشت: لانه جاسوسی مرکزی بود برای انحراف و کسانی حاکم شوند که در مسیر آمریکا حرکت کنند.
وی افزود: این تلاشها را این روزها در بیداری اسلامی میبینیم جداییطلبیها و فتنهانگیزیها، جنگ تحمیلی و ... اما همانطور که رهبری انقلاب دیروز در نماز جمعه فرمودند انقلاب اسلامی بر همه چالشها غلبه کرد.
حسینی با اشاره به تجربه انقلاب اسلامی این تجربهها را جهانی دانست و تأکید کرد: بعد از انقلاب سینمای ما متحول شد و همگان را به همه خوبیها و محسنات بشر دعوت کرد و توفیقات بسیاری نیز در این راه کسب کرد.
وی با اشاره به دو فیلم ۳۳ روز و شکارچی شنبه به عنوان توفیقات سینمای ایران در عرصه بیداری اسلامی تصریح کرد: سوژههای مشترک و شخصیتهای تأثیرگذاری در تاریخ وجود دارد که میتواند درماتیزه شود که آمادگی داریم همکاریهای بیشتری با سینماگران جهان عرب در این زمینه داشته باشیم.
شمقدری: تقدیر از خانواده شهید احمدیروشن تلنگری به سینماگران است
بنابراین گزارش، جواد شمقدری نیز در این کنفرانس در سخنانی با اشاره به تقدیر از خانواده شهید احمدی روشن اظهار داشت: امیدواریم این تقدیر تلنگری باشد تا سینمای ایران به حوادثی در این باره بپردازد.
وی افزود: امیدواریم سال آینده فیلمی درباره پشت پرده این حوادث و مسئله هستهای داشته باشیم.
شمقدری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضورش در انقلاب اسلامی با عنوان یک دانشجو گفت: انقلاب یک سال طول کشید و هر روز شهید دادیم و ۷۰ هزار شهید گواه استقامت ملت ماست.
وی افزود: فکر میکردیم اتفاقاتی در جهان عرب رخ خواهد داد و امیدوارم بودیم و این امیدواری ما ادامه داشت تا بیداری اسلامی اخیر رخ داد.
معاون سینمایی ارشاد هدف این همایش را باز کردن راههای فعالیت مشترک دانست و گفت: باز کردن راه عرضه فیلمهای ایرانی در شبکههای تلویزیونی، اکرانهای عمومی و شبکههای خانگی ممکن است.
وی افزود: نمایش فیلمها و سریالهای ایرانی در جهان عرب نشان داد تبلیغات منفی درباره حضور اسلام تبلیغات بیاثری بوده است و اینکه مسلمانان میتوانند با فکر خود در عرصه هنر مدرن حضور داشته باشند.
شمقدری نگرانی از حضور اسلامگرایان در سینما را بیمورد دانست و تأکید کرد: سینمای ایران چون یک الگو جلوی ماست لذا باید دقت کنیم که تبلیغات منفی در حال حاکم شدن است.
وی با اشاره به تأثیرگذاری تبلیغات منفی در کشورهای عربی به ویژه در میان نخبگان و هنرمندان افزود: متأسفانه بخش مهمی از هنرمندان مارکسیستی و یا لیبرال همچنان در کشورهای عرب حضور دارند و میتوان گفت جریانهای اسلامی قدرت کمتری دارند که این را میتوان خیلی زود ترمیم کرد و علاقهمندان بیداری اسلامی باید فعال شوند.
معاون سینمایی وزارت ارشاد با اشاره به اقدامات جشنوارههای غربی برای مصادره انقلابهای منطقه تصریح کرد: کن و برلین به دنبال این هستند که فیلمساز فیلم منتقدانه بسازد تا به او جایزه بدهند و در ایران هم این مشکل را داریم.
وی افزود: البته سیاستهای ما آنگونه است که هر سال حداقل یک فیلم درباره مقاومت و بیداری اسلامی بسازیم.
شمقدری با اشاره به کنفرانس هالیوودیسم و سینما گفت: کافی است ببینیم که غرب از هالیوود و سینما چطور استفاده میکند.
وی افزود: ما متأسفانه از سینما درست استفاده نمیکنیم و آنها با برخی مطالب سینمای ما را محدود کردند. اما خود از سینما استفاده کرده و پیشقراول اجرای سیاستهای حاکمیت غرب کردند.
معاون سینمای ارشاد با بیان اینکه معتقدم بیداری اسلامی به شدت نیازمند تسلط بر ابزار سینماست تأکید کرد: دارد تلاش میشود که سینما در خدمت بیداری اسلامی نباشد و احساس میشود که سینماگر را متوجه حواشی میکنند که این باعث میشود سینماگر عقب بزند و شاید منتقد انقلاب و بیداری اسلامی شود.
وی با اشاره به عریان شدن یک دختر مصری این اتفاق و دیگر اتفاقات شبیه به آن را برنامهریزی شده دانست و گفت: این به افکار عمومی غرب تصویر دیگری میدهد و اصل حرکتها را تخطئه میکند.
شمقدری با اشاره به تربیت شدن خودجوش سینماگران جدید در انقلاب اسلامی تصریح کرد: در بیداری اسلامی چنین نهضتی باید راه بیفتد و انقلابیون باید سینما را یاد بگیرند و ما در این زمینه آماده هستیم.
وی با بیان اینکه سینما باید زبان و مزیت خودش را بیابد، افزود: سینمای ایران عناصر سکس و خشونت ندارد و مخاطب خودش را یافته و جذاب است لذا باید زیباشناسی خودمان را بیابیم.
* کارگردان مصری: وهابیها به دنبال حذف سینمای مصر هستند
به گزارش فارس، احمد عواض دیگر سخنران این کنفرانس با اشاره به انقلاب مصر گفت: این انقلاب برای همه مردم مصر بزرگ و عظیم است و ما اخیراً سالگرد ۲۵ ژانویه قیام علیه طاغوت بود را گذراندیم.
وی افزود: هرگز باور نمیکردیم که تظاهرات ۲۵ ژانویه به انقلابی فراگیر بدل شود اما در ۲۸ ژانویه در همه جای مصر فریاد تغییر، آزادی و عدالت اجتماعی سر داده شد.
وی افزود: هیچکس رهبری انقلاب مصر را برعهده نداشت بلکه این انقلابی کاملاً مردمی بود که در آن همه مردم با همه طوایف حضور داشتند.
این کارگردان مصری ادامه داد: از جریانهای اسلامی گروههای کمی بودند که با همراه شدند و اسلامگراهای سلفی و وهابی انقلاب ما را تحریم کردند اما خون مسلمانان و مسیحیان ریخته شد تا انقلاب پیروز شود.
وی با اشاره به حضور سینماگران در انقلاب مصر گفت: آنها فیلمهای مستند ساختند و برخی از آنها نیز به شکل روزانه فیلمبرداری میکردند تا به عنوان سند باقی بماند و همه آنها به صورت خصوصی تهیه شد.
عواض در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سینمای مصر گفت: جمال عبدالناصر شرکتهای سینمایی ایجاد کرد که سالانه ۷۰ فیلم را در دهه ۶۰ تولید میکردند.
وی افزود: با ایجاد شرکتهای خصوصی عبدالناصر نقش سینما را بیشتر دریافت و نقش آن در جامعه مصر زیاد شد.
این کارگردان مصری با اشاره به نفوذ آمریکا در سینمای مصر تأکید کرد: سینمای آمریکا در اکرانهای فیلم حضور گسترده دارد و سرمایهداران همه به دنبال سود هستند و هیچ چیز دیگری نمیخواهند که البته فیلمهای ممتازی وجود داشته که خیلی سخت ساخته شده است.
وی با بیان اینکه سرمایهداران بر سینمای مصر تسلط دارند، افزود: سینمای مصر در محاصره بود تا انقلاب پیش آمد.
عواض در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعدد فرهنگی و تمدنی در مصر و پیروزی اسلامگرایان در انتخابات اخیر این کشور گفت: در میان برخی اسلامگرایان آرای ضد هنر وجود دارد و نیروهای وهابی میخواهند روح هنر را از بین ببرند.
وی افزود: وهابیها تأثیر فرهنگ و انقلاب مصر در منطقه را میدانند و میخواهند ما را به نام نظارتهای شرعی از سینما و هنر دور کنند.
عواض دین را شامل عقل، انسان و آزادی دانست و با اشاره به ایجاد جبهه حمایت از آزادی خلاقیت در مصر گفت: این جبهه آزادی خلاقیت و فکر را خط قرمز خود میداند که اجازه تخطی از آن را به کسی نمیدهیم.
وی افزود: ما بین دین و خلاقیت هنری فرقی نمیبینیم و آزادی مسئولیتپذیر باید ادامه داشته باشد.
این کارگردان مصری ادامه داد: یک سال پس از انقلاب مصر این انقلاب نتوانست تأثیری در سینما بگذارد و باید به بخشهای خصوصی، مستقل و تولیدات مشترک اعتماد کرد.
وی تصریح کرد: انقلاب ما ادامه دارد و من هر دو بار که به تهران آمدهام از میدان التحریر بوده است.
* طالبزاده: اتاق فکری از هنرمندان بیداری اسلامی شکل بگیرد
بنابراین گزارش نادر طالبزاده نیز در سخنانی در ابتدای این کنفرانس با اشاره به کنفرانس هالیوودیسم گفت: تنها جایی که میشود درباره هالیوودیسم صحبت کرد ایران است.
وی با اشاره به تأثیر رسانههای ایران در بیداری اسلامی گفت: اثر رسانههای ما کم نبوده است چرا که در طول ۱۰ سال گذشته سینما و تلویزیون ایران ۵ داستان قرآنی تعریف کرد.
این کارگردان سینما با اشاره به فیلمهای حضرت مریم، حضرت یوسف، بشارت منجی و ملک سلیمان افزود: پیام همه اینها مکر بنی اسرائیل بود که همه آنها در قالب ۳۵ ساخته شده است که جهان عرب هنوز میتواند اینگونه بسازد و این مسیر با فیلم سینمایی محمد (ص) و سلمان فارسی ادامه دارد.
طالبزاده با اشاره به حضور سینماگران مصر و تونس در ایران افزود: در مصر همچنان درها بسته است و کمپ دیوید پابرجاست. هنرمندان مصری میآیند اما نمیتوانیم برویم این در حالی است که ایرانیها و مصریها دوست دارند با هم فعالیت داشته باشند.
وی همچنین گفت: ۱۰ سال پیش نتانیاهو گفت برای عربها فیلم پخش کنیم و بعد از یک سال امبیسیها درآمد و آنها تلاش کردند این کار را بکنند و طرح نتانیاهو را عربستان اجرایی کرد اما نتیجه برعکس شد و بیداری اسلامی اتفاق افتاد و این نشان از ارادهای مافوق اراده ماست.
طالبزاده افزود: باید اتاق فکری از هنرمندان شکل بگیرد و مطالب این کنفرانس را عملیاتی بکند.