کد خبر: ۳۸۰۱۳۶
زمان انتشار: ۱۲:۳۵     ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
عضو انجمن حمایت از بیماران سوخته به «سوختگی زبان» پرداخت و توصیه‌های پیشگیری و درمانی آن را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه 598، شهرزاد تقوی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: سوختگی زبان٬ سوختگی شایعی است که معمولاً بعد از خوردن یا نوشیدن مواد غذایی داغ اتفاق می‌افتد. سوختگی خفیف زبان ممکن است بسیار آزاردهنده باشد اما خودبه‌خود رفع خواهد شد. در صورت بروز سوختگی جدی در ناحیه زبان٬ حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی ادامه داد: در سوختگی درجه یک زبان٬ لایه سطحی دچار آسیب شده و درد٬ قرمزی و تورم ایجاد خواهد شد. در صورتیکه سوختگی شدیدتر باشد و لایه‌های عمقی‌تر را درگیر کند سوختگی درجه 2 با تشکیل تاول٬ تورم و قرمزی اتفاق خواهد افتاد. در سوختگی درجه 3 تغییر رنگ سفید یا سیاه٬ درد شدید و احساس گزگز در زبان رخ خواهد داد.

عضو انجمن حمایت از بیماران سوخته تصریح کرد: در صورت ایجاد سوختگی درجه 2 و 3 با توجه به ایجاد عفونت در مراحل بعد٬ حتماً باید به پزشک مراجعه شود. همچنین کاهش حس چشایی به دنبال سوختگی معمولاً کوتاه مدت است و ظرف دو هفته مجدداً به حالت طبیعی باز خواهد گشت.

تقوی با اشاره به اینکه برای کاهش درد و پیشگیری از عفونت در سوختگی درجه یک زبان باید زبان را با آب خنک به مدت چند دقیقه شستشو دهید و در صورتیکه ذرات غذا یا آلودگی روی ناحیه سوخته است به آرامی آن را پاک کنید و یک تکه پارچه تمیز را با آب خنک٬ خیس کرده و در دهان٬ روی ناحیه سوختگی قرار دهید، همچنین برای کاهش درد تکه‌های کوچک یخ را در دهان بمکید و آب سرد یا آب نمک غرغره کنید و از نوشیدن مایعات گرم خودداری شود.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها