به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، از همان روزهای نخست اجرایی شدن طرح کارت اعتباری خرید کالای با دوام ایرانی بسیاری از تولیدکنندگان با گلایه از اینکه مردم خریدی با این کارتها انجام نمیدهند، معتقد بودند فروش تولیدکنندگان در قالب این طرح بسیار اندک است و مردم بیشتر ترجیح میدهند به نمایندگیها مراجعه و کارتها را نقد کنند.
اظهارات تولیدکنندگان در ناموفق بودن طرح کارت اعتباری خرید کالای ایرانی درحالی بیان میشود که قرار بود سه گروه بازنشستگان، فرهنگیان و مشمولین تأمین اجتماعی هر کدام 350 هزار عدد کارت خریداری نمایند تا اجرای این کارت به رقم یک میلیون و 400 هزار نفر برسد. بدین ترتیب بانک مرکزی نیز بودجه 4 هزار و200 میلیارد تومانی را برای تحقق این طرح پیش بینی کرده بود. اما گزارشات میدانی از سطح بازار نشان میدهد اکثر تولیدکنندگان لوازم خانگی نتوانستند محصولات خود را در قالب این طرح بفروش برسانند. تعدادی از تولیدکنندگان نبود نمایندگی در سطح شهر را یکی از دلایل عدم فروش محصولات خود اعلام میکنند اما دلیل اصلی ناموفق بودن کارت اعتباری را باید عدم تمایل مردم به خرید انواع کالاها دانست.
ناموفق بودن طرح کارت اعتباری خرید کالای ایرانی باعث شده تا جلسهای در سازمان مدیریت و برنامه ریزی با حضور مسئولین مربوطه برگزار و دلایل آن مورد ارزیابی قرار گیرد. به نظر میرسد دولت خود نیز بر ناموفق بودن این طرح تأکید داشته و معتقد است باید تدبیر مناسبتری را برای تحریک تقاضا در سطح بازار به کار گیرد.
در این جلسه که بعد از ظهر روز گذشته در سازمان مدیریت و برنامه ریزی برگزار شد، در ابتدای جلسه بانکهای عامل طرح کارت اعتباری خرید کالا به ارائه گزارشی در خصوص میزان کارت های صادر شده پرداختند که براساس این گزارش بانک ملی حدود 75 هزار ، بانک رفاه 5 هزار و 500 و بانک صادارت بیش از 11 هزار کارت اعتباری را صادر کرده است.
اما نکته قابل تأمل این است که با وجود صدور کارت ها جامعه هدف تمایلی به تهیه آنها نداشته و آمار افرادی که اقدام به تهیه کارت اعتباری خرید کالا کرده اند بسیار اندک است. مسئولین وزارت صنعت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی که در این جلسه حضور داشتند ضمن اعتراف این موضوع که مردم هیچ استقبالی برای خرید کالا در قالب این طرح نداشتهاند؛ تأکید کردند که باید دلایل شکست این طرح مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.
نمایندگان تولیدکنندگان نیز که در این جلسه حاضر بودند با تأکید بر رکود بازار اعلام کردند که امروز کالا به وفور در بازار و انبارها وجود دارد حتی فروشندگان کالاها را به صورت قسطی با تخفیفات مناسب در اختیار مشتریان قرار میدهند ولی رکود حاکم بر بازار شرایط فعالیت را برای آنها سخت تر از گذشته کرده است.
در ادامه این جلسه پس از صحبتهای حاضرین قرار بر این شد تا سقف حقوق مشمولین که قبلاً در این طرح یک میلیون و 500 هزار تومان بود برداشته شود تا مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی به همراه کارکنان آموزش و پروش بدون محدودیت حقوق اقدام به تهیه این کارت ها برای خرید کالاهای مورد نیاز خود کنند.
همچنین قرار بر این شد تا این طرح تا پایان خرداد ماه ادامه داشته باشد و اگر مشمولین طرح کارت اعتباری خرید کالا نتوانستند بودجه بانک مرکزی را برای این طرح جذب نمایند سازمان مدیریت و برنامه ریزی به همراه وزارت صنعت سازمان های دیگر را نیز به این طرح اضافه کنند.