به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، پیام فرحبخش با بیان اینکه روغن پالم از اسیدهای چرب و
گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده و بر خلاف تمام چربی ها، اسیدهای چرب
اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند، گفت: فواید این روغن بسته
به اینکه از هسته خرما گرفته شده باشد یا خود خرما، متفاوت بوده و روغن
خرما از روغن هسته آن بهتر است.
وی با اشاره به اینکه مصرف روغن
پالم به دلیل دارا بودن اسید چرب اشباع بالا، موجب افزایش چربی خون و
کلسترول و در نهایت گرفتگی و انسداد عروق میشود، ادامه داد: افرادی که
مستعد بیماریهای قلبی و عروقی و تصلب عروق هستند باید از میزان روغن بخصوص
چربی اشباع کمتری استفاده کنند و حتی الامکان دور مواد حاوی روغن های پالم
را خط بکشند و در عوض لبنیات و غذاهای کم چرب را انتخاب کنند.
فرحبخش
تصریح کرد: این باور غلط در بین برخی خانواده ها وجود دارد که به کودکان
لبنیات و بخصوص خامه پرچرب زیاد می دهند و معتقدند که به دلیل فعالیت زیاد،
فرزندشان به این انرژی برای سوخت و ساز احتیاج دارد، در حالی که بیماری
هایی مثل تصلب شرایین از چهار سالگی ممکن است رخ دهد، پس نباید با این
بهانه هر روز به کودک لبنیات پرچرب و خامه خوراند.
این متخصص تغذیه
اظهار داشت: بیشتر متخصصان مصرف خامههای صبحانه را توصیه نمی کنند چرا که
چربی و چربی اشباع بالای آن میتوانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش
کلسترول بد و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند و این در حالی است
که بیماریهای قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگ هستند.
وی به همگان
توصیه کرد: از آنجا که لبنیات بیشتر برای جذب کلسیم مصرف می شود و جذب
کلسیم با چربی ها منافات دارد، حتما باید به منظور دریافت کلسیم بیشتر از
لبنیات کم چرب استفاده شود و مصرف خامههای صبحانه را به حداقل رساند.