کد خبر: ۳۷۶۹۵
زمان انتشار: ۱۴:۰۴     ۱۳ بهمن ۱۳۹۰
به گزارش 598 به نقل از khamenei.ir، جوانان انقلابی منطقه در تاریخ 1390/11/10، در حسینیه‌ی امام خمینی (رحمه‌الله)، مهمان آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای بودند. این جوانان، مجموعاً از 73 كشور اسلامی و یا دارای اقلیت اسلامی به جمهوری اسلامی ایران دعوت شدند. اما ساز و كار انتخاب این جوانان برای شركت در همایش «جوانان و بیداری اسلامی» چه بود؟ گفتار زیر از حجت‌الاسلام‌والمسلمین كریمیان، دبیركل رادیو و تلویزیون‌های اسلامی به این سؤال پاسخ می‌دهد.
 
http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/18917/02.jpg

ویژگی‌های اختصاصی
اجلاس «جوانان و بیداری اسلامی» دو ویژگی اختصاصی داشت. اولین ویژگی عبارت از تعداد زیاد مدعوین آن بود. حدود 1250 شركت‌كننده‌ی خارجی در این اجلاس گرد هم آمدند. دومین ویژگی اجلاس نیز جوان‌بودنِ مدعوین آن بود. ما تاكنون در جهان اسلام اجلاسی نداشتیم كه شركت‌كنندگان آن طیف جوان تحصیل‌كرده‌ای باشند كه اغلب آنها از میادینِ مبارزه آمده باشند. آن جوانانی هم كه در محضر رهبر انقلاب نظرات خود را بیان كردند، از فعالان مؤثر در انقلاب كشورشان بودند.

ساز و كار انتخاب
بازه‌ی سنی جوانان حاضر در اجلاس جوانان و بیداری اسلامی از 18 تا 35 سال بود. حدود 70 درصد آنها اهل سنت بودند و طیف‌های مختلفی از 73 كشور حضور داشتند. در میان این مدعوین حتی كسانی بودند كه از طالبان حمایت می‌كردند. در مورد سطح تحصیلات این جوانان هم باید گفت كه تنها پنج درصد آنها دیپلم داشتند و بقیه لیسانس و فوق لیسانس بودند. بیش از 10 درصد آنان نیز مدرك دكتری داشتند.

ساز و كار شناسایی این جوانان بر این مبنا بود كه باید از ویژگی‌هایی برخوردار می‌بودند؛ ویژگی‌هایی همچون مؤمن بودن، اعتقاد به بیداری اسلامی، در وسط میدان مبارزه بودن، مؤثر و فعال بودن، صاحب فكر و تألیف بودن، داشتن قدرت تجزیه و تحلیل و شرط سنی.

آزاد و پُرشور
یكی از اهداف مهم اجلاس این بود كه این جوانان كنار هم بنشینند و با هم صحبت كنند. هیأت‌رئیسه هم از همین جوانان بود و خودشان جلسات را مدیریت كردند. به همین دلیل، فضای بسیار پُرشوری پدید آمد. ما هم به دنبال این نبودیم كه محدودیتی برای ارائه‌ی افكار و نظرات آنان قائل شویم. فضا كاملاً آزاد بود و همه می‌توانستند نظراتشان را مطرح كنند. خیلی‌ها علیه كشورهای دیگر حرف زدند. حتی نسبت به سوریه هم نظرات مثبت و منفی وجود داشتند و ارائه كردند. البته تقریباً همه قائل به كمك كردن به سوریه از طریق اصلاحات بودند. ما هم به عنوان برگزاركنندگان اجلاس، له یا علیه هیچ كشور اسلامی اعلام موضع نكردیم.

وجوه مشترك جوانان
ما در این اجلاس اصلاً به دنبال ایجاد رابطه‌ی پدر و فرزندی نبودیم. اعتقاد ما این است كه جمهوری اسلامی ایران به عنوان مركز اندیشه‌ی اسلام ناب، نگاهش باید به همه‌ی مسلمانان و به همه‌ی مذاهب اسلامی باشد. ایران متعلق به همه‌ی جهان اسلام است و پیام ما این است كه ایران به دنبال استقلال، آزادی و اجرای عدالت در همه‌ی كشورها و ضدیت با استكبار جهانی است. یعنی هرجا ظلمی باشد، ما در كنار مظلوم می‌ایستیم. البته جوانان حاضر در همایش نیز همین ارزش‌ها را دنبال می‌كردند. تقریباً همه‌ی این جوانان نقطه‌ی اشتراكشان عبارت بود از مسأله‌ی فلسطین، مسأله‌ی مبارزه با استكبار جهانی، مقوله‌ی ضدیت با غرب و بحث حمایت از جبهه‌ی مقاومت. به همین دلیل این همایش با توجه به محتوای آن، تأثیرات درازمدتی خواهد داشت. ضمن این‌كه بسیاری از این جوانان نسبت به ایران بیگانه نبودند، اما قطعاً با حضور در كشور ما، نگرش و ‌اطلاعات ایشان درباره‌ی ایران اصلاح و تقویت شد.

دیدار با رهبر انقلاب اسلامی
این دیدار تأثیر فوق‌العاده‌ای داشت كه به نظر من به دلیل اثرگذاری معنوی رهبر انقلاب به عنوان یك شخصیت اسلامی و نیز رشد قابل ملاحظه‌ی جهان اسلام و جوانان آن در فهم و درك شرایط است. بسیاری از سخنران‌هایی این جوانان در اجلاس كه پس از دیدارشان با رهبر انقلاب ایراد كردند، ادبیاتش متفاوت با ادبیات كسانی بود كه روز پیش از این دیدار صحبت كرده بودند و این تأثیر بارز دیدار با رهبر انقلاب اسلامی بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها