به گزارش
سرویس اقتصادی پایگاه 598، پالایشگاه ستاره خلیج فارس در صورت بهرهبرداری، ۵۵ میلیون لیتر فرآوردههای اصلی مورد نیاز کشور را تامین میکند. این طرح در سه فاز تعریف شده که فاز نخست آن با ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین و ۶ میلیون لیتر نفتگاز در حال تکمیل است.
تلاش برای توسعه پالایشگاه ستاره خلیجفارس یکی از برنامه های کوتاهمدت بیژن زنگنه برای گرفتن رأی اعتماد از نمایندگان مجلس در مردادماه ۹۲ بود. زنگنه در ابتدای دوره وزارت خود تاکید ویژهای بر تکمیل این پالایشگاه داشت به گونهای که از این پروژه پالایشی به عنوان «مهمترین طرح راهبردی صنعت نفت بعد از پارس جنوبی» یاد کرده بود.
اما در عمل، روند پیشرفت این پالایشگاه با همان سرعت قبلی و حتی کندتر از آن، در چند سال اخیر ادامه دارد و بهرهبرداری از فاز اول این طرح باز هم با تأخیر مواجه شده و زمان نامشخصی دارد. استمرار این وضعیت موجب شد تا اواخر سال گذشته، ۱۵۴ نماینده مجلس نامهای درباره وضعیت این پالایشگاه به رئیس جمهور بنویسند.
بعد از رسانهای شدن نامه نمایندگان مجلس، احمد ادیب، مجری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در مصاحبه با سایت خبری وزارت نفت وعده داد که طرح تولید زودهنگام فاز نخست این پالایشگاه در اواخر آذرماه و کل این فاز دراسفندماه سال ۹۴ افتتاح میشود و اضافه کرد: «با راهاندازی فاز نخست، به فاصله هر چهارماه فازهای دوم و سوم این پالایشگاه براساس برنامهریزی ارائهشده به وزارت نفت راهاندازی خواهد شد».
اما اخیراً عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ابراز امیدواری کرده است که واحد بنزینسازی فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج فارس در نیمه دوم سال ۹۵ به بهرهبرداری برسد. همچنین جلیل سالاری، قائممقام سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، جاذبه واردات سوخت و عدم مدیریت لازم در نظام سهمیهبندی را علت تاخیر در افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس دانسته است.
بنابراین و با توجه به اهمیت تسریع در راهاندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به منظور خودکفایی در تولید فرآوردههای نفتی، ضرورت دارد که وزارت نفت بر مشکلات بوجود آمده در زمینه تکمیل این پالایشگاه غلبه کند و بدینوسیله گامی در جهت قطع واردات بنزین به کشور بردارد.