به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، سید مهدی میرغضنفری درباره اخلاط 4گانه اظهار داشت: هر جسم، حالت یا
موقعیت دارای مزاج است یعنی ما میتوانیم از دیدگاه مزاجی به آن نگاه کنیم
یعنی میزان حرارت و رطوبتش را بسنجیم و مبتنی بر آن با آن مواجه شویم.
وی
در پاسخ به این پرسش که در واقع سودا و صفرا و خون و بلغم واقعاً چه هستند
و از چه درست شدند, گفت: این اخلاط چهارگانه که در بدن ما هستند و شکل
میگیرند حاصل از غذا هستند یعنی اینکه وقتی که یک غذایی را میخوریم ــ
حالا یا خوردنیها یا نوشیدنیها ــ وقتی وارد بدن ما میشود یک فعل و
انفعالاتی در بدن ما صورت میپذیرد و محصول این فعل و انفعال بخشی از این
محصول اخلاط چهارگانه است.
این متخصص طب سنتی درباره اینکه چه
عواملی در تشکیل این اخلاط 4گانه دخالت دارند، افزود: در تشکیل این اخلاط
4گانه یکی غذا و دیگری هضم غذا بسیار مهم است.
میرغضنفری ادامه داد:
میخواهم اهمیت این نکته را گوشزد کنم که ما روایاتی زیاد در بحث غذا،
رعایتهای غذا، تدابیر غذا و نوع غذا داریم. یکی از مهمترین آیهها
«فالینظر الانسان علی طعامه» است که انسان لازم است به غذای خودش توجه کند و
دقت کند.
وی خاطرنشان کرد: در این آیه باید تفکر کرد و از نظرهای
مختلف ما میتوانیم به این آیه نگاه کنیم که ببینیم منظور چیست و تفاسیر چه
گفتند. از نگاه ظاهری اگر به آن نگاه کنیم که علم امروز اثبات کرده نگاه
مستقیم به غذا و سکوت اختیار کردن در هنگام غذا خوردن در فرآیند هضم و
فرایندهای بعدی بسیار مؤثر است.