به گزارش پایگاه 598، محمدمهدی عبدخدایی در دفتر حزب مؤتلفه اسلامی کاشان، اظهار کرد: مقام معظم رهبری نکاتی را در مورد زبان انگلیسی مطرح فرمودند و برخیها جوابیهای را راجع به این مسئله در زیر پوشش مسئولیت ارائه کردند که میتوان با تحلیلی درستی یا نادرستی آن را بررسی کرد.
وی با اشاره به معنای واژه استعمار گفت: استعمار در لغت به معنای طلب عمران و آبادی است و کشورهای استعمارگر به این بهانه که در صدد هستند ملتهایی را به رشد و ترقی برسانند آنان را به استعمار درمیآوردند.
قدیمیترین زندانی سیاسی مذهبی کشور با بیان اینکه از قرن 19 به بعد روند صنعتی شدن اروپا شکل گرفت افزود: نخستین کشورهای این روند صنعتی شدن انگلیس و آلمان بودند و نخستین صنعت هم نساجی بوده است که استعمار هم پس از این فرآیند به وجود آمد.
عبدخدایی با اشاره به پنج مؤلفه صنعتی شدن اضافه کرد: گروهی انجام شدن، قابلیت خودگسترشی، نیاز به مواد اولیه، انجام تولید مازاد بر مصرف و نیاز به بازار از جمله مؤلفههای صنعتی شدن است.
وی با یادآوری سه نوع استعمار سنتی(کهن)، نو و فرانو گفت: استعمار انگلیس از نوع استعمار نو بود که در آن این کشور به دلیل نیاز به بازار مصرف و البته احتیاج به مواد اولیه به استعمار کشوری نظیر هندوستان پرداخت به این صورت که انگلستان با جمعیتی حدود 17 میلیون نفر چشم استعمارگری خود را به سرزمینی با جمعیتی بالغ بر 400 میلیون نفر دوخت و با وعده آباد و صنعتی کردن هندوستان به غارت این کشور پرداخت.
دبیرکل جمعیت فداییان اسلام سپس با اشاره به نظریه مارکس مبنی بر آنکه نخستین کشورهای صنعتی نظیر انگلیس و آلمان دچار انقلابهای سوسیالیستی و کمونیستی میشوند عنوان کرد: در عمل عکس این نظریه اتفاق افتاد و دلیل فردی چون نهرو برای این اتفاق آن غارتی بود که این کشورها به خصوص انگلیس از مستعمرات خویش مرتکب شدند که موجب گردید مردم این کشور به دلیل رفاه ناشی از این ثروت دیگر به انقلاب فکر نکنند.
عبدخدایی با یادآوری داستان گاندی رهبر استقلالطلب هندوستان بیان کرد: گاندی که دارای دکترای حقوق از آکسفورد بود برای انجام وکالت فردی به دادگاهی به آفریقای جنوبی به عنوان یکی از مستعمرات انگلیس میرود زمانی که پلیس از ورود او به دادگاه به دلیل پوشیدن لباس هندی ممانعت به عمل میآورد حاضر به تعویض لباس ملی خویش نمیشود و میگوید به خاطر وکالت و شغل حاضر به ترک سنتهایش نیست که در نهایت دادگاه آفریقای جنوبی مجبور به پذیرش گاندی با همان ظاهر میشود.
وی با بیان اینکه پیشرفت یک ملت وابسته به زبان بیگانه نیست تصریح کرد: هیچکس منکر کارکرد زبانهای مختلف نیست اما اینکه به عنوان مثال گفته شود زبان انگلیسی عامل پیشرفت کشوری نظیر هند شده نادرست است.
این استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: آقایان! این چه ترویجی است که در مقابل کلام مقام معظم رهبری انجام میدهید؟ مگر استعمار به کشورهایی نظیر پاکستان و سرزمینهای عربی حاکم نشد پس چرا آنها پیشرفت و ترقی نکردند.
عبدخدایی افزود: چرا کشوری مانند مصر که در سال 1332 شهید نواب تهران را در مقایسه آن مخروبهای توصیف کرده بود پس از چشیدن طعم استعمار اکنون در چنین شرایطی به سر میبرد که متجاوز از 3.5 میلیون نفر در مقبرهها زندگی میکنند.
وی یادآور شد: آنچه که پیشرفت یک ملت را رقم میزند علاوه بر عملکرد حاکمان و زمامداران آن، عالم بودن آن ملت و جامعه است.