دیناروند: خیر، این موضوع را تأیید نمیکنیم. سیاست ما گسترش محصولات تراریخته نیست ضمن اینکه ما تولید هیچگونه محصول تراریخته نداریم و محصولات تراریخته در کشور ما بسیار کم است. تنها محصولات تراریختهای که در حال وارد شدن است روغن و سویا است که جنبه استفاده دامی دارد.
همچنین در مورد واردکردن برنج تراریخته باید بگویم که تابهحال اجازه ورود چنین محصولی را ندادهایم. لازم به ذکر است که سویا و روغنی که وارد میشوند تست تراریختگی میشوند و اگر دارای تاییده بینالمللی باشند اجازه ورود به بازار داده میشود.
دیناروند: بنده بهطور صد در صد نمیتوانم اظهارات کارشناسان را رد یا تأیید نمایم. طبیعتاً ما نظارت داریم اما ممکن است این نظارت جامع و کامل نباشد که این هم به دلیل کامل نبودن امکانات است. اما این تصور که در بازار اسلامی یک کشور اسلامی همانند ایران کالاهای حرام بازار را فراگرفته باشد را بههیچعنوان تأیید نمیکنیم. این کمال بیانصافی است که ادعاهایی را مطرح نماییم که اصلاً صحت ندارد.
اما ممکن است تخلفی صورت گیرد و کالایی بهصورت قاچاق به کشور واردشده باشد و ما هم منکر این امر نمیشویم. در این حالت ممکن است این کالا حرام باشد که چون بهصورت قاچاق واردشدهاند از چشم نظارت دورماندهاند. از طرفی سهم این کالاها از بازار ما بسیار کم است.
در همین راستا طرحی را برای سال آینده در نظر گرفتهایم که با اجرایی شدنش کالای قاچاق را از غیر قاچاق میتوان تشخیص داد و مردم نیز بهراحتی میتوانند از این طریق کالای مجاز و سالم را شناسایی کنند. در این طرح برچسبی تحت عنوان برچسب اصالت بر روی کالا درج خواهد شد تا به خریدار اطمینان حاصل از خرید کالای مجاز را بدهد.