به گزارش پایگاه 598، دکتر محمد صادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در مشهد با اشاره به وضعیت برجام گفت: امروز خود دولتیها نیز به ناکارآمدی برجام در حل مشکلات اقتصادی کشور اقرار میکنند.
وی ادامه داد: این نکتهای بود که قبل از این، منتقدین این مسأله تذکر داده بودند که مشکلات اقتصادی ما ربطی به تحریمها ندارد و دولتیها با این تحلیل غلط که مشکلات اقتصادی ما با رفع تحریمها برطرف میشود، خودشان را در یک ورطهای به نام برجام انداختند. حالا برجام منجر به رفع تحریمها نشد و مشکلات اقتصادی کشور نیز کماکان سر جای خود باقی مانده است؛ علاوه بر این ما یک رکود جدی را هم شاهدیم که آن هم به شدت دارد به اقتصاد ضعیف ما، آسیب میزند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: دولت اکنون در دو راهی مانده است؛ آقای روحانی اعتقاد دارد که باید به هر قیمتی برجام را موفق نشان دهیم و از آن طرف هم عدهای به این نتیجه رسیدهاند که از این برجام دیگر کاری بر نمیآید؛ مهمترین کاری که از برجام برمیآمد این بود که بخشی از اصلاحطلبان به مدد آن وارد مجلس شورای اسلامی شوند.
کوشکی با اشاره به دوگانگی به وجود آمده در دولت، گفت: بخشی از دولت که واقعبین و متخصص هستند کمکم می گویند که برجام آن چیزی نیست که تحریمها را بردارد و آنهایی که احساسی حرف میزنند میگویند برجام عالی است، برجام برد ـ برد است و حواله به سی سال آینده میدهند؛ اتفاقا دوستانی هستند که تخصصی در این موضوعات ندارند؛ وقتی رئیس کل بانک مرکزی، وزیر صنعت و معدن، معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیسجمهور و حتی آقای عراقچی اذعان میکنند که برجام ناکارآمد بوده و ما به تعهداتمان عمل کردیم و طرف مقابل به تعهداتش عمل نکرده، آن زمان ما این دوگانگی را در دولت میبینیم.
وی تأکید کرد: آقای روحانی در یک سال آینده دو راه بیشتر ندارد؛ یکی اینکه کماکان پافشاری کند که برجام عالی بود و از آن بهتر نمیشد که این باعث میشود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال 96، فقط روحانی بماند و منتقدین برجام. منتقدینی که امروز هم در دستههای فراوانی حضور دارند و حتی در خود دولتمردان نیز یافت میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: اگر امروز آقای روحانی دست از این اصرار بیهوده در خصوص مفید بودن برجام بردارد و بعضاً مثل اعضای کابینهاش واقعبین باشد و واقعیتها را بپذیرد، آن وقت شاید فرصت برای انتخاب یک مسیر دیگر فراهم شود.
کوشکی افزود: اینکه آقای روحانی اشتباه خود را بپذیرد و از ملت عذرخواهی کند و در همین یک سال باقی مانده برود به سمت استفاده از الگوی اقتصاد مقاومتی، میتواند مشکلات را حل کند.
وی در پایان تشریح کرد: تضمین اینکه آینده سیاسی آقای روحانی حفظ شود نیز در این حالت بهتر است؛ ایشان اگر اعلام کند اشتباه کرده و عذرخواهی کند حداقل نام نیکی از خود در تاریخ به جای میگذارند، در غیراینصورت پافشاری به برجام منجر به این میشود که نام ایشان در تاریخ ایران در کنار کسانی ثبت شود که قراردادهای نامطلوبی ثبت کردند و این عاقبت خوبی برای یک رجل سیاسی نیست.