کد خبر: ۳۷۲۰۶۱
زمان انتشار: ۱۴:۲۱     ۳۰ فروردين ۱۳۹۵
بازار نفت که چشم به راه تصمیم نشست دوحه برای افزایش قیمت خود بود با عدم دستیابی به نتیجه نهایی، روند کاهشی برای خود انتخاب کرد و ارزش هر بشکه نفت 3 دلار کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از میزان، در حالی که تا دو سه روز گذشته وزیر نفت ایران بیژن نامدار زنگنه هیچ تصمیمی برای حضور یا عدم حضور در نشست دوحه نداشت و احتمال داده می‌شد نماینده‌ای از ایران در این نشست شرکت داشته باشد تا مواضع ایران را شرح داده و با جدیت بر تصمیم افزایش حجم صادرات خود تکیه زند، به یکباره اعلام شد که وزیر نفت و نماینده‌ای از ایران در این نشست شرکت نخواهد کرد.

به عقیده اکثر کارشناسان ایران باید در نشست دوحه که با موضوع فریز نفتی برگزار می‌شد، شرکت می‌کرد تا مواضع خود مبنی بر افزایش حجم تولید و صادرات به میزان قبل از افزایش تحریم‌ها تاکید کند، اما با عدم حضور نماینده‌ای از ایران اینچنین نشد و روند کاری نشست دوحه به کل تییر کرد.

عربستان که در چند ماه اخیر با تصمیمات خود اوپگ و بازار نفت را به سمت کاهش قیمت سوق داده است با عدم حضور ایران، به دنبال آن بود تا عدم دستیابی به نتیجه نهایی در نشست دوحه را به گردن ایران بیاندازد و در کنار آن در ساعات پایانی نشست عربستان با تغییر موضع خود مبنی بر عدم حمایت از طرح فریز نفتی بدون حضور ایران در نشست، تلاش شد به واسطه عدم حضور ایران پیش نویس طرح فریز نفتی تغییر کند که در نهایت با وجود آنکه کشورهای عمده تولیدکننده نفت دنیا از طرح فریز نفتی حمایت می‌کردند، نشست اخیر دوحه بدون نتیجه به پایان رسید.

لازم به ذکر است که ایران در پی تحریم‌های چند سال اخیر حجم تولیدو صادرات نفت خود را کاهش داده و در چند ماه اخیر به دنبال آن است تا حجم تولید و صادرات خود را به حجم قبل از تشدید تحریم‌ها بازگردانند و وزیر نفت بر این باور است که فریز نفتی باید زا سوی کشورهایی که بازار ایران را در چند سال اخیر از آن خود کرده‌اند، انجام شود.

از سوی دیگر فریز نفتی که عمده کشورهای تولید کننده به دنبال آن بودند آنچنان منطقی نبود زیرا این کشورها به دنبال آن بودند که حجم فعلی تولیدات نفت ثابت نگه داشته شود که در این میان ایران با قبول چنین طرحی متحمل بیشترین ضرر می‌شد، کارشناسان حوزه نفت بر این باور هستند که فریز نفتی باید از سطحی بسیار پاین تر از سطح فعلی انجام شود و دو کشور ایران و عراق به واسطه مشکلات تحریمی و جنگ فارغ از نظام سهمیه بندی هستند.

اما پایان نشست دوحه تنها به اعلام نظرات کشورهای بزرگ تولیدکننده ختم نشده و بازار نفت تاثیرات خود را از این نشست دریافت کرده، روند کاهشی این بازار برخلاف عقیده کلی کشورهای تولیدکننده نفت مبنی بر اتخاذ تصمیمی در راستای افزایش قیمت نشان از شکست کلی نشست‌های اخیر اعضای اوپک و غیر اوپک را می‌دهد.

در حال حاضر قیمت هر بشکه نفت بیشترین کاهش قیمت در یکماه اخیر را  به ثبت رسانده و این در حالی است که قیمت نفت برنت برای تحویل در ماه ژوئن با 3 دلار، معادل 7 درصد کاهش به 40 دلار و 10 سنت رسید. 

قیمت نفت برنت نیز در  روز جمعه با 74 سنت، معادل 1.7 درصد کاهش به 43 دلار و 10 سنت رسیده بود، بر اساس این گزارش در ادامه معاملات قیمت نفت اندکی ترمیم شد و قیمت هر بشکه نفت برنت به 41 دلار و 18 سنت و هر بشکه نفت سبک آمریکا به 38 دلار و 42 سنت رسید.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها