کد خبر: ۳۷۱۹۵۸
زمان انتشار: ۰۹:۵۳     ۳۰ فروردين ۱۳۹۵
وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی گفت: در پی آنیم تا صنایع فرهنگی را تقویت کنیم و حذف مجوزهای زائد و فرایند صدور مجوز نیز از دیگر کارهای وزارت ارشاد به ویژه در حوزه چاپ نشریات و کتاب و موسسات فرهنگی است.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، علی جنتی صبح امروز در نشست صبحانه کاری با اعضای اتاق بازرگانی ایران در محل اتاق ایران به ساختار اقتصاد مقاومتی و ضرورت توجه به ارایه برنامه‌هایی در همین راستا در کشور اشاره کرد و گفت: از زمانی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، دولت ستادی تحت همین عنوان به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل داد که جلسات مستمری تا کنون برگزار کرده است.

وی با بیان اینکه دولت یازده برنامه کلان در حوزه اقتصاد مقاومتی تدوین کرده، خاطر نشان کرد: یازده کارگروه هم در همین راستا تشکیل شده که یکی از آ‌نها در راستای گفتمان و فرهنگ‌سازی برای اقتصاد مقاومتی است.

جنتی بر این نکته تاکید کرد که باید از برنامه‌ریزی عبور کرده و در همه نهادها وارد عمل شویم و امسال دولت چند مساله را دنبال می‌کند که یکی از آنها بحث رونق بخشیدن به تولید چه در بخش صنعت و چه در بخش کشاورزی است و دولت بیش از 15 جلسه خود را در سال گذشته به رفع موانع تولید اختصاص داده است.

وی همچنین با ابراز خرسندی از مثبت شدن تراز تجاری کشور پس از چند دهه خاطر نشان کرد: سال گذشته صادرات ما بر واردات چربید که نشانه خوبی برای اقتصاد کشور است. در  عین حال 120 صنعت با مسکن مرتبط هستند که اگر مسکن رونق بگیرد، این صنایع هم رونق خواهند گرفت و دولت آمادگی دارد تا برخی از طرح‌های نیمه تمام را به قیمت صفر واگذار کند تا به نتیجه برسد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیریت ارزهای خارجی را یکی دیگر از مسائلی برشمرد که دولت به آن اهتمام دارد و افزود: 700میلیارد تومان ارز کشور معلوم نیست، در چند سال اخیر در چه بخش‌هایی هزینه شده است در عین حال دولت 8 گلوگاه اساسی را در کشور شناسایی کرده که منشا فساد است.

جنتی اقتصاد کشور را بیمار و مزمن دانست و افزود: بخشی از مشکلات اقتصادی کشور هم مربوط به بدهی‌های انباشته دولت به پیمانکاران و بانک‌ها است که رقم سرسام‌آوری و وقتی بانک مرکزی آن را اعلام کرد، برای اعضای هیات دولت شگفت‌انگیز بود.

وی توجه به اقتصاد خلاق را راهکاری برای رونق بخشیدن به اقتصاد فرهنگ و هنر دانست و گفت: اقتصاد خلاق از سال 2001 در دنیا مطرح بوده و بسیاری از کشورها نهادهایی را به همین منظور تشکیل دادند و توجه ویژه‌ای به اقتصاد فرهنگ و هنر دارند که مشاهده می‌شود، صنایع فرهنگی سهم قابل توجهی را در این کشورها به خود اختصاص داده‌اند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به این نکته اشاره کرد که برخی افراد سرمایه‌گذاری در حوزه چاپ کتاب و نمایش را قابل توجیه اقتصادی نمی‌دانستند، اما به تدریج احساس شد که این گونه نیست حتی در چند سال اخیر توجهی که به هنرهای تجسمی شده تا بدان‌جا بوده که موزه‌هایی از هنرهای تجسمی تشکیل شده است.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مثال تابلوی سهراب سپهری 700 میلیون تومان ارزش‌گذاری شده بود که یکی از بانک‌ها آن را 2 میلیارد و 800میلیون تومان خرید که سال آینده بیش از 3 میلیارد تومان ارزش‌گذاری خواهد شد.

جنتی همچنین در مورد فروش فیلم‌ها در سینماهای کشور و رونق مجتمع‌های سینمایی با ابراز خرسندی اظهار داشت: به عنوان مثال مجتمع کوروش در تهران با 13 سالن سینما ساخته شده که رونق خوبی دارد و شبیه به آن هم در شمال تهران و در بلوار ارتش در دست ساخت است.

وی افزود: جالب‌تر  اینکه تولید فیلم در گذشته درآمد نداشت و بنیاد سینمایی فارابی مدام به ساخت فیلم کمک می‌کرد، اما در سال گذشته در ایام نوروز سینماهای ما 3.2 میلیارد تومان و امسال 16.4 میلیارد تومان فروش فیلم داشتند.

جنتی با اشاره به اینکه سینماهای ما در ایام عید شبانه‌روزی شده‌بودند، خاطر نشان کرد: سینما آزادی تا 40 ساعت فیلم ممتد پخش کرده است و فیلم من سالوادور نیستم 11 میلیارد تومان فروش داشته است و این بدان مفهوم است که اگر فیلم خوب در کشور تولید شود، فروش خواهد داشت.

وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود این را هم گفت که بودجه‌های فرهنگی و هنری همواره در ردیف آخر بودجه دولت قرار داشته است و افزود: ما به دولت گفتیم شما که به ما بودجه نمی‌دهید، پس بگذارید در صنایع فرهنگی وارد شویم که می‌تواند در تولید صادرات محور قرار گیرد که مورد توجه رئیس جمهور قرار گرفت و قرار است نهاد اقتصاد خلاق این گونه مسائل را پیگیری کند.

سامانه نمایش درخواستی (BOD) یکی دیگر از کارهایی است که وزیر ارشاد از اجرای آن خبر داد و گفت: رئیس سازمان سینمایی این موضوع را دنبال می‌کند، چرا که ما گنجینه‌ای از فیلم‌های سینمایی قبل و بعد از انقلاب داریم که حدود 2 هزار فیلم است، در عین حال صد هزار ساعت موسیقی در اختیار ما است که می‌تواند این موارد در فضای مجازی مورد استفاده قرار گیرد.

جنتی همچنین از آمادگی وزارت ارشاد برای برگزاری جشنواره‌هایی چون فیلم و تئاتر به بخش خصوصی خبر داد و گفت: حتی مجتمع‌های فرهنگی را هم به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم، تا از آن استفاده بهینه شود.

کاهش مجوزها و کاهش فرایند صدور مجوز نکته دیگری بود که وزیر ارشاد به آن اشاره کرد و افزود: 140 مجوز در وزارت ارشاد صادر می‌شد که به سمت کاهش مجوزها رفتیم و معتقدیم دلیل ندارد هر کس می‌خواهد هر کاری کند مجوز بگیرد و حتی برخی فرایندها را هم کوتاه کردیم. به عنوان مثال مجوز چاپ کتاب 8 تا 9 ماه زمان می‌برد، اما اکنون یک ماه بیشتر طول نمی‌کشد و برخی کتاب‌ها تا 12 روز هم مجوز می‌گیرند.

وی اضافه کرد: حتی تاسیس موسسات فرهنگی چند منظوره یا تک منظوره 1.5 تا 2 سال زمان لازم داشت، چرا که باید حداقل در قدم اول از اداره اماکن استعلام می‌گرفتند که خود زمان‌بر بود، اما اکنون این پیش‌شرط‌ها را حذف کرده‌ایم و اکنون فرد با تشخیص وزارت ارشاد بین 15 روز تا 2 ماه می‌تواند مجوز بگیرد.

جنتی همچنین درمورد زمان‌بر بودن درخواست صدور مجوز نشریات نیز تصریح کرد: سال 92 که ما آمدیم، درخواست صدور مجوز نشریه از سال 85 مانده بود که بلاتکلیف بودند، اما اکنون درخواست‌ها را تقریبا به روز کرده و تنها از چند ماه اخیر درخواست نشریات مانده است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها